Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   .....
~




 ~

Να σκεπάζετε, να σας σκεπάζει ο Θεός.

Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασα
 12 Μαΐου

Επισκόπων Επιφανίου (1) εν Κωνσταντία Κύπρου (†403) και Θεοφάνους. Γερμανού πατριάρχου Κων/πόλεως (†740) και Ευθυμίου επισκόπου Ιεροσολύμων. Νεομάρτυρος Ιωάννου του εκ Βλαχίας (2) (†1662). Οσίου Θεοδώρου του εν τη νήσω Κυθήρων τον ασκητικόν βίον διανύσαντος. Οσίας Καλλιτρόπου, αδελφής του αγίου Επιφανίου.

(1) Ο άγιος Επιφάνιος γεννήθηκε από πάμπτωχη οικογένεια Ιουδαίων αγροτών, στο χωρίο Βησαυδούκη, κοντά στην Ελευθερούπολη της Παλαιστίνης το 310. Χάρη στη διδασκαλία δύο περίφημων για τη γραμματική τους κατάρτιση και το ασκητισμό μοναχών, του Λουκιανού και του Ιλαρίωνα, μετεστράφη στον Χριστιανισμό. Στη συνέχεια πήγε στην έρημο της Παλαιστίνης και έζησε κοντά στους επιφανέστερους ασκητές, ασκούμενος στην εγκράτεια, την άσκηση και στη μελέτη των Θείων Γραφών. Η φήμη του και οι αρετές του δεν άργησαν να διαδοθούν και γρήγορα αναδείχθηκε επίσκοπος Κωνσταντίας της Κύπρου. Από τη θέση αυτή, ο άγιος άρχισε τον ευαγγελισμό του ποιμνίου του και αγωνίστηκε με θερμότατο ζήλο για την διατήρηση και ενίσχυση των ορθοδόξων δογμάτων, καταπολεμώντας όλες τις αιρετικές δοξασίες και πλάνες της εποχής του και ιδιαίτερα εκείνες του Ωριγένη. Κάνοντας συνεχή χρήση των λόγων της Αγίας Γραφής και γράφοντας πλήθος αντιαιρετικά συγγράμματα, αγωνίστηκε για να κρατήσει τους πιστούς στην ανόθευτη χριστιανική πίστη. Μετά από 36 έτη γόνιμης και εποικοδομητικής αρχιερατικής διακονίας και προσφοράς, εκοιμήθη ειρηνικά το 403.
(2) Ο άγιος Ιωάννης, γεννήθηκε στη Βλαχία και καταγόταν από επιφανή και αριστοκρατική γενιά. Επί Σουλτάνου Μεχμέτ και σε ηλικία 15 ετών τον άρπαξαν οι Τάταροι που εισέβαλαν στη Βλαχία για να καταπνίξουν την επανάσταση του άρχοντα Μιχ. Βοεβόδα Τζιβάν Μπέτι. Προσπάθησε να αποδράσει, σκοτώνοντας ένα στρατιώτη, συνελήφθη όμως από άλλους και παραδόθηκε στη σύζυγο του στρατιώτη που σκότωσε στην Κων/πολη. Εκείνη τον οδήγησε στον Βεζίρη, ο οποίος μετά την ανάκριση τον παρέδωσε πάλι σ` εκείνη για να τον μεταχειρισθεί όπως εκείνη ήθελε. Επειδή όμως απέτυχε να τον εξισλαμίσει, τον παρέδωσε στον έπαρχο, ο οποίος αφού απέτυχε να τον πείσει διέταξε τον δι` απαγχονισμού θάνατό του στις 12 Μαΐου 1662 στο Παρμάκ Καπί της Κων/πολης.  ~
Σήμερα 12/05/2017 εορτάζουν:
Άγιος Επιφάνιος Επίσκοπος Κωνσταντίας και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Άγιος Γερμανός Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, Όσιος Θεόδωρος ο εν Κυθήροις ασκήσας
 ~  Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
~  Τοὺς διττοὺς ὑποφήτας τῆς ἄναρχου θεότητας, τῶν θεοτυπώτων δογμάτων, τοὺς πανσόφους ἐκφάντορας, σὺν τῷ Ἐπιφανίῳ τῷ κλεινῷ, ὑμνήσωμεν τὸν θεῖον Γερμανῶν ὡς λαμπροὶ γὰρ τῶν ἀρρήτων μυσταγωγοί, πυρσεύουσι τοὺς κράζοντας δόξα τῷ στεφανώσαντι ὑμᾶς, δόξα τῷ μεγαλύναντι, δόξα τῷ βεβαιούντι δι' ὑμῶν, πίστιν τὴν Ὀρθόδοξον.
~* Απολυτίκιο Αγ. Επιφανίου και Γερμανού - 12 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/w08Gvd_Ybnw  .-


Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

***  Ο γέροντας και ο νεαρός μοναχός
Ένας νεαρός Μοναχός πήγε να ζήσει στο καλυβάκι ενός Γέροντα όπου θα έκανε «υποταγή». Προσπαθώντας να μάθει από τον Γέροντα, ο οποίος ήταν πάρα πολύ σοφός και πολύ ταπεινός, πέρασε αρκετό καιρό δίπλα του. Κάποια μέρα ο Γέροντας εξαφανίστηκε.
~ Άδικα τον έψαχνε ο μαθητής και άδικα τον περίμενε να εμφανιστεί. Ο Γέροντας είχε χαθεί ανεξήγητα από την μια στιγμή στην άλλη, δίχως να πάρει τίποτα μαζί του, δίχως να αφήσει πίσω του κανένα απολύτως ίχνος.
Ο μαθητής ανησυχούσε μήπως είχε πάθει κάτι, π.χ. μήπως είχε πέσει από κάποιο γκρεμό ή είχε πνιγεί στη θάλασσα. Πολλοί Μοναχοί τον έψαξαν αλλά δεν τον βρήκαν ούτε ζωντανό, ούτε νεκρό. Ο μαθητής έμενε μόνος στο καλυβάκι όλον αυτόν τον καιρό.
-  Πέρασαν δύο χρόνια, και μια μέρα ο Γέροντας εμφανίστηκε και πάλι στον μαθητή του, στην αυλή του μικρού του σπιτιού. «Γέροντα ζεις;….» τον ρώτησε έκπληκτος ο μαθητής του.
Ο Γέροντας απάντησε τα εξής: «Δύο χρόνια τώρα ζούμε στο ίδιο κελί μαζί, και εσύ νομίζεις πως είσαι μόνος σου»!

*** Ξεκινά σήμερα το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας 
Πρώτη μέρα σήμερα του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας και θα παρουσιαστούν οι εξής εκδηλώσεις:
-Από την ομάδα "Πράσσειν Άλογα" της Εμμανουέλας Καποκάκη «Γοργόνα γοργονίτσα» στις 10.00 το πρωί (δωρεάν παράσταση για τα σχολεία) και στις 5.30 το απόγευμα για το κοινό
-Από την ομάδα ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΦΙ, «Ο Γαϊγλάρος»,
στις 7.30 το απόγευμα.
Οι απογευματινές παραστάσεις είναι για το κοινό και έχουν είσοδο 3 ευρώ για τα παιδιά και 5 ευρώ οι ενήλικες.
-Εργαστήρι με δωρεάν συμμετοχή για ενήλικες και παιδιά 6-12 χρόνων από το μουσικοπαιδαγωγό Βασίλη Αναγνώστου, με τίτλο «παρα-μυθο-νομίες» (τηρήθηκε σειρά προτεραιότητας για τις αιτήσεις συμμετοχής)
Οι παραστάσεις δίνονται στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕΚ, ενώ το Εργαστήρι θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, Ευριπίδου 2.
Επιπλέον, ξεκινά η έκθεση θεατρικής κούκλας στο φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕΚ.

*** Γέροντας Γαβριήλ του Aγ. Όρους: Πότε δικαιολογείται η ανυπακοή στους πνευματικούς
Οφείλουμε υπακοή στους Δεσποτάδες μας, στους πνευματικούς μας, όταν ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας. Όταν όμως δεν ορθοτομούν το λόγο της αλήθειας και λένε αιρετικά πράγματα, όχι μόνο σέ αυτούς δεν πρέπει να κάνουμε υπακοή, αλλά και σέ ένα Άγγελο από τον ουρανό αν κατέβει και μάς πει αντίθετα με αυτά πού διδάσκει ή Εκκλησία δεν πρέπει να κάνουμε υπακοή.
Έχουμε καθήκοντα προς τούς πνευματικούς μας Πατέρες και καθήκοντα προς τον Θεό. Τά καθήκοντα προς τον Θεόν είναι υπέρτερα τών καθηκόντων προς τούς πνευματικούς μας Πατέρες. Αν ένα καθήκον προς τούς πνευματικούς μας Πατέρες συγκρούεται με το καθήκον μας προς τον Θεόν, τότε παύει να ισχύει, καταργείται.
Παράδειγμα έχουμε την Αγία Γραφή. Τί διαβάζουμε στις Πράξεις τών Αποστόλων; Οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι, οι Ιουδαίοι αρχιερείς ήτανε οι πνευματικοί ηγέτες στην εποχή του Κυρίου μας. Έπιασαν τούς Αποστόλους, τούς έβαλαν φυλακή και τούς είπαν να μή κηρύττουν. Πήγε Άγγελος Κυρίου και τούς έβγαλε και τούς είπε να κηρύξουν. Τούς ξανάπιασαν και τους είπαν:
Τί σάς είπαμε; Γιατί δεν κάνετε υπακοή; Εμείς είμαστε οι πνευματικοί ηγέτες!
Τότε απολογήθηκε ό Απόστολος Πέτρος: «Πειθαρχείν δει Θεω μάλλον ή άνθρώποις» (Πράξ. 5,29).
Ό Απόστολος Παύλος τί λέει προς τούς Γαλάτας- (1,8) «αλλά και εάν ημείς ή άγγελος εξ ουρανού εύαγγελίζηται υμίν παρ’ ό εύηγγελισάμεθα υμίν, άνάθεμα έστω».
 Ήταν δυνατόν ποτέ ένας Άγγελος να πάει στους Γαλάτας και να κηρύξει αντίθετα από αυτά πού δίδαξε ό Απόστολος Παύλος; Όχι βέβαια! Έ, τότε γιατί το γράφει ό Απόστολος αυτό; Άσκοπο είναι; Περιττό είναι; Άστοχο είναι;
Έτσι είκή κι ώς έτυχε το έβαλε;
Το έβαλε για να μή παρασυρθούμε και πούμε ό Δεσπότης μας είναι Άγιος. Με την προσευχή του ανασταίνει νεκρούς, άνορθεΐ παραλύτους, άνοίγει τά μάτια από τυφλούς, μετακομίζει όρη με ένα πρόσταγμα του. Όλα να τά κάνει αυτά, εφόσον λέει κάτι πού δεν συμφωνεί με την Εκκλησία, δεν πρέπει να τον κάνουμε υπακοή.
Διαβάστε στο βίο τού Αγίου Συμεών τού Νέου Θεολόγου:
Ό Άγιος θέλει να φύγει από ηγούμενος και καλεί τον νέο ηγούμενο και όλη την αδελφότητα και τούς δίνει συμβουλές. Στο τέλος τί τούς λέει;
Αν και αυτός σαν άνθρωπος κάνει κάτι πού δεν συμφωνεί με την Εκκλησία, με αυτά πού διδάσκει ή Εκκλησία, τότε προσωρινά να κάνετε υπακοή και οι γεροντότεροι να πάνε να τον πούνε να κάνει διόρθωση. Και αν δεν κάνει διόρθωση, όχι μόνο σέ αυτόν να μή κάνετε υπακοή αλλά ούτε και σέ Άγγελο εξ ουρανού, αν έρθει να σάς το πει.
Αυτά είναι λόγια του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου.
Έρχονται μερικοί ιερείς στο κελί και μου λένε:
Μου είπε ό Δεσπότης να στεφανώσω ένα ορθόδοξο με ένα ετερόδοξο.
Και όταν τού λέω ότι αυτό απαγορεύεται, οι κανόνες, ό Άγιος Νικόδημος στο Πηδάλιο.
Λέει δεν είναι Άγιον. Εμείς είμαστε! Θα κάνεις υπακοή σέ μάς. Τί λέει ό Απόστολος; «Πείθεσθε τοις ήγουμένοις υμών και ύπείκετε…» (Έβρ. 13:17).
Και άπαιτοΰνε από τούς ιερείς να κάνουν υπακοή και σέ πράγματα πού είναι αντίθετα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας.
Πώς ερμηνεύει ό ιερός Χρυσόστομος το «Πείθεσθε τοις ήγουμένοις υμών και ύπείκετε…»;
Ρωτάει ό Άγιος: Τι ουν, φησίν, όταν πονηρός, η, και μή
Και ρωτάει και προτρέπει ώς εξής: Πονηρός, πώς λέγεις; ει μεν πίστεως ένεκεν, φεύγε αυτόν και παραίτησαι, μή μόνον αν άνθρωπος, αλλά καν άγγελος εξ ουρανού κατιών. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ.

***  Ένας καφές για καλό σκοπό στη Μαραθόπολη 
Ανοιχτή πρόσκληση από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μαραθόπολης
Η επιθυμία πολλών συμπολιτών μας για άμεση συμπαράσταση στο Γιάννη Μίγγα του οποίου η επιχείρηση κάηκε ολοσχερώς ξημερώματα Πρωτομαγιάς, μας ώθησε στη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής. Έλάτε την Τετάρτη 17 Μάη το απόγευμα στο Ένθεον στο Μάραθο για να πιείτε τον καφέ σας και συνδράμετε ο καθένας με ό,τι μπορεί για να καλυφθούν έστω οι πρώτες ανάγκες του συντοπίτη μας που δοκιμάζεται τόσο σκληρά. Στις μέρες που ζούμε αν χαθεί κι η αλληλεγγύη χάθηκαν όλα.
Σας περιμένουμε…
Τιμή εισόδου 5 ευρώ. Θα έχουμε και λαχειοφόρο αγορά.
gargalianoionline.gr

*** Η Γερμανία χορηγεί ΑΣΥΛΟ σε Τούρκους πολίτες! ΟΡΓΗ της ΑΓΚΥΡΑΣ...

~  Η Τουρκία καταδίκασε την Πέμπτη τη Γερμανία για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε πολλούς στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους με υποτιθέμενους δεσμούς με το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου έτους, λέγοντας ότι η απόφαση αυτή βάζει σε κίνδυνο τις σχέσεις των δύο χωρών.
Η Γερμανία έδωσε θετικές απαντήσεις στις αιτήσεις ασύλου Τούρκων υπηκόων που διέθεταν διπλωματικά διαβατήρια, ανέφεραν οι ημερήσιοι και δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί της Sueddeutsche Zeitung WDR και NDR. Οι εκθέσεις δεν επιβεβαιώθηκαν επισήμως από τις αρχές.
Από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο, δεκάδες διπλωμάτες, δικαστές και αξιωματούχοι τουρκικού αξιωματούχου ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία, καθώς η Άγκυρα πιέζει μπροστά με μια τεράστια καταστολή σε υποτιθέμενους υποστηρικτές του Fethullah Gulen, αμερικανικού ιεροκήρυκα ο οποίος κατηγορεί την Άγκυρα για το πραξικόπημα.
Τα γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι 414 στρατιωτικοί, διπλωμάτες, δικαστές και άλλοι υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη Γερμανία.
Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει επίσης τα μέλη της οικογένειας.
«Λυπούμαστε για το γεγονός ότι η Γερμανία δέχεται αιτήματα ασύλου από κάποιο πρώην στρατιωτικό προσωπικό» που συνδέεται με τον Gulen, δήλωσε σε δηλώσεις του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.
Ο Gulen, ο οποίος ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1999, αρνήθηκε τις κατηγορίες.
«Η γερμανική απόφαση είναι ένα βήμα που δεν είναι σύμφωνο με το πνεύμα της συμμαχίας και των πολύπλευρων σχέσεων μεταξύ των χωρών μας», πρόσθεσε η δήλωση.

***  Απάντηση Ηλιόπουλου σε Μάκαρη για τις ανείσπρακτες οφειλές στο Δήμο 
Με έκπληξη διαβάσαμε τη δήλωση του κ. Μάκαρη, που δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες, για τις ανείσπρακτες οφειλές. Από τη μία, διαφωνεί με την επιλογή εφαρμογής των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης που προβλέπει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις και, από την άλλη, κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για τη δημιουργία αυτών των οφειλών. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, δηλαδή.
Ο κ. Μάκαρης, όμως, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσει με ποιον είναι, με το Δήμο ή με τους οφειλέτες; Δεύτερον, η λύση που προτείνει, με τον τρόπο που την προτείνει, χαϊδεύει τους οφειλέτες και δη τους μεγαλοφειλέτες, διότι είναι αποκλειστικά επιλεκτική υπέρ αυτών. Τι λέει δηλαδή; Όσοι οφείλουν, να ρυθμίσουν. Και όσοι δεν προσέλθουν να ρυθμίσουν; Δε μας απαντά ή, μάλλον, σιωπά. Δηλαδή, να τους αφήσουμε να εξακολουθούν να οφείλουν, σε βάρος αυτών που είναι τακτικοί στις πληρωμές τους και αυτών που ρύθμισαν!
Εμείς, όμως, δε λέμε αυτό. Αντιλαμβανόμενοι την οικονομική κρίση (η οποία όμως δεν μπορεί να λειτουργεί ως άλλοθι απαλλαγής από τα χρέη), ειδοποιούμε εγγράφως πρώτα απ’ όλα τους οφειλέτες για το ύψος των οφειλών τους και τους καλούμε να εξοφλήσουν αυτές σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4174/2013 (τμηματικές πληρωμές). Όταν και εάν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, θα τους καλέσουμε και πάλι εγγράφως, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τη νέα ρύθμιση.
Για όσους αγνοήσουν τις ειδοποιήσεις μας, θα εφαρμοστεί ο νόμος, ιδίως για τους οφειλέτες μεγάλων ποσών (δέσμευση ΑΦΜ, κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών, κατάσχεση ακινήτων κλπ). Δε σκοπεύουμε να κατασχέσουμε ακίνητο για οφειλή 50 ευρώ!
Η Δημοτική Αρχή, κε Μάκαρη, ούτε πρωτοπορεί πανελληνίως στις ανείσπρακτες οφειλές, ούτε διαχειριστική ανεπάρκεια εμφανίζει, ούτε αδράνησε για ψηφοθηρικούς λόγους. Πάντοτε ενεργούσε με βάση το νόμο και το συμφέρον των δημοτών και της πόλης. Διότι, εάν είχε κάνει όλα αυτά που λέτε, ο Δήμος μας δε θα ήταν στην νοικοκυρεμένη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται μεσούσης της κρίσης. Θα είχε απλήρωτους εργαζομένους και προμηθευτές. Μάλλον αυτά που λέτε αφορούν άλλους Δήμους ή την κυβέρνηση, που πιστά υπηρετείτε. Μέτρα από τη Δημοτική Αρχή έχουν ληφθεί και στο παρελθόν (π.χ. δεσμεύσεις ΑΦΜ, κατασχέσεις ακινήτων που έχουν φθάσει προ της έκδοσης προγράμματος πλειστηριασμού), όπως λαμβάνουν και οι άλλοι Δήμοι, όπως λαμβάνει και η κυβέρνηση για τις οφειλές προς τις ΔΟΥ, τα ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ. Οι δε οφειλές που αναρωτιέστε πότε έχουν βεβαιωθεί, είναι όλες οι απαιτήσεις του Δήμου διαχρονικά (30 χρόνια) και αφορούν πάσης φύσης αιτία (σχέδιο πόλης, 0,5%, 5%, τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, κοινοχρήστων χώρων, ΦΗΧ, πρόστιμα ΚΟΚ κ.λπ.). Επίσης, όπως γνωρίζετε, αλλά κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε, υπάρχουν οφειλές διαχρονικά που δεν πρόκειται να εισπραχθούν, διότι αρκετοί των οφειλετών δε διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία.
Όσον αφορά στην εμπλοκή σας στο εν λόγω θέμα, προφανώς δε χρειαζόμαστε τη συνδρομή σας για την εφαρμογή του νόμου, όπως εσείς προσπαθείτε να αντιληφθείτε, ούτε πρόκειται να υιοθετήσουμε τις λύσεις που εσείς προτείνετε και που σκοπό έχουν να χαϊδέψουν αυτιά και να αλιεύσουν ψήφους! Φτάνει ο λαϊκισμός και η ψηφοφορία! Απευθυνθείτε στους «φίλους σας», στην κυβέρνηση, για να υπάρξουν σύντομα ουσιαστικές ρυθμίσεις σταδιακής αποπληρωμής των οφειλών και το κυριότερο: μέτρα για την οικονομική αναθέρμανση και την ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
Σε αυτό το επίπεδο θα κριθούν τα πάντα και γι’ αυτό θα αποφασίσει ο λαός μας!  Θανάσης Ηλιόπουλος   Αντιδήμαρχος Καλαμάτας

*** ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ! Υποβρύχιο συγκρούστηκε στο Ιόνιο Πέλαγος...

~  Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το Ιταλικό ναυτικό, με την οποία δημοσιοποίηση ότι ένα ιταλικό υποβρύχιο συγκρούστηκε με ένα εμπορικό πλοίο.
Αυτό συνέβη στο υποβρύχιο μάχης Scirè, την ώρα που κατευθυνόταν για ασκήσεις κατάρτισης στο Ιόνιο Πέλαγος, νότια της ακτής της χερσονήσου της Απέντιν.
Μετά τη σύγκρουση, που έλαβε χώρα στα ανοικτά νερά του κόλπου Squillace, το υποβρύχιο «ανέβηκε στην επιφάνεια και κινήθηκε προς τη δική του βάση», ενώ και το πολιτικό σκάφος συνέχισε να πλέει.
Ευτυχώς κανένα από τα πληρώματα του υποβρυχίου και του εμπορικού πλοίου δεν τραυματίστηκε.

***  Η Αρμονία γιορτάζει τα 25 χρόνια της με μια χορωδιακή συνάντηση 
Βράβευση του Δημήτρη Θεοδωρακόπουλου για την προσφορά του
Με τη 16η Χορωδιακή Συνάντηση η Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία» γιορτάζει τα 25 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της.
Στη συνάντηση θα συμμετέχουν, πέραν της χορωδίας της Αρμονίας, οι χορωδίες του Αιγίου 1933, η Δημοτική Χορωδία Γαλατσίου, καθώς και η Χορωδία και Μαντολινάτα του Ωδείου Ναούσης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, στις 8.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας με ελεύθερη είσοδο.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της 16ης Χορωδιακής Συνάντησης θα τιμηθεί για την προσφορά του ο Δημήτρης Θεοδωρακόπουλους, που ήταν ο πρώτος πρόεδρος της «Αρμονίας». Π.Μπ.

*** ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ του Μαξίμου για το "ΓΑΜΟ" με το Πεκίνο! Θα σας ΣΗΚΩΘΕΙ η ΤΡΙΧΑ...

~ Κρίσιμης σημασίας θα είναι το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα για τον ίδιο αλλά και για τη χώρα, σύμφωνα με διαρροές που έχουν γίνει από τον αδερφό του πρωθυπουργού, Δ. Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ταξίδι θα συζητηθούν τέσσερα πολύ σημαντικά θέματα:
1) Ένα πρώτο θέμα που θα συζητηθεί είναι η αγορά κρατικών ομολόγων από την Κίνα μόλις η χώρα μας βγει στις αγορές. Έτσι θα στηρίξει την Ελληνική οικονομία από την οποία ήδη το Πεκίνο έχει σημαντικά κέρδη. Όμως το ότι θα κατέχει Ελληνικό χρέος η Κίνα, δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα είναι για καλό...
2) Το δεύτερο έχει να κάνει με τις επενδύσεις που θέλουν να κάνουν οι Κινέζοι στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν ενεργειακές παραγωγικές μονάδες, κάτι που σημαίνει ότι προφανώς ενδιαφέρονται για τις μονάδες της ΔΕΗ, της οποίας το ξεπούλημα προβλέπεται στην ερχόμενη συμφωνία με τους θεσμούς.
3) Τρίτον, οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να μπουν και στον τραπεζικό τομέα της χώρας μας. Τα σενάρια είναι δύο: να μπουν οι Κινέζοι στην αγορά μέσω δικής τους τραπέζης ή να εξαγοράσουν κάποια στην Ελλάδα. Πολλοί πιστεύουν ότι οι Κινέζοι θα επιχειρήσουν να μπουν στην Εθνική Τράπεζα μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής η οποία ανήκει στην Εθνική Τράπεζα.
4)Τέλος, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και στον τουρισμό. Στόχος είναι να φτάσουν οι Κινέζοι τουρίστες το 1,5 εκατομμύριο τον χρόνο. Η Ελλάδα είναι ήδη αγαπητός προορισμός για την Κίνα, και υπάρχει σχέδιο για «ειδικές τιμές» ώστε να αυξηθεί ο αριθμός τους. Βέβαια αυτό είναι αρκετά ανορθόδοξο, διότι μειώνοντας τις τιμές και περισσότεροι να έρθουν, τα κέρδη σου δεν θα είναι αναγκαστικά περισσότερα, αντιθέτως μπορεί να μειωθούν.
 Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να δημιουργήσει γερό δεσμό σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Κίνας, και ειδικά της κυβερνήσεως του. Ίσως ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει ότι σιγά-σιγά η στήριξη της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρεται και έντρομος έχει στραφεί προς το Πεκίνο για στήριξη.
Βέβαια όλα αυτά είναι απλώς διαρροές, το τι πραγματικά θα γίνει θα φανεί τις επόμενες ημέρες...

***  Βρήκαν κλειδί Seat στο ΝΟΚ 
Ένα αυτόματο κλειδί για αυτοκίνητο Seat βρέθηκε πριν από λίγες μέρες μέσα στη θάλασσα, μπροστά από τη «γλίστρα» του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Παρά την… εμβάπτιση στο αλμυρό νερό δείχνει να μην έχει χάσει τη λειτουργικότητά του και φυλάσσεται στα γραφεία του ΝΟΚ, όπου μπορεί να το αναζητήσει ο άτυχος-τυχερός ιδιοκτήτης του…

*** Αριστεροί με ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΑ ατίμασαν τον ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ... (φωτογραφίες)

~ Μια κίνηση που βεβήλωσε έναν από τους πιο ιερούς χώρους της Ελλάδος έκανε μια ομάδα 3 ατόμων.
Όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία, μία κομμουνίστρια ανέβηκε πάνω στο ιερό βήμα του Αγνώστου Στρατιώτη κρατώντας μια σημαία με σφυροδρέπανο και την κουνούσε επιδεικτικά.

Να θυμίσουμε ότι σε αυτό το μνημείο τιμώνται άνθρωποι οι οποίοι πολέμησαν τον κομμουνισμό, και τον εγχώριο και του εξωτερικού, όταν το 1919 εκστρατευτικό σώμα είχε λάβει μέρος στην Εκστρατεία της Κριμαίας...

***  Έτοιμη η προμελέτη για νέο κτήριο διοίκησης και υπηρεσιών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας 
Ενισχύεται με γιατρούς, 12.000 ασθενείς εξυπηρετήθηκαν το πρώτο 4μηνο του 2017!
Έτοιμη είναι η προμελέτη για νέο κτήριο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ώστε να στεγαστούν σε αυτό διοικητικές υπηρεσίες, φαρμακείο, αλλά και γραφεία, μαγειρεία κ.ά., η οποία παρελήφθη προχθές από τον αναπληρωτή διοικητή, Παναγιώτη Μπασάκο. Παράλληλα, το νοσοκομείο ενισχύεται με ιατρικό προσωπικό και διαρκώς ανεβάζει την απόδοσή του. Μόλις το πρώτο τετράμηνο του 2017 εξυπηρετήθηκαν 12.000 ασθενείς και έγιναν 200 χειρουργεία, ενώ αιχμή του δόρατος αποτελεί ο παθολογικός τομέας!
Ο κ. Μπασάκος σημείωσε σχετικά: «Παραλάβαμε την προμελέτη που αφορά στο κτηριακό της νοσοκομειακής μονάδας Τριφυλίας στην Κυπαρισσία. Αυτό είναι το σχέδιο για τις διοικητικές υπηρεσίες, συν αποθήκες, συν φαρμακείο, συν μεταφορά των μαγειρείων, για δημιουργία κι άλλων γραφείων στο ισόγειο του νοσοκομείου, που απαιτούνται για τη στέγαση μελλοντικών ειδικοτήτων ιατρικής υπηρεσίας, π.χ. οφθαλμολογίας, ΩΡΛ κ.τ.λ. Θα ήθελα, λοιπόν, να σας παρουσιάσω το σχέδιο, το οποίο μας δείχνει τη διάταξη των γραφείων, μέσα στο χώρο του νοσοκομείου, σε κτήριο που θ’ ανεγερθεί πίσω, εκεί που είναι σήμερα τα λυόμενα. Μπορεί να είναι και βαρέος τύπου, αυτό θα το κρίνει το συμβούλιο, σύμφωνα με το κόστος.
Κι αυτό κατοχυρώνει, αλλά και αποδεικνύει ότι το νοσοκομείο θα παραμείνει εδώ πέρα για πολλά χρόνια, για να εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής».
Ο κ. Μπασάκος πρόσθεσε ακόμη ότι «στοχεύουμε να έχουμε τελειώσει τη μελέτη αυτή μέχρι το Σεπτέμβρη, για να μπορέσουμε μετά, είτε με έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου είτε μέσω προγραμμάτων – δεδομένου ότι το νοσοκομείο είναι και Κέντρο Υγείας – να το εντάξουμε και να ολοκληρωθεί το έργο, είτε από ίδιους πόρους του νοσοκομείου μέσω των ιδρυμάτων και της περιουσίας την οποία έχει. Πιστεύω ότι αυτό θα ανεβάσει την απόδοση του νοσοκομείου, γιατί ήδη έχει ανέβει, ακόμα περισσότερο. Να έχετε υπόψη σας ότι το πρώτο τετράμηνο του 2017 έχουμε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας προσέλευση ασθενών περίπου 12.000. 12.000, δηλαδή, άτομα πέρασαν από εδώ και εξυπηρετήθηκαν στο διάστημα αυτό των τεσσάρων μηνών, που σημαίνει ότι έχουμε περίπου μέσο όρο 3.000 άτομα – ασθενείς το μήνα. Προβήκαμε και σε 200 χειρουργικές επεμβάσεις, συν τη δουλειά που είχε ο παθολογικός τομέας, ο οποίος, βέβαια, είναι η αιχμή του δόρατος!».
Σχετικά με το νέο κτήριο, σημείωσε: «Βάσει της προμελέτης τα τετραγωνικά που απαιτούνται είναι 567 για διοικητικές υπηρεσίες, φαρμακείο, αποθηκευτικούς χώρους. Συν την αξιοποίηση του “τολ” που έχει πίσω, συν μία προσθήκη, που θα κάνουμε εμείς, 130 τ.μ. – που σας είπα για τη μεταφορά των μαγειρείων. Συνολικά γύρω στα 700 τ.μ.».
Τέλος, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας επισήμανε: «Θέλω να σας πω ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και πιστεύω ότι θα μπορούμε σε ένα – δύο χρόνια να μιλάμε για μία οργανωμένη νοσοκομειακή μονάδα, η οποία φιλοδοξούμε να είναι από τις καλύτερες που θα λειτουργούν στην κατηγορία της! Δεδομένου ότι προχωρά και η στελέχωσή της. Σας λέω ότι, πέραν τρων τριών γιατρών οι οποίοι έχουν πάει για ΦΕΚ – παθολόγος, ορθοπαιδικός και καρδιολόγος-, έρχεται μέσα στον επόμενο μήνα ένας γενικός γιατρός ακόμα».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Τους 35 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει ο υδράργυρος το Σάββατο
«Μίνι» καύσωνας
«Μίνι» καύσωνας αναμένεται το Σαββατοκύριακο με τον υδράργυρο να ανεβαίνει έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου. Το κύμα ζέστης μαζί με την αφρικανική σκόνη θα ξεκινήσει από σήμερα, Παρασκευή, και θα κορυφωθεί το Σάββατο. Σταδιακή ανάσα δροσιάς από την Κυριακή.
Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένη, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί έως και το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Ασθενείς βροχοπτώσεις αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί. Η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένη, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί έως και το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς.
Αύριο Σάββατο, η θερμοκρασία θα ανέβει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Την Κυριακή θα ξεκινήσει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 μποφόρ και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

***  Άναψε ξανά μετά από 20 χρόνια το παλαιό σήμα της Ολυμπιακής
Σήμα κατατεθέν για την περιοχή του Ελληνικού
Φωτίστηκε ξανά μετά από 20 χρόνια το παλαιό σήμα της Ολυμπιακής που βρίσκεται στην ανακαινισμένη πλατεία στη συμβολή της Λ.Βουλιαγμένης με τη Μαρίνου Γερουλάνου.
Πρόκειται για το σήμα κατατεθέν της περιοχής εδώ και χρόνια. Από το 1973 που κατασκευάστηκε ήταν σημείο αναφοράς.
Είκοσι χρόνια μετά, έγιναν εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής με αποτέλεσμα το σήμα της Ολυμπιακής να ανάψει και πάλι.
Η φωταγώγηση του σήματος έγινε σε ειδική τελετή που διοργάνωσε ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Το παρών στην τελετή έδωσαν εκατοντάδες πολίτες, εκπρόσωποι του Δήμου και της αεροπορικής εταιρείας καθώς και πιλότοι και αεροσυνοδοί ντυμένοι με τις ρετρό στολές της Ολυμπιακής.
Newsroom ΔΟΛ

*** Διακριβώθηκε η δράση συμμορίας που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη Μεσσηνία 
Διακριβώθηκε , μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, η εγκληματική δράση συμμορίας που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη Μεσσηνία.
  Πρόκειται για συμμορία που αποτελούνταν από πέντε (5) ημεδαπούς, ηλικίας από 24 έως 57 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συστηματικής και πολύμηνης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον κατά τους τελευταίους επτά (7) μήνες, συγκρότησαν συμμορία, με σκοπό την διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (κυρίως ηρωίνης και ναρκωτικών δισκίων), στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία, οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων τους αναγκών, καθώς είναι άεργοι.
Τα μέλη της συμμορίας, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons).
Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητας της συμμορίας, είχαν συλληφθεί σε προγενέστερους χρόνους από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, όλα τα παραπάνω μέλη της και είχαν κατασχεθεί συνολικά:

·      ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους -52,7- γραμμαρίων,
·      -191- ναρκωτικά δισκία,
·      Μικροποσότητα κάνναβης,
·      -2- ζυγαριές ακριβείας,
·      το χρηματικό ποσό των -800- ευρώ, ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινων πράξεων,
·      ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -90- γραμμαρίων,
·      πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim.
  Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, η οποία έχει συστηματικό χαρακτήρα, είχαν διακινήσει πάνω από -1- κιλό ηρωίνης και ναρκωτικά δισκία, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -10.000- ευρώ 
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της συμμορίας, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

*** Επί οκτώ μήνες το κράτος "γυρίζει την πλάτη" σε 135 οικογένειες πλημμυροπαθών 
Αδικαιολόγητη κυβερνητική καθυστέρηση παρουσιάζει το πρόγραμμα της οικονομικής αποκατάστασης των πλημμυροπαθών, των οποίων επλήγη σε σημαντικό βαθμό ο οικιακός εξοπλισμός από τις φονικές καταστροφές της 7ης Σεπτεμβρίου 2016. Παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σημαντικός αριθμός πολιτών της Καλαμάτας δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα καμία χρηματοδότηση.
Σε δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής αναφέρεται ότι χθες επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα τρεις πλημμυροπαθείς, που διαμαρτύρονται επειδή δεν έχουν λάβει αποζημίωση για την αντικατάσταση οικοσκευής, παρότι έχουν περάσει 8 και πλέον μήνες από την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις διαρκείς παραστάσεις του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να καταβληθούν από το κράτος οι αποζημιώσεις σε όσους δεν τις έχουν λάβει. Τόνισε, δε, ότι ο Δήμος έχει αποστείλει εγκαίρως όλα τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση με ευθύνη των υπουργείων.
Σημειώνεται ότι 135 οικογένειες δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί για την απώλεια οικοσκευής και δεν έχουν υπάρξει αποζημιώσεις για έργα ανακατασκευής σε οικίες, όπως και αποζημιώσεις σε επιχειρήσεις. Α.Π.

*** Οι περιηγητές του Ευκλή επισκέφτηκαν το εκκλησάκι της Βραχοπανϊτσας και πεζοπόρησαν έως το Κάστρο Μίλα 
Την Κυριακή 7 Μαΐου οι πεζοπόροι του Ευκλή Καλαμάτας εξόρμησαν στη Δυτική Μεσσηνία για να επισκεφθούν το εκκλησάκι της Βραχοπαναϊτσας και να πεζοπορήσουν έως το Φράγκικο Κάστρο Μίλα, που δυστυχώς έχουν σωθεί με το πέρασμα των χρόνων μόνο μέρος των τειχών του.
Το Κάστρο του Μίλα είναι ένα μεσαιωνικό οχυρό χτισμένο βόρεια από το χωριό Μίλα Μεσσηνίας. Απέχει 7 χιλιόμετρα από τον Μελιγαλά και είναι σε σημείο στρατηγικής σημασίας για τον έλεγχο του μεσσηνιακού κάμπου στα βόρεια.
Το κάστρο εντάσσεται σε μια σειρά μικρότερων κάστρων που χτίστηκαν σε σημαντικές θέσεις για τον έλεγχο των μεσαιωνικών οδών ή την επιβεβαίωση της τοπικής εξουσίας των Φράγκων Φεουδαρχών.
Μετά την πεζοπορία οι συμμετέχοντες έκαναν πικ-νικ στην Βραχοπαναϊτσα με «καλούδια» που είχαν ετοιμάσει από το σπίτι, με κέφι και χορούς συνεχίστηκε η μέρα μέχρι αργά το απόγευμα.
Όπως συχνά λένε οι άνθρωποι του Καλαματιανού Συλλόγου «Ο Ευκλής είναι μια μεγάλη, ζεστή οικογένεια».

*** Τα  βίντεο μας  για σήμερα  :

~**2,4 τρις ο ελληνικός πλούτος 2017 :
https://youtu.be/5CEqELaUf3c  .-
~**  Ελληνικές εφευρέσεις  2017:
https://youtu.be/p1cxtp8L6ug  .-
~**Αλβανία και ΝΑΤΟ 2017:
 https://youtu.be/HZY4yJxRzW0.-
~* Τροπολογία παραγραφής προστίμων  2017:
 https://youtu.be/zKQv8aZeJ9Q .-
~*Φιλική παραγραφή προστίμων 2017:
 https://youtu.be/ra8XWxlcAm8 .-
~*Αιφνιδιαστική τροπολογία παραγραφής 2017:
 https://youtu.be/YRUJNIBBVOo  .--
~*Χωρίς λύσεις για το χρέος Τσιπροκαμμένος 2017:
https://youtu.be/in5H8wVHgNc   .-
~* Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Αρφαρών 8/5/2017 Εσπερινός εορτασμός Αγίου Χριστόφορου προστάτη οδηγών
: https://youtu.be/KxzhqOV90bM  .-
~*Εξωκλήσι Άγιος Νικόλαος Αρφαρών εσπερινός  αρτοκλασία  8/5/2017: https://youtu.be/UyFGqb_Ulhk  .-
~* Ι. Ν.  Αγίου Νικολάου Αρφαρών εσπερινός 8/5/2017:
https://youtu.be/3tOMuAuWpcY .-
~* Άγιος Νικόλαος εξωκλήσι Αρφαρών 8/5/2017  αρτοκλασία:
https://youtu.be/pDmgkImU3kg .-
~
*** ΚΟΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ! ΕΝΤΟΛΗ για Διασπορά Μαχητικών και «Άπλωμα του Στόλου»...

~  Aπό τη Θάλασσα του Μαρμαρά μέχρι το Νοτιοανατολικό Αιγαίο η Τουρκία θα εκτελεί βολές, στα διεθνή ύδατα, στο πλαίσιο της άσκησης «DENİZKURDU-2017». Όπως γράφει το site ο Βετεράνος «Δίδεται Εντολή όλο το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια της μετάβασης απο την κατάσταση της Ειρήνης να μεταβεί σ περιβάλλον πολέμου μετά απο σχετική από την κρίση (dz.k.k.)
 β.  Η Άσκηση θα εκτελεστεί για να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα της διοίκησης σε επίπεδο  πολέμου και να ελεγχθούν  όλες οι δομές σε ρεαλιστικές συνθήκες!
Κατά την DENİZKURDU-2017  θα πάρουν μέρος τα Κάτωθι Πολεμικά Σκάφη19
    α. Στην Άσκηση θα λάβουν μέρος  14 φρεγάτες,  έξι (6) κορβέτες , 17 ταχύπλοα σκάφη περιπόλου, 9 υποβρύχια, 6  Τορπιλάκοι κυνηγοί πλοίων, 13  Σκάφη Υποστηρίξεως 4 Περιπολικά , 4 αεροσκάφη CN-235 θαλάσσιας περιπολίας, 19 ναυτικά ελικόπτερα, επτά  Ομάδες SATA ομάδα και  δύο ομάδες  SAS !
    β. Συνολικά  θα εκτελεστούν 7 αποστολές από την Τουρκική Αεροπορίας και  2 εξόδους HIK (Αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και Ελέγχου)  αλλά και εναέριος  στόχος  Αεροσκαφών ,ρυμουλκούμενο από αεροσκάφος16
   γ. Στην Άσκηση Έρευνας και διάσωσης  θα πάρει μέρος  Σκάφος Αναζήτησης &  διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα, επίσης το  Λιμενικό Σώμα θα συμμετάσχει  με 18 Ελικόπτερα της Ακτοφυλακής στο Κόλπο της Φώκαια!13
Μετά το πρόγραμμα κατάρτισης, τα στρατεύματα και τα  πλοία μεταξύ της 16 – 17 Μάης 2017  θα κινηθούν μεταξύ Σμύρνη, Τσανάκαλε, ενέζ, Bozcaada, Ίμβρο, Edremit, Güllük, μόνιμη, Foca, Τσεσμέ, Κουσάντασι, Marmaris, Bodrum και Aksazlar
Στους παρατηρητές  την 17 Μαΐου θα τους  δοθεί χρόνος κατά την άσκηση  όπου θα εκτελεστούν, όπως απαιτείται από το σενάριο  της Άκηση που  θα παρουσιαστεί  το τελικό  Deniz harekâtı χρησιμοποιώντας πραγματικά πυρά.
Στην τελευταία φάση της άσκησης θα  εκτελούνται βολές   πυροβολικού …Ενώ τα Σκάφη θα  μεταφερθούν στα  λιμάνια και τις Ναυτικές βάσεις.»
Σύμφωνα με πληροφορίες οι «Φονιάδες του Βυθού» τα Υπερσύγχρονα Υποβρύχια μας έχουν λάβει Ειδικές εντολές και Αποστολές για όσο διαρκεί η Τουρκική Ασκήση.
Ο ελληνικός στόλος και η πολεμική μας αεροπορία έχει λάβει εντολή για διασπορά σε όλο το Αιγαίο και η εντολή είναι να απαντήσουν κατά πως πρέπει σε ενδεχόμενη πρόκληση.

***  ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΤΕ και σας το ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ! Αυτό είναι το πρόγραμμα για το ΤΡΙΤΟ ΦΥΛΟ...

~  Εχθες το ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ παρουσίασε ένα βίντεο, που αφορά εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ που αφορά τις έμφυλες ταυτότητες και το τρίτο φύλο. Ένα πρόγραμμα που φαίνεται πως του χρόνου θα έρθει και στην Ευρώπη (ίσως και στην Ελλάδα;).
Ύστερα από πολλά μηνύματα που δεχθήκαμε στο VoiceNews σας παρουσιάζουμε το βίντεο.
~ Βίντεο : Κίναιδοι της LGBTQ διδάσκουν παιδάκια τη διαφορετικότητα στις ΗΠΑ , https://youtu.be/6Ui0OvuVv20  .-

***  O K.BΕΛΟΠΟΥΛΟΣ χθες έκανε μία ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για τη ΜΚΟ !  Εμείς ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ...

~ Exθές το ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ανέφερε την ΜΚΟ 'ΑΝΤΙΓΟΝΗ' και λάβαμε πολλά μηνύματα για να εξηγήσουμε ποια είναι η συγκεκριμένη οργάνωση.
Από το επίσημο site της Οργάνωσης διαβάζουμε πως «Η “ΑΝΤΙΓΟΝΗ-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία” είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα τη Θεσσαλονίκη και γραφεία στην Αθήνα. Από το 1993 δραστηριοποιείται σε θέματα που αφορούν το ρατσισμό και τις διακρίσεις, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική οικολογία, την ειρήνη και τη μη βίαιη επίλυση των συγκρούσεων.
Σκοπός της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ είναι η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους χωρίς καμία διάκριση για παράδειγμα με βάση το φύλο, τη φυλή, την εθνοτική καταγωγή, το κοινωνικό/οικονομικό/μορφωτικό επίπεδο, την αναπηρία, την ηλικία, τη θρησκεία κ.ά.. Μέσα από τη δράση της, με άξονα την αλληλεγγύη και την ενεργή συμμετοχή, στοχεύει επίσης στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου σε θέματα μη διάκρισης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οικολογίας, μη βίας και διαπολιτισμικότητας.»
Πάρα πολύ όμορφα. Για να δούμε ποιος χρηματοδοτεί την οργάνωση. ως δια μαγείας εμφανίζεται το όνομα του Τζωρτζ Σόρος.
Η Αντιγόνη εντάσσεται στο European Network Against Racism, το οποίο στην Ελλάδα ελέγχει 4 οργανώσεις.

***  Μη ΧΑΣΕΤΕ! Σειρά ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ! Σήμερα στον Γ.Παπαγιάννη....

~  Ο Κυριάκος Βελόπουλος συνεχίζει να μεταφέρει το μήνυμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ μέσα από τις οθόνες της τηλεόρασης.
 Την  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Μαΐου θα βρίσκεται στην εκπομπή του Γιάννη Παπαγιάννη, «Kontra news», στο κανάλι Kontra, στις 20:00, ενώ τα μεσάνυχτα της ΠΕΜΠΤΗΣ, 18 Μαΐου, θα φιλοξενηθεί στον Αιμίλιο Λιάτσο στο Kontra Channel.
 Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα μιλήσει για την τρέχουσα οικονομική και πολιτική επικαιρότητα και θα πει αλήθειες που ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει. Συντονιστείτε ΟΛΟΙ…

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Για το Europa Legue  2οι αγώνες  :

Πέμπτη  11-05-2017  :
 
~** Μάντσεστερ Γ. -Θέλτα   1-1 .- ^Στον η Μαντσεστερ Γ.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο – Βαλέντσια, Μπαϊγί, Μπλιντ, Νταρμιάν – Ερέρα, Φελαϊνί – Λίνγκαρντ, Πογκμπά, Μικιταριάν - Ράσφορντ
Θέλτα: Σέρχιο Άλβαρεθ – Μάγιο, Καμπράλ, Ρονκάλια, Τζόνι – Ραντόγια, Ερνάντεζ, Βας – Σίστο, Άσπας, Γκουιντέτι


~** Λυόν -Αγιαξ    3-1  .- ^ Στον τελικό ο Αγιαξ  .-

*** Οι σκόρερ και τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς των ημιτελικών:Λιόν-Αγιαξ 3-1
(45΄πεν,45΄+1 Λακαζέτ, 81΄ Γκεζάλ - 27΄ Ντόλμπεργκ)
Α΄ αγ. 1-4: Προκρίθηκε ο Άγιαξ με συνολικό σκορ 5-4
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Θέλτα 1-1
(17΄ Φελαϊνί - 85΄ Ρονκάλια)
Α΄ αγ. 1-0: Προκρίθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με συνολικό σκορ 2-1ΤΕΛΙΚΟΣ
Στοκχόλμη 24 Μαΐου 2017 - «Friends Arena»
Αγιαξ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

***   Στο ΑΟΚΑ 1ος  αγώνας ,
~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ  80-70 , (35-39) .- ^

Τα  δεκάλεπτα : 23-15 , (35-39) , 60-50 , 80-70 .-
Διαιτητές του ματς οι Πηλοΐδης, Μάνος και Τσώνος.

Με τους Μπουρούση, Σίνγκλετον, Χαραλαμπόπουλο, Φελντέιν και Καλάθη ο Παναθηναϊκός στην αρχική του πεντάδα ΚΑΙ.. Γκίστ , Τζέϊμς Παππάς , Φώτσης, Ρίβερς, ενώ από την άλλη η ΑΕΚ ξεκινά με τους Μαυροειδή, Μαυροκεφαλίδη, Βασιλειάδη, Λαρεντζάκη και Ούκιτς. ΚΑΙ  .. Μιλόσεβιττς , Σάκοτα , Μακ Γκράθ ,Ντίξον , Νιούλεϊ .-
~*  Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Φελντέιν 8, Χαραλαμπόπουλος 6, Μπουρούσης 11 (11ριμπ.), Καλάθης 23 (1), Σίνγκλετον 14, Ρίβερς 2, Τζέιμς 12, Φώτσης, Παππάς 2, Γκιστ 2.
~ ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ούκιτς 5 (1), Βασιλειάδης 2, Λαρεντζάκης 2, Μαυροειδής 18, Μαυροκεφαλίδης 5 (1), ΜακΓκράθ 2, Ελόνου 2, Μιλόσεβιτς 2, Ντίξον 15 (3), Νιούλεϊ 3 (1), Σάκοτα 14 (4).
 ***

~ ~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*    Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-  

~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
 
 ~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   

~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .-  
  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-   
 ~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-

 ~
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
 ~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .- 
  ~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .-  
  ~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
  ~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .- 
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/news-20-2017.html .- 
  ~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22  και  23  Απριλίου 2017  :Με  ανασκόπηση στα αθλητικά δρώμενα της εβδομάδας που έφυγε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/22-23-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-24-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  25 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-26-2017.html .-  
 ~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή  30  Απριλίου  2017 :Στο   αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.htm .-

~ *  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .-
~* 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .-


~
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5578  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3584   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3599  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikasposts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.761  βίντεο   .-  

  

~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   


 ~





 
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου