Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02  Μαρτίου 2018 ,
~

 
 
 ~ 2 Μαρτίου
Θεοδότου επισκόπου Κυρήνειας της Κύπρου (†326). Μαρτύρων Ευθαλίας της παρθένου (†252), Ησυχίου του συγκλητικού (1), Νέστορος επισκόπου και Τριβιμίνου διακόνου. Τρωαδίου και των συν αυτώ. Οσιου Κοΐντου, του ομολογητού.
(1) O άγιος Ησύχιος έζησε στο χρόνια του Γαλερίου Μαξιμιανού, στις αρχές του δ` αιώνα και κατείχε το αξίωμα του Συγκλητικού. Όταν ξέσπασε ο διωγμός κατά των Χριστιανών, του προτάθηκε να αρνηθεί την πίστη του και να σώσει τη ζωή του και το αξίωμά του. Όμως ο Ησύχιος δε δίστασε να περιφρονήσει όλες τις τιμές και τις υποσχέσεις και με θαυμαστή προθυμία ομολόγησε τη πίστη του. Τότε ο βασιλιάς εξαγριώθηκε και διέταξε να του αφαιρέσουν τα διάσημα του αξιώματός του και να του φορέσουν ταπεινωτικά ενδύματα και στη συνέχεια τον γελοιοποίησε μπροστά σ` όλους τους αξιωματούχους. Όμως, ο άγιος δέχθηκε αδιαμαρτύρητα τα πάντα, θεωρώντας ότι οι ανθρώπινες τιμές είναι πρόσκαιρες, ενώ οι ουράνιες τιμές είναι αιώνιες. Εξοργισμένος από την ηρωική στάση του Ησύχιου, ο Μαξιμιανός διέταξε την θανάτωσή του. Οι στρατιώτες τον οδήγησαν στον ποταμό Ορόντη, όπου αφού του έδεσαν μία πέτρα στο λαιμό τον έριξαν στο πλέον βαθύ μέρος. Έτσι αξιώθηκε να γίνει μάρτυρας για την πίστη του στο Χριστό.
~**  Ιεροσόλυμα: Ανεστάλησαν τα μέτρα φορολόγησης- Ανοιξε ο Ναός της Αναστάσεως (ΒΙΝΤΕΟ)
 

~  Η ισραηλινή δημοτική αρχή της Ιερουσαλήμ «παγώνει» την είσπραξη των φόρων που ανακοίνωσε πρόσφατα επί ακινήτων των Εκκλησιών που δεν λειτουργούν ως χώροι λατρείας, έγινε γνωστό σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Επιπλέον, σε αναστολή ετέθη και το νομοσχέδιο περί απαλλοτρίωσης ακινήτων, το οποίο οι Εκκλησίες θεωρούν ότι πλήττει τα δικαιώματά τους, επισημαίνουν οι ισραηλινές αρχές.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ Νιρ Μπαρκάτ αναμένεται να συγκροτήσουν μια ομάδα εργασίας «που θα διαπραγματευτεί με τις Εκκλησίες μια λύση» για το ζήτημα της επιβολής των φόρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
~ Ο ναός της Αναστάσεως ή Ναός του Παναγίου Τάφου έκλεισε την Κυριακή έπειτα από απόφαση των ηγετών της Ελληνορθόδοξης, της Ρωμαιοκαθολικής και της Αρμενικής Εκκλησίας. Οι ηγέτες των τριών Εκκλησιών κατήγγειλαν την απόφαση που έλαβε πριν μερικές εβδομάδα η δημοτική αρχή της Ιερουσαλήμ να επιβάλει φόρους στις ιδιοκτησίες τους που δεν είναι χώροι λατρείας ή εκπαίδευσης, αλλά έχουν εμπορικές δραστηριότητες και αποφέρουν κέρδη, όπως για παράδειγμα από ενοίκια.
Σήμερα το πρωί, ο Ναός της Αναστάσεως άνοιξε εκ νέου.
~*  Igreja do Santo Sepulcro reabre as portas aos fiéis em Jerusalém : https://youtu.be/DsEfan-0I_4 .-
~* Church at Jesus' traditional burial site reopens after protest : https://youtu.be/FsTd-PFJVGU  .-
~

***   Μελέτη για έργα προστασίας από τη διάβρωση στη Μικρή Μαντίνεια
Για την κατολίσθηση μεγάλου τμήματος κατακόρυφου πρανούς στο θαλάσσιο μέτωπο στην περιοχή της Τ.Κ. Μικρής Μαντίνειας ενημέρωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, το γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, με έγγραφο που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, το οποίο και συνοδεύεται από φωτογραφική τεκμηρίωση.
«Από την παραπάνω κατολίσθηση, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, έχει δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος στις ιδιοκτησίες που βρίσκονται στο “φρύδι του πρανούς”.
Επίσης, σοβαρός κίνδυνος έχει προκληθεί για την ευστάθεια της παραλιακής δημοτικής οδού, η οποία διέρχεται παράλληλα και σε μικρή απόσταση από το κατακόρυφο παραθαλάσσιο μέτωπο και η οποία εξυπηρετεί τον οικισμό Μικρής Μαντίνειας, αλλά και τους παραλιακούς οικισμούς του όμορου προς νότο Δήμου Δυτικής Μάνης.
Το κατολισθητικό αυτό φαινόμενο παρατηρήθηκε προσφάτως και σε παραπλήσιες θέσεις και εκτιμάμε ότι θα ενταθεί και θα επεκταθεί στο άμεσο μέλλον».
Ο Π. Νίκας ζητεί «την εκπόνηση μελέτης για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών στην ευρύτερη περιοχή, από την οποία θα προκύψουν τα απαραίτητα έργα προστασίας από τη διάβρωση», σημειώνοντας ότι «στο πρόσφατο παρελθόν υλοποιήθηκαν έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας των όμορων προς νότο ακτών».
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος έθεσε το ζήτημα και στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Τρίπολη, ενώπιον του υπουργού Υποδομών και του γενικού γραμματέα του υπουργείου. Επισήμανε, μάλιστα, ότι δεν είναι ζήτημα μόνον των ανατολικών ακτών της Καλαμάτας, αλλά όλος ο Μεσσηνιακός Κόλπος έχει πρόβλημα.

*** Ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στην Καλαμάτα 
Τους βασικούς άξονες της ενεργειακής στρατηγικής της χώρας και το πλαίσιο συμφωνίας για την αποεπένδυση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε αυτήν παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο 10ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου στην Τρίπολη.
Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και οι περιβαλλοντικοί στόχοι που τίθενται από τη «Συμφωνία των Παρισίων» και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οδηγούν σε γενναίες αποφάσεις για την αλλαγή του ενεργειακού μείγματος πάνω σε τρεις βασικούς άξονες, σημείωσε ο υπουργός. Ειδικότερα, τη σταδιακή αποεπένδυση από το λιγνίτη, την ταχύρρυθμη αύξηση της εκμετάλλευσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας στη μεταβατική φάση, με τη χρήση του φυσικού αερίου.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας για την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, η οποία, όπως σημείωσε ο υπουργός, ήταν μονόδρομος μετά την καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για δεσπόζουσα θέση της επιχείρησης στην πρόσβαση σε ορυχεία λιγνίτη, τρεις είναι οι όροι που έθεσε και πέτυχε η κυβέρνηση: α) η διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης και των εργασιακών σχέσεων, β) η διαδικασία της απόσχισης και της πώλησης να είναι διαφανής, γ) η αποεπένδυση να είναι επωφελής για τη ΔΕΗ και την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.
Η συμφωνία επιτρέπει στη ΔΕΗ να διατηρήσει το σύνολο των μονάδων φυσικού αερίου και όλα τα υδροηλεκτρικά της εργοστάσια, σε αντίθεση με το σχέδιο για τη «Μικρή ΔΕΗ», το οποίο ήταν οριζόντιο και η κυβέρνηση ακύρωσε. Επίσης, με την πρόταση που υποβλήθηκε σε market test και προχωρά, σήμερα η ΔΕΗ διατηρεί αλώβητο το 90,9% του συνολικού παραγωγικού δυναμικού της και το 78,6% του λιγνιτικού δυναμικού της.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα έρθει στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες, ύστερα από ευρύ διάλογο με την τοπική κοινωνία και τους φορείς, το σχετικό νομοσχέδιο που θα περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία της αποεπένδυσης, τον τρόπο που οι μονάδες θα διαχωριστούν από τη ΔΕΗ, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης που υλοποιήθηκαν στη συμφωνία με την Ε.Ε.
Κεντρικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση παίζει η ανάπτυξη των ΑΠΕ, υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης. Στόχος είναι μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας περίπου το μισό της ενέργειας που καταναλώνεται για ηλεκτροπαραγωγή να προέρχεται από ΑΠΕ, έναντι 29% σήμερα.
Επίσης, αναφέρθηκε στο νέο νόμο για τις Ενεργειακές Κοινότητες που δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες, ΟΤΑ, μικρές και μεσαίες τοπικές επιχειρήσεις να εμπλακούν στον ενεργειακό σχεδιασμό, μέσω της δυναμικής συμμετοχής τους σε ενεργειακά εγχειρήματα.
Για τη μεταβατική περίοδο, το φυσικό αέριο αξιοποιείται ως καύσιμο-γέφυρα, είτε επεκτείνοντας το σχετικό δίκτυο είτε αναπτύσσοντας υποδομές, ενώ ο αγωγός του ΔΕΣΦΑ φτάνει μέχρι τη Μεγαλόπολη. Η δε Δημόσια Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδος έχει ήδη εντάξει στο πρόγραμμα ανάπτυξης την ανάπτυξη δικτύου από το 2019 σε Κόρινθο, Άργος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα.
Ο υπουργός στάθηκε και στο ζήτημα της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο μέχρι το 2020, καθώς και στο ζήτημα του κορεσμού του Δικτύου Υψηλής Τάσης της Πελοποννήσου, που έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα απορρόφησης επιπλέον ισχύος από ΑΠΕ. Στην κατεύθυνση αυτή, ο ΑΔΜΗΕ υλοποιεί την επέκταση του δικτύου των 400 kV, έχοντας προβλέψει να πραγματοποιηθούν δύο συνδέσεις του ΚΥΤ Μεγαλόπολης.
Κλείνοντας, ο υπουργός επισήμανε ότι η συζήτηση για τη μεταλιγνιτική περίοδο είναι ανοιχτή, αναπτύσσεται ένας ευρύτερος διάλογος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και καλούμαστε η μετάβαση αυτή να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

*** Η Ηλέκτωρ Α.Ε. από χθες στη Μαραθόλακκα 
Ομαλοποιείται η κατάσταση στη Μαραθόλακκα, μετά το τελευταίο μπαράζ μηνύσεων και τις αυτόφωρες διαδικασίες που κινήθηκαν. Ειδικότερα,  υπεγράφη χθες πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής του χώρου διαχείρισης απορριμμάτων από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Ηλέκτωρ ΑΕ, Γεώργιο Κοντόπουλο.
Η δε προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας από την ανάδοχο - κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού και με την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου - Ηλέκτωρ ΑΕ, ξεκίνησε επίσης από χθες.
Ως γνωστόν, η προσωρινή διαχείριση θα διαρκέσει μέχρι την έναρξη της οριστικής, την οποία θα διενεργεί η ανάδοχος του διαγωνισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου (σε συνδυασμό τις βελτιώσεις της κυβέρνησης), ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
Η κεντρική διαχείριση, την οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας από του βήματος του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Τρίπολη, θα γίνει με το σύστημα των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2018.
Να σημειωθεί πως η εταιρεία Ηλέκτωρ ΑΕ δραστηριοποιείται στην προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων με 23 εργαζομένους, η πλειονότητα των οποίων έχει εργασθεί κατά το παρελθόν στο ίδιο αντικείμενο, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κατέβαλε ο Δήμος Καλαμάτας να διαχειριστεί τα απορρίμματα.
Απαντώντας σχετικά σε ερώτηση του «Θάρρους», ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σημείωσε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι του προηγούμενου αναδόχου στη Μαραθόλακκα που δεν έχουν ετοιμάσει ακόμη τα χαρτιά τους, ώστε να προσληφθούν και από το νέο. Τόνισε, όμως, ότι αυτό θα γίνει άμεσα, ενώ σχολίασε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ίσως καθοδηγούνται λανθασμένα από κάποιους.
Να σημειώσουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμάτας, εγκρίθηκε η υλοποίηση έργων προϋπολογισμού 69.000 ευρώ, ώστε η διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα να γίνεται υπό καλύτερους και ασφαλέστερους όρους (ζώνη πυροπροστασίας, περίφραξη, δημιουργία δαπέδου στο χώρο επεξεργασίας, τουαλέτες για τους εργάτες κ.ά.).
Επιπλέον, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία την υποβολή των μηνύσεων που κατέθεσαν ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και η αναπληρώτριά του, αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, κατά των δύο φυλάκων του προηγούμενου αναδόχου στη Μαραθόλακκα, για παρεμπόδιση της εναπόθεσης των σκουπιδιών και της μεταφοράς των δεματίων σε νέο χώρο. Το δικαστήριο θα γίνει σήμερα Παρασκευή.  Α.Π.

*** Φυλάκιση 5 ετών σε επιχειρηματία για μη απόδοση ΦΠΑ 
Σε 5 χρόνια φυλάκισης για μη απόδοση ΦΠΑ καταδικάσθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ο διαχειριστής Ανώνυμης Μεσσηνιακής Εταιρείας.
Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας και ότι προσπάθησε να  άρει τις συνέπειες των πράξεών του, ενώ η ποινή του μπορεί να μετατραπεί προς 5 ευρώ ημερησίως. Παράλληλα, δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε εφοριακός, έπειτα από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε καταθέσει ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ, ενώ πως δεν είχε καταβάλει 120.738 ευρώ από ΦΠΑ. Με τις προσαυξήσεις το ποσό έχει φτάσει στα 141.000 ευρώ.
Το 2012 η μάρτυρας είπε ότι το ποσό ρυθμίσθηκε σε 7 δόσεις, όμως ο κατηγορούμενος κατάφερε να πληρώσει μόνο την πρώτη και το 1/3 από τη δεύτερη. Συνολικά κατέβαλε 34.000 ευρώ.
Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας είπε ότι η οικονομική κρίση γι’ αυτόν ξεκίνησε από το 2008, ενώ έπειτα από πρόταση τράπεζας ένωσε δύο ομόρρυθμες εταιρείες και μια ατομική και έτσι δημιουργήθηκε η ανώνυμη εταιρεία.
Τόνισε δε, ότι πάντα ήταν «εντάξει» στις υποχρεώσεις του και ότι στις καλές εποχές ο τζίρος της επιχείρησης έφτανε τα 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Μετά, όμως, ήρθε η κρίση, αλλά και προσωπικά προβλήματα, και δεν μπόρεσε να σταθεί όρθιος επαγγελματικά.
Είπε ακόμη ότι προσέφερε ακίνητα για την εξόφληση των χρεών του, ενώ έχουν γίνει και κατασχέσεις.
Τέλος, κατέθεσε ότι στα χέρια του έχει συναλλαγματικές αξίας 850.000 ευρώ και πως ο συγκεκριμένος ΦΠΑ για τον οποίο κατηγορείται δεν έχει εισπραχθεί.  Β.Β.

*** Οι νεοσύλλεκτοι δικαιούνται τα έξοδα μετακίνησης 
Όπως είναι γνωστό, το 9ο Στρατόπεδο πλέον δε θα δέχεται νεοσυλλέκτους. Μάλιστα, όπως μάθαμε, ποσοστό άνω του 90% των Καλαματιανών που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες έχει κληθεί να πάει στη Λήμνο.
Αξίζει, λοιπόν, να ενημερώσουμε για κάτι που ενδιαφέρει πολλούς νεοσυλλέκτους, καθώς και τις οικογένειές τους.
Ειδικότερα, όσοι καλούνται να παρουσιαστούν, έχουν δικαίωμα να μετακινηθούν δωρεάν προς τις μονάδες τους.
Το αναφέρουμε, καθώς πολλοί είναι αυτοί που αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα για τα εισιτήρια μέχρι το στρατόπεδο που θα παρουσιαστούν.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν οι νεοσύλλεκτοι από τα κατά τόπους Φρουραρχεία.  Π.Μπ.

***  Παναγιώτης Κατσίβελας:«Δεν υπάρχει Δήμος που να μην έχει ΧΑΔΑ αυτή τη στιγμή» 
«Εμείς αναγνωρίζουμε ότι έχουμε έναν παράνομο ΧΑΔΑ» 
Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και του παράνομου σκουπιδότοπου στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας τέθηκε προχθές προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας από σύσσωμη την αντιπολίτευση.
Απαντώντας ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας ανέφερε: «Μονόδρομος το ΣΔΙΤ, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, δεν υπάρχουν χρήματα να χρηματοδοτηθούν παράλληλα έργα, διπλές διαχειρίσεις. Κατά συνέπεια, μόνη λύση για τα απορρίμματα είναι η κεντρική διαχείριση και η υλοποίηση του ΣΔΙΤ. Είναι θέμα χρόνου για να καταλήξει αυτό το πράγμα. Δεσμεύτηκε η διυπουργική, δεσμεύθηκε η Περιφέρεια, δεσμεύθηκε ο ΦΟΔΣΑ, δεσμεύθηκε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Επίσης ο πρωθυπουργός έκανε σαφές ότι η λύση της Πελοποννήσου είναι το ΣΔΙΤ. Κατά συνέπεια, το να κουβεντιάζουμε οτιδήποτε άλλο, μάλλον είναι χάσιμο χρόνου και χωρίς αντίκρισμα, γιατί δε χρηματοδοτείται καμία άλλη επιλογή. Πάνω στο ΣΔΙΤ έχουν κουβεντιαστεί τόσες ιστορίες, τόσα θέματα, τόσα ψέματα, τόσα μυθεύματα. Ο κάθε περαστικός ανεβάζει το κόστος της διαχείρισης όπως ακριβώς θέλει. Άλλος λέει 200 ευρώ τον τόνο, άλλος λέει 150. Ανάλογα με το τι θέλει να πει και να παρουσιάσει, ανεβάζει την τιμή και το κόστος της διαχείρισης. Το κόστος της, όμως, όπως επισήμως έχει παρουσιάσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, είναι 80 συν ΦΠΑ.
Το αν εμείς, βάσει του ΕΣΔΑ, πρέπει  να κάνουμε μέχρι το 2010 κάποιες παράλληλες δράσεις, αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε…».
Για τον παράνομο σκουπιδότοπο στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας, μετά και την επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε βάρος του Δήμου Τριφυλίας από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τη διαβίβαση του φακέλου της υπόθεσης στην εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ο κ. Κατσίβελας τόνισε: «Εγώ σας λέω επίσημα ότι αυτή τη στιγμή στην Πελοπόννησο υπάρχουν όσοι είναι οι Δήμοι παρά μισός ΧΑΔΑ. Δεν υπάρχει Δήμος που να μην έχει ΧΑΔΑ αυτή τη στιγμή. Και λέω μισό ΧΑΔΑ, γιατί η Καλαμάτα κάνει διαχείριση των απορριμμάτων μερική και όλα τα υπόλοιπα είναι ένας ΧΑΔΑ. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και να ξέρουμε γιατί μιλάμε. Δε λέμε ότι ο Δήμος Τριφυλίας έχει μια ιδιαιτερότητα και όλοι οι άλλοι κάνουν κάτι διαφορετικό. Κάνουμε όλοι μαζί το ίδιο πράγμα. Αυτή είναι η αλήθεια κι όποιος θέλει, ας την καταλάβει και ας την πιστέψει. Και εμείς αναγνωρίζουμε ότι έχουμε έναν παράνομο ΧΑΔΑ. Αγωνιστήκαμε, ματώσαμε, συγκρουστήκαμε και ακούσαμε όσα δεν έχει ακούσει άνθρωπος γι’ αυτή την ιστορία. Για να τελειώσει η διαχείριση των απορριμμάτων, το υποστήκαμε, το παλέψαμε, το καταφέραμε, φτάσαμε στο τέλος. Από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης δεσμεύεται η εταιρεία να πάρει τα απορρίμματα.
Αυτό το μαρτύριο θα το σηκώσουμε όλοι μαζί, κάποιοι ακόμα περισσότερο, γιατί έτσι είναι η ροή των πραγμάτων. Έχουμε δύο επιλογές: ή τα σκουπίδια να μείνουν στους δρόμους για 11 μήνες ή κάπου να τα πηγαίνουμε. Θέλετε να κουβεντιάσουμε να τα πηγαίνουμε κάπου αλλού; Αλλά πρέπει κάπου να τα πηγαίνουμε. Η άλλη λύση είναι να τα πάμε στην Κοζάνη. Αν νομίζετε ότι είναι λύση να κουβεντιάσουμε ως Δήμος να τα πάμε στην Κοζάνη, να τα πάμε στην Κοζάνη. Αλλά θα πρέπει να πάρουμε και το κόστος, να πούμε σε όλους τους ανθρώπους ότι αυτό θα πρέπει να το πληρώνουν…».  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Τούρκοι συνέλαβαν δύο Έλληνες στρατιωτικούς στον Εβρο 
Οπως ενημέρωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού την Πέμπτη 1 Μαρτίου, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.
Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.
Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.
Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες. protothema.gr

*** Εντυπωσίασε η παρουσίαση του Πέτρου Θέμελη «Αρχαία Μεσσήνη: 1986-2018» 
Πλήθος κόσμου που γέμισε το αμφιθέατρο του εργατικού κέντρου παρακολούθησε χθες το βράδυ με αξιοσημείωτο ενδιαφέρον την παρουσίαση των ανασκαφών και της αναστήλωσης της Αρχαίας Μεσσήνης που έκανε ο πρωτεργάτης αυτού του εντυπωσιακού έργου, ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, με τον ιδιοκτήτη τους, Φώτη Μπουγά να την προλογίζει, τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα να απευθύνει χαιρετισμό, ενώ σύντομη εισαγωγική ομιλία, παρουσιάζοντας τον κ. Θέμελη, έκανε ο αναπληρωτής καθηγητή Αρχαιομετρίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Νίκου Ζαχαριάς.
«Αρχαία Μεσσήνη 1986-2018» ήταν ο τίτλος της παρουσίασης του Πέτρου Θέμελη, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε στο τέλος από το κοινό, έχοντας αναδείξει πώς μέσα σε 32 χρόνια από εκεί που δεν υπήρχε τίποτα ή σκόρπιες πέτρες, αναδείχθηκε ο αρχαιολογικός χώρος που υπάρχει σήμερα, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μένουν εντυπωσιασμένοι.
«Πόλη παλίμψηστο» χαρακτήρισε ο κ. Θέλελης την Αρχαία Μεσσήνη, καθώς είναι εμφανείς οι διάφοροι περίοδοι κατοίκησής της, από τους Ελληνιστικούς, έως τους Ρωμαϊκούς.
Με τη βοήθεια προτζέκτορα ο κ. Θέμελης έδειξε τις μεγάλες δυσκολίες που υπήρχαν και τον εκπληκτικό τρόπο με τον οποίο πήραν σιγά σιγά μορφή όλα τα τμήματα: από την Παλαίστρα και το Γυμνάσιο, την Αγορά, την Κρήνη της Αρσινόης, το θέατρο και το Εκκλησιαστήριο, όλοι οι υπόλοιποι χώροι έως το Μαυσωλείο των Σαιθιδών, καθώς επίσης τα εντυπωσιακά τείχη και την Αρκαδική Πύλη με έναν από τους πύργος της.
Μάλιστα αναφέρθηκε και στα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στην πλαγιά του όρους της Ιθώμης, τον Ναό του Διός Ιθωμάτα που είναι στην Μονή Βουλκάνου και θα πρέπει, όπως είπε, κάποια στιγμή να ανασκαφεί, τον Ναό της Ειλείθυια ενδιάμεσα, που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η αναστήλωση με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία και πιο χαμηλά ο Ναός της Λιμνάτιδος Αρτέμιδος.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επισήμανση του διακεκριμένου καθηγητή αρχαιολογίας ότι η Αρχαία Μεσσήνη είναι μια ζωντανή πόλη που συνειδητά ανοίγει τις πύλες της σε εκδηλώσεις.
Αναφέρθηκε στις δυνατότητες που δίνει για ανάπτυξη της περιοχής,  τονίζοντας όμως ότι πρέπει να συνοδεύεται με αναβάθμιση των υπηρεσιών π.χ. δρόμοι, καταλύματα, φαγητό.
Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι εντός μιας 3ετίας θα ολοκληρωθεί η αναστήλωση της Αγοράς και παράλληλα με την έγκριση του μάστερ πλαν που έχει κατατεθεί η Αρχαία Μεσσήνη θα μετατραπεί σε ένα πρότυπο αρχαιολογικό πάρκο, φιλικό και ακόμα πιο θελκτικό για τους επισκέπτες.
Τέλος, έγινε η πρόταση για τη διοργάνωση του χρόνου μιας μεγάλης εκδήλωσης, με αφορμή τη συμπλήρωση 2.350 χρόνων από τις αναφορές που κάνει ο Παυσανίας για την ίδρυσή της.  Χ.Ε. 

***Τα νέα δεδομένα στην εστίαση υπογραμμίζει η Διεύθυνση Ανάπτυξης και ετοιμάζετε για ελέγχους 
Πρόβα τζενεράλε για τους ελέγχους στα καταστήματα κάνει η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και χθες με ανακοίνωσή της υπενθύμισε την υποχρέωση των καταστηματαρχών. Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της καλεί τους επιχειρηματίες του νομού να φροντίσουν για την άμεση ενημέρωσή τους και την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, επισημαίνοντας ότι στις περισσότερες περιπτώσεις των παραβάσεων προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου.
  Σφραγισμένες συσκευασίες
Η αρμόδια υπηρεσία επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 71 της απόφασης του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, με θέμα «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)», τα καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής (εστιατόρια, καταστήματα γρήγορης εστίασης, ταβέρνες, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης και λοιπά παρόμοια καταστήματα) υποχρεούνται από την αρχή του 2018 να διαθέτουν αποκλειστικά και μόνο μέσω σφραγισμένων, μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ή συσκευασιών μιας χρήσης, το κάθε είδους έλαιο που προορίζεται στον τελικό καταναλωτή για επιτραπέζια χρήση. Οι συσκευασίες θα πρέπει να φέρουν τις απαιτούμενες επισημάνσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.
Στους παραβάτες της διάταξης επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά είδος.
  Αποδείξεις
Επίσης, από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 73 της ίδιας απόφασης, τα κέντρα και καταστήματα εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης υποχρεούνται στην έκδοση διπλοτύπων αποδείξεων ή αποδείξεων ταμειακής μηχανής θεωρημένων από τη ΔΟΥ.
Τα κέντρα και καταστήματα τηρούν αριθμημένο διπλότυπο μπλοκ με το ονοματεπώνυμο του εκμεταλλευτή της επιχείρησης ή την επωνυμία αυτής και τον τίτλο «Αναλυτικός Λογαριασμός Πελατών», όπου αναγράφονται αναλυτικά τα είδη που κατανάλωσε ο πελάτης. Το πρωτότυπο του εν λόγω λογαριασμού παραδίδεται στον πελάτη, το δε στέλεχος διατηρείται τουλάχιστον 5 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσής του και παραδίδεται στα ελεγκτικά όργανα, εφόσον ζητηθεί. Αν, όμως, στις ανωτέρω φορολογικές αποδείξεις αναφέρονται τα είδη και οι τιμές αναλυτικά, τότε δεν απαιτείται η τήρηση αριθμημένου διπλότυπου μπλοκ.
Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000  ευρώ.
Οι επιχειρηματίες για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Μεσσηνίας (Διοικητήριο-5ος όροφος).
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Η συνάντηση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αύριο στην Καλαμάτα 
Αύριο στις 7.00 το απόγευμα θα συναντηθούν τα μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο ξενοδοχείο Elite στην Καλαμάτα. Στην εκδήλωση, για την οποία ο δήμαρχος είχε συνάντηση το βράδυ της περασμένης Τετάρτης με τον επιχειρηματία Κώστα Παπαδημητρίου, θα παρουσιασθεί το πλαίσιο δράσης της πρωτοβουλίας, το όραμα, οι αξίες και οι στόχοι της.
Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη και η προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας, καθώς και η εκπαίδευση της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας.
Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Παραγωγή, Βάση και Ιδιοκτησία. Η δε συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση και έλεγχο, που διεξάγει αποκλειστικά η εταιρεία ελέγχων και πιστοποιήσεων Eurocert A.Ε., βάσει ειδικού πρότυπου απαιτήσεων με συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια.
Η πρωτοβουλία αυτή θέτει υπό τη σκέπη της σχεδόν 5.000 Έλληνες εργαζομένους, ενώ αντιστοιχούν σ' αυτήν ελληνικά προϊόντα αξίας πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ, που πωλούνται κάθε χρόνο με το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
Στόχος της εκδήλωσης που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα είναι τα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ να γνωστοποιήσουν την όλη πρωτοβουλία σε εν δυνάμει νέα μέλη από την Πελοπόννησο.
Σημειώνεται ότι στην Καλαμάτα λειτουργούν και παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας οι εξής επιχειρήσεις – μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ:
•Παπαδημητρίου AE, με πλήθος προϊόντων, όπως η μαύρη σταφίδα, το βαλσαμικό ξύδι, οι μουστάρδες κ.ά. και
•ΑΓΑΝ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, η οποία παράγει τομάτες διαφόρων τύπων σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, με τη χρήση της μεθόδου της υδροπονίας.

~

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Για  το  Ευρωμπάσκετ  Euroleague 24η αγωνιστική :
Παρασκευή 02-03-2018 :
~  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  85-87,(34-40) κ.α.  71-71 .-^
Τα  δεκάλεπτα : 18-16, 16-24, 16-19, 21-9 , Ο.Τ. 14-16 .-^
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΜΑΛΑΓΑ  80-76 ,(40-37)  .-^
Τα  δεκάλεπτα : 24-24, 16-13, 22-15, 18-24 .-^
~ ΡΕΑΛ Μαδρίτης - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 83-86 ,(45-40) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 20-20, 25-20, 20-28, 18-18 .-^

Πέμπτη 01 -03-2018 :
~ ΖΑΓΚΛΙΡΗΣ  -ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  90-74 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 19-15 , 25-19 , 26-16 , 29-24 .-^
~ ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. - ΤΣΣΚΑ Μόσχας  73-93 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 18-22 , 18-30 , 20-15 , 17-26 .- ^
~ ΜΙΛΑΝΟ  - ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  77-64 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 17-17 , 27-12 , 14-16 , 19-19 .- ^
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΚΙΜΚΗ  87-77  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 18-26 , 26-13 , 25-13 , 18-25 .-^
~ ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  86-70 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 28-11 , 9-23 , 23-20 , 26-16 .-^

 *** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε  24   αγωνιστικές :
Κατάταξη (σε 24 αγώνες)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας     19-5     
Ολυμπιακός            17-7    
Φενέρμπαχτσε        17-7    
Παναθηναϊκός        14-10   
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Ρεάλ Μαδρίτης          14-10    
Ζαλγκίρις Κάουνας    15-9   
Κίμκι                          14-10   
Μακάμπι Τελ Αβιβ    12-12  
-----------------------------
Μπασκόνια                 11-13       
Μάλαγα                      10-14   
Ερυθρός Αστέρας      10-14 
Μπάμπεργκ                 9-15      
----------------------------
Βαλένθια                     9-15    
 Μπαρτσελόνα            7-17      
Αρμάνι Μιλάνο           8-16    
Αναντολού Εφές         6 -18   

 ~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-
 ***   Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 ,  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,   ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 ,   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .- * (= νίκες εκτός)
7.- 14-11-2017 ,   ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός .-*
9.- 24-11-2017 ,    ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 ,   ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 ,   ΜΙΛΑΝΟ    80-72  νίκη εντός
13.- 19-12-2017 ,   ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   89-76  νίκη  εντός
14.- 21-12-2017 ,   ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  69-63 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,   ΒΑΛΕΝΘΙΑ   67-63 ήττα εκτός
16 .-04-01-2018 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  90-79 νίκη εντός
17.- 11-01-2018 ,   ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   84-75 νίκη  εντός
18.- 17-01-2018 ,  ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-62 Η εκτός
19.- 19-01-2018 ,    ΤΣΣΚΑ Μόσχας   70-75  ήττα   εντός (1η εντός ήττα)
20.- 25-01-2018 ,    ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας  παρατ. 94-93 κ.α.83-83 εντός
21.- 02-02-2018 ,   ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  95-74 ήττα  εκτός
22.- 08-02-2018  ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  80-76 νίκη εντός
23 .- 23-02-2018  ,  ΚΙΜΚΙ    78-61 ήττα   εκτός
24.- 02-03-2018 ,  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  87-85  ήτα  εντός
25.- 08-03-2018  ,  ΡΕΑΛ Μαδρίτης     εκτός

 Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .- *
4.-26-10-2017  ,  ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   ,  Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 ,   ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕπαρατ. 90-83 νίκη κ.α.75-75 εκτός .-*
8.- 17-11-2017 ,    ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,   ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός .-*
10.- 30-11-2017 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός .-*
11.-08-12-2017 ,   ΡΕΑΛ Μ.   98-92  παρατ. νίκη  εντός κ.α .72-72 .-
12.- 14-12-2017 ,  ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    67-65  ήττα εκτός .-
13.- 20-12-2017 ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας     88-86 νίκη  εντός
14.- 22-12-2017 ,  ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   61-58 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,  ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 74-68 ήττα εκτός .-
16.- 05-01-2018 ,  ΜΙΛΑΝΟ  87-80 νίκη εντός .-
17.- 12-01-2018 ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  86-54  Ήττα εκτός .-
18.- 16-01-2018 ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   94-64 νίκη εντός .-
19.- 18-01-2018 ,  ΚΙΜΚΙ      82-54   ήττα  εκτός .-
20.- 26-01-2018 ,  ΕΡΥΘΡΟ Αστέρα  89-78 ήττα εκτός  .-

21.- 01-02-2018 ,  ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  95-70  νίκη εντός .-
22.- 09-02-2018 ,  ΡΕΑΛ Μαδρίτης  80-79 νίκη  εκτός
23.- 22-02-2018 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ  80-70 νίκη   εντός
24.- 02-03-2018 , ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ 87-85 νίκη εκτός
25.- 09-03-2018 ,  ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ        εντός

***  Αγωνιστική ημέρα: 24
01.03. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜπαρτσελόνα
 
01.03. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
01.03. 21:45ΜιλάνοΑναντολού Εφές
 
01.03. 22:00ΜπασκόνιαΚίμκι
 
02.03. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΟυνικάχα
 
02.03. 21:15ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός
 
02.03. 21:30ΒαλένθιαΜπάμπεργκ
 
02.03. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΦενερμπαχτσέ

*** Επικράτησε 2-1  
Προβάδισμα της Λάρισας με ανατροπή επί της ΑΕΚ
Προβάδισμα της Λάρισας με ανατροπή επί της ΑΕΚ
~ Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιτελικού, η ΑΕΛ έσπασε το αήττητο της ΑΕΚ! Οι «βυσσινί» επικράτησαν 2-1 με ανατροπή στο AEL FC Arena και διατηρούν το ακέραιο τις ελπίδες τους για πρόκριση στον τελικό. Ο Σοτζέι Μασούντ στο 51΄ άνοιξε το σκορ για την Ενωση, ισοφάρισε με πέναλτι ο Ναζλίδης στο 57' και στο 90+2΄ ο Κρίζμαν έγραψε το τελικό 2-1.
Πολύ κακό το πρώτο ημίχρονο με την ένταση και το πάθος να ξεχειλίζουν, αλλά την ποιότητα να... απουσιάζει. Σίγουρα έπαιξαν ρόλο οι πολλές απουσίες της ΑΕΚ καθώς ο Χιμένεθ έκρινε πως ορισμένοι παίκτες του (Λιβάγια, Αραούχο, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι) χρειάζονταν επειγόντως ανάσες ενώ άλλοι (Σιμόες, Γιακουμάκης, Λόπες, Κονέ) αντιμετώπιζαν προβλήματα με τραυματισμούς.
Πάντως στο δεύτερο 45λεπτο οι δύο ομάδες βγήκαν πιο δυνατά και στο 51΄ η Ενωση άνοιξε το σκορ. Από ένα πολύ μεγάλο λάθος των αμυντικών της ΑΕΛ που σταμάτησαν για να... διαμαρτυρηθούν για ένα φάουλ, ο Μασούντ εκμεταλλεύτηκε τη φάση και σημείωσε το πρώτο γκολ της καριέρας του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.
Η ΑΕΛ απάντησε αμέσως όταν ο Λαμπρόπουλος μάρκαρε «άτσαλα» τον Ναζλίδη στην περιοχή. Πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο αρχηγός των γηπεδούχων στο 57΄. Στο 63΄ ο κεντρικός αμυντικός Ζίζιτς βρέθηκε σε ρόλο επιθετικού, γύρισε εξαιρετικά στον Ναζλίδη ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 75΄ από φοβερή ατομική προσπάθεια, ο Χριστοδουλόπουλος «ισοφάρισε» τα δοκάρια, ενώ στην επαναφορά ο Μασούντ προσπάθησε να πλασάρε, αλλά έσωσε πάνω στη γραμμή ο Μασούρας. Στο 85΄ τόσο ο Μασούντ, όσο και σε δεύτερο χρόνο ο Μπακασέτας καθυστέρησαν χάνοντας σίγουρο γκολ.
Στο 90+2΄ η εκπληκτική ασίστ του Λεοζίνιο στον «σεσημασμένο άνθρωπο της τελευταίας στιγμής» Σάντι Κρίζμαν, έκρινε τον ημιτελικό. Ο Κροάτης έγραψε από κοντά το 2-1 δίνοντας πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στη ρεβάνς που θα γίνει στο μέσον Απριλίου στο ΟΑΚΑ. Ηταν η πρώτη ήττα της ΑΕΚ σε οποιαδήποτε διοργάνωση μετά από τις 22 Οκτωβρίου 2017 και 26 αγώνες.
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Ναζλίδης, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Γουάλας - Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ
 ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (90+1΄ Γιοβάνοβιτς), Αγκάνοβιτς (81΄λ.τρ. Αγκάνοβιτς), Ντέλετιτς, Κρίζμαν, Ναζλίδης (86΄ Χούμπτσεφ)
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ (80΄ λ.τρ. Γκάλο), Αϊντάρεβιτς, Μοράν, Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (69΄ Κλωναρίδης)  in.gr

*** Πρασίνισε το γήπεδο των Σφαγείων
Ένα ακόμη ποδοσφαιρικό γήπεδο με χλοοτάπητα αποκτά η Καλαμάτα, με την ριζική αναμόρφωση ενός αθλητικού χώρου που άλλοτε έσφυζε από ζωή ως «ξερό» και τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταλειφθεί εντελώς. Όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο Καλαμάτας:
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση πλαστικού τάπητα τελευταίας τεχνολογίας στο γήπεδο πρώην Σφαγείων, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΠΣ Αναγέννηση Παραλίας για 10 έτη. Από τον ίδιο αθλητικό χώρο θα εξυπηρετούνται και άλλοι σύλλογοι, κατά την κρίση του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας. Η ολοκλήρωση των εργασιών τοποθέτησης του τάπητα θα γίνει σε λίγες ημέρες, καιρού επιτρέποντος.
Το γήπεδο των πρώην Σφαγείων εκσυγχρονίσθηκε από κάθε άποψη. Θα έχει πλαστικό τάπητα, ο περιβάλλων χώρος αναβαθμίσθηκε, έγινε δομική ενίσχυση της περίφραξης, ενώ οι εγκαταστάσεις αποδυτηρίων έχουν πλήρως εκσυγχρονισθεί. Επίσης, στην ανατολική του πλευρά ολοκληρώνεται η κατασκευή ενός αγωγού ομβρίων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στη νότια κερκίδα, από το διάδρομο που δημιουργείται.

***  Έξι μετάλλια και διακρίσεις για τον ΑΓΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Καλαμάτας 
Με έξι μετάλλια και δέκα πέμπτες θέσεις επέστρεψε η αγωνιστική ομάδα του ΑΓΣ ταεκβοντό Καλαμάτας από το ανοιχτό διασυλλογικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Χαλκίδα 23, 24 & 25 Φεβρουαρίου (κλειστό γυμναστήριο Κανήθου).
Συγκεκριμένα τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι: Κωνσταντακόπουλος Κωσταντίνος στην κατηγορία των ανδρών και ο Γιώργος Σάμιτας στην κατηγορία των εφήβων.
Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Σκόκος στην κατηγορία των αντρών, η Ελένη Μαρώση στην κατηγορία των κορασίδων, ο Στέλιος Σαραντάκης στην κατηγορία των παίδων και Αλεξάνδρα Σδούγα στην κατηγορία των νεανίδων.
Τέλος, οι αθλητές που ηττήθηκαν στον αγώνα για τα μετάλλια κατακτώντας την πέμπτη θέση είναι Τζουλουφης Νίκος,  Κουδούνης Παναγιώτης Λίτσας Ηλίας , Αρβανίτης Γιάννης, Κανελλόπουλος Γιάννης, Τρίμη Αθανασία Αλεξανδρόπουλος Γιάννης , Ψώνης Δημήτρης, Φράγκος Βασίλης και Φράγκος Γιάννης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διοργάνωση συμμετείχαν 1450 αθλητές από όλα τα σωματεία της ένωσης.
Τους αθλητές συνόδευσαν ο αντιπρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός αποστολής και υπεύθυνος διαιτησίας του συλλόγου Αναστάσιος Δημόπουλος και η πρωταθλήτρια Ευρώπης του συλλόγου Φωτάκη Αναστασία.

~
~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01  Φεβρουαρίου  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-01-2018-04.html .
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/02/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02 Φεβρουαρίου 2018
:   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-02-2018.html  .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Σάββατο 03 Φεβρουαρίου  2018
  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/02/news-03-2018.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή 04  Φεβρουαρίου 2018 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-04-2018-1942-httpsyoutu.html .-        
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html  .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 06  Φεβρουαρίου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/02/news.html .-
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03  και  04  Φεβρουαρίου 2018 .Μια  αθλητική ανασκόπηση-επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/03-04-2018.html .- 
~* Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  07 Φεβρουαρίου  2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 08  Φεβρουαρίου 2018 . ~ ΟΜΟΡΦΗ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 09  Φεβρουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/news-09-2018-08-02-2018-11.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Σάββατο  10  Φεβρουαρίου 2018
: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-10-2018-10-1-202.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της  ενημέρωσης .
Κυριακή  11  Φεβρουαρίου 2018
:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11  Φεβρουαρίου 2018 , Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/10-11-2018-11-02-2018.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου  2018
  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-12-2018.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 13  Φεβρουαρίου 2018
  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-13-2018.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-14-2018-14-1-470.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018
 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-15-2018.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2918
  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-16-2918-16-307-1.html .- 
~* H Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της εφημερίδα μας ,
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/h-arfara-news-17-2018-17-1-307.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή 18 Φεβρουαρίου  2018 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~* Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κ. Δευτέρα  19 Φεβρουαρίου  2018 ,
~
ΚΑΛΗ  ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ  !  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news_19.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη  20 Φεβρουαρίου 2018
; http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-20-2018.html  .-
~*ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 17  και  18  Φεβρουαρίου 2018 ,Αθλητική επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/17-18-2018.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018
 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018
  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 23  Φεβρουαρίου 2018 .
  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Σάββατο 24  Φεβρουαρίου 2018
:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/news-24-2018.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Κυριακή Ορθοδοξίας 25 Φεβρουαρίου 2018
  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-25-2018.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 26  Φεβρουαρίου 2018
: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html  .- 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018
  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/02/blog-post_26.html .- 
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 24  και 25  Φεβρουαρίου 2018 .Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/24-25-2018.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018
  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/02/news-27-2018-28-1-750-457.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-28-2018-28-1-750-457.html .- 
~
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~
ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 1 στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  01  Μαρτίου 2018 , * 
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ! : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news-1-01-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02  Μαρτίου 2018
 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-02-2018-2-326.html .- 
~**

***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6110   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3920   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3922  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 952   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-   
     
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου