Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας   !!!
~Η εξομολόγησις είναι το δεύτερον βάπτισμα. Και καθώς γίνεται καθαρός ο άνθρωπος, όταν βαπτισθεί, έτσι και η καθαρά εξομολόγησις ξαναβαπτίζει την ψυχήν, η δε χείρ του πνευματικού, την οποία θέτει εις την κεφαλήν του, του μεταδίδει την θείαν χάριν, για να τον φωτίζη, να τον αγιάζη και να τον στηρίζη και να τον ενδυναμώνη.
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω
1 Μαρτίου
Ευδοκίας οσιομάρτυρος (1) (†160-170). Μαρκέλλου και Αντωνίνης μαρτύρων. Αγίου Σιλβέστρου.Μαρτύρων Αγαπίου, Νικηφόρου , Χαρισίου, Αντωνίου, Σωφρονίου, και Νεστοριανού. Οσίων Αγαπίου και Ευδόκιμου, των εν Άθω και Δομνίνης της νέας.
(1) Η αγία Ευδοκία γεννήθηκε στη Ηλιούπολη της επαρχίας Λιβανησίας, της Φοινίκης, την εποχή του Τραϊανού. Πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στην αμαρτία και την ακολασία, παρασύροντας με την εκτυφλωτική της ομορφιά πολλούς άνδρες στη αμαρτωλή ζωή, ενώ συγχρόνως συγκέντρωσε πολλά χρήματα. Η χάρη όμως του Θεού ευδόκησε, ώστε να συμβεί θαυμαστή αλλαγή στην ψυχή της Ευδοκίας. Μετά από μία σοβαρή ασθένεια, εγκατέλειψε την πόλη και την αμαρτία της, για να επιστρέψει εκεί ένα χρόνο αργότερα. Επιθυμώντας όμως να παραμείνει άγνωστη, εγκαταστάθηκε στην άκρη της πόλης. Εκεί γνώρισε κάποιον μοναχό, μετανόησε και έγινε χριστιανή και βαπτίστηκε από τον επίσκοπο Θεόδοτο. Από τότε άλλαξε η ζωή της, χάρισε όλη της τη περιουσία στο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής εκκλησίας και πήγε σε κάποιο μοναστήρι, όπου έζησε βίο ασκητικό ως τη στιγμή που την συνέλαβαν οι πρώην εραστές της και την οδήγησαν στο Αυριλιανό για να δικαστεί. Η αγία όμως με την προσευχή της, κατόρθωσε να αναστήσει το νεκρό παιδί του βασιλιά και να προσελκύσει και τον ίδιο στο Χριστιανισμό. Αργότερα οδηγήθηκε μπροστά στον ηγεμόνα Διογένη, ο οποίος την άφησε ελεύθερη, αφού η αγία και πάλι θαυματούργησε. Τελικά αποκεφαλίσθηκε από το Βικέντιο και έλαβε το στεφάνι του μαρτυρίου. ~
Σήμερα 01/03/2017 εορτάζουν:
Αγία Ευδοκία η από Σαμαρειτών η Οσιομάρτυς, Αγία Αντωνίνα, Άγιος Παρασκευάς ο Τραπεζούντιος ο νεομάρτυρας
~*  Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~*   Φόβον ἔνθεον, ἀναλαβοῦσα, κόσμου ἔλιπες, τὴν εὐδοξίαν, καὶ τῷ Λόγῳ Εὐδοκία προαέδραμες, οὐ τὸν ζυγὸν τὴ σαρκί σου βαστάσασα, ὑπερφυῶς ἠγωνίσω δι' αἵματος. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Ευδοκίας - 1 ΜΑΡΤΙΟΥ : https://youtu.be/2qQF6o0DJr0  .-

~
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις
*** Παρά τη μείωση, η Μεσσηνία πρώτη σε ελαιοπαραγωγή φέτος στην Ελλάδα 
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι ξεπερνά και το σύνολο της Κρήτης
   Στους 38.000 με 40.000 τόνους ελαιολάδου εκτιμάται ότι θα φτάσει φέτος η συνολική παραγωγή της Μεσσηνίας, ενώ λίγα ελαιοτριβεία απομένουν ακόμα να δώσουν τα σχετικά στοιχεία στις Διευθύνσεις Αγροτικής Παραγωγής.
Παρά το γεγονός ότι η ποσότητα αυτή είναι σαφώς μειωμένη σε σχέση με πέρυσι που ξεπέρασε τους 65.000 τόνους, η Μεσσηνία θα έχει φέτος τη μεγαλύτερη παραγωγή στην επικράτεια. Κι αυτό, γιατί όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δείχνουν ότι η ζημιά που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας ξεπερνά σε μέσο όρο το 50%. Μάλιστα, υπάρχουν περιοχές στις οποίες η ζημιά στην ελαιοπαραγωγή άγγιξε και το 80%. Στη δε Μεσσηνία κατά μέσο όρο η ζημιά κινήθηκε στο 38%.
  Τέσσερις παράγοντες
Η πτώση και στη Μεσσηνία μπορεί να φαίνεται ότι είναι αρκετά μεγάλη, όμως η κατάσταση στην υπόλοιπη Ελλάδα ήταν ακόμα πιο δραματική. Όπως σημείωσε ερωτώμενος ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας Γιάννης Κυριακόπουλος, οι παράγοντες που συνετέλεσαν στη μείωση της παραγωγής ήταν τέσσερις: ο πρώτος ήταν οι μυκητολογικές προσβολές (γλοιόσπορος), ο δεύτερος οι εντομολογικές προσβολές (δάκος), ο τρίτος η ακαρπία που εμφανίσθηκε σε ορισμένες περιοχές του νομού και ιδιαίτερα της Άνω Μεσσηνίας, η οποία οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά την περίοδο της περσινής ανθοφορίας και καρπόδεσης και ο τέταρτος η παρενιαυτοφορία της ελιάς, δηλαδή η φυσιολογική τάση τη μια χρονιά να κάνει υψηλή παραγωγή και την άλλη χαμηλότερη.
«Η Μεσσηνία μακράν των άλλων δείχνει να είναι η πρώτη ελαιοκομική περιοχή φέτος σε παραγωγή, δεδομένου ότι υπάρχουν περιοχές στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου η μείωση άγγιξε το 70% και το 80% και ο μέσος όρος είναι πάνω από 50%. Ακόμα και στην Κρήτη υπήρξε μεγάλη ζημιά και είναι πολύ πιθανό από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή, η παραγωγή όλης της Κρήτης να μη φτάσει τη φετινή παραγωγή της Μεσσηνίας», τόνισε ο κ. Κυριακόπουλος.
  Η μαφία και το λάδι
Μια άλλη, όμως, ιδιαίτερη είδηση για το ελαιόλαδο έρχεται από τη γειτονική Ιταλία. Η ιταλική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε κύκλωμα εξαγωγών νοθευμένου ελαιολάδου προς τις ΗΠΑ, το οποίο είχε στηθεί από τη μαφία. Η είδηση είναι ενδεικτική του βαθμού στον οποίο η μαφία έχει παρεισφρήσει στη βιομηχανία τροφίμων της χώρας.
Μέχρι στιγμής 33 είναι τα άτομα που έχουν σχέση με τη Ndrangheta, το κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος με βάση την Καλαβρία, τα οποία συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα. Οι συλληφθέντες έχουν να αντιμετωπίσουν ένα μακρύ κατηγορητήριο, το οποίο -ανάμεσα σε άλλα- περιλαμβάνει εξαγωγές νοθευμένου ελαιολάδου. Συγκεκριμένα, η συμμορία κατηγορείται ότι εξήγε πυρηνέλαιο στις ΗΠΑ, όπου «βαφτιζόταν» ως «έξτρα παρθένο» ελαιόλαδο και στη συνέχεια πωλούνταν σε καταστήματα λιανικής στο New Jersey.
Τα ιταλικά κυκλώματα έβγαλαν πάνω από 16,85 δισ. ευρώ το 2015 από παράνομες δραστηριότητες στον αγροτικό κλάδο, σύμφωνα με την ιταλική ομοσπονδία Coldiretti. Οι δραστηριότητες της μαφίας στον αγροτικό τομέα δεν περιορίζονται στο νοθευμένο ελαιόλαδο. Επεκτείνονται σε αρπαγή καλλιεργήσιμης γης, έλεγχο των τιμών και της διανομής, μέχρι και δουλεμπόριο, σύμφωνα με μελέτες και καταγγελίες.
Τουλάχιστον 10 τόνοι «βαφτισμένου» ελαιολάδου (ληγμένου σε πολλές περιπτώσεις) υπολογίζεται από τις Αρχές ότι έχουν εξαχθεί στις ΗΠΑ.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Οι «αιώνιοι φοιτητές» αυξάνονται, οι πτυχιούχοι μεταναστεύουν 
Διπλασιάστηκαν μέσα σε 12 χρόνια οι «αιώνιοι φοιτητές» στα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ από όσους κατορθώνουν να πάρουν πτυχίο ένας στους δέκα μεταναστεύει στο εξωτερικό. Παράλληλα, η ισχνή σύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας συνιστά κρίσιμο παράγοντα για την περιορισμένη συμβολή της τελευταίας στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Τα απογοητευτικά αυτά συμπεράσματα προκύπτουν, ανάμεσα σε άλλα, από πρόσφατη μελέτη του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η ανώτατη εκπαίδευση την περίοδο 2016-2020.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, από 163.037 φοιτητές που είχαν υπερβεί τον ανώτατο προβλεπόμενο χρόνο σπουδών το 2003, φτάσαμε το 2014 να έχουμε 328.742! Ίσως το στοιχείο ερμηνεύει και τις προσπάθειες των κυβερνήσεων προ ΣΥΡΙΖΑ να περιορίσουν το φαινόμενο εισάγοντας διαγραφές για όσους ξεπερνούσαν τον χρόνο σπουδών, διάταξη που κατάργησε η σημερινή κυβέρνηση.
Συνολικά, από το 2004 έως το 2014 λαμβάνουν πτυχίο κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, περίπου 50.000 φοιτητές, που αντιστοιχεί στο 66,6% των εισακτέων κάθε έτους. Το ποσοστό όμως των αποφοίτων ανά έτος, τα τελευταία χρόνια, ανέρχεται στο 18% του συνόλου των ενεργών φοιτητών, με αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση του συνολικού αριθμού των φοιτητών πέραν των κανονικών εξαμήνων.
Σε αυτήν τη σχετικά χαμηλή επίδοση στα έγκαιρα ποσοστά αποφοίτησης σημαντικό ρόλο έχουν παράγοντες όπως το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον της δημοσιονομικής κρίσης, τα προβλήματα διοίκησης και διαχείρισης των ιδρυμάτων, η δομή και η ποιότητα της διδασκαλίας, η ελλειμματική φοιτητική μέριμνα και η συρρικνωμένη υποστήριξη των φοιτητών, καθώς επίσης οι ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας του κάθε ιδρύματος (π.χ. απομακρυσμένες περιοχές) κ.λπ.
Βασικές αιτίες της πληθυσμιακής έκρηξης των λεγόμενων και αιώνιων φοιτητών είναι οι εξής:
Ο μεγάλος αριθμός φοιτητών με ελάχιστα προσόντα που εισάγονται στο Πανεπιστήμιο.
Τα τελευταία πέντε χρόνια, η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει επιδράσει αρνητικά στην προσπάθεια των φοιτητών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.  Newsroom ΔΟΛ

***  «Ζωντανό» πειραματικό εργαστήριο σεισμολογίας η Μεσσηνία 
 
«Χρυσωρυχείο» Έρευνας για τη σεισμολογία η Ελλάδα
   Ενδιαφέρουσα ημερίδα χθες στην Καλαμάτα για την αντιμετώπιση των σεισμών 
   Μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα για τις τρέχουσες εξελίξεις στη Σεισμολογία, σχετικά με την πρόγνωση των σεισμών αλλά και την αντιμετώπισή τους, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Διακεκριμένοι καθηγητές, όπως ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου κ. Καραστάθης, ο καθηγητής Φυσικής του ΕΚΠΑ Κανάρης Τσίγκανος, ο καθηγητής του Chapman University της Καλιφόρνια Μηνάς Καφάτος, αλλά και ο πασίγνωστος σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, κατέθεσαν τις απόψεις τους, μπροστά σε εκατοντάδες μαθητές από σχολεία της Καλαμάτας.
  Ευθύμιος Λέκκας: «Παράδειγμα επιτυχούς διαχείρισης ο σεισμός της Καλαμάτας Ελπιδοφόρες οι νέες μέθοδοι προγνώσεων»
STM_2849.jpg

Ως το πρώτο μεγάλο φυσικό γεγονός που αντιμετώπισε με επιτυχία ο ΟΑΣΠ στη χώρα ανέφερε το σεισμό του 1986 στην Καλαμάτα ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. Παράλληλα, τόνισε ότι υπήρξε και παράδειγμα ανασυγκρότησης μετά τους σεισμούς, πράγμα που αποδεικνύει ο σημερινός «ιστός» της Καλαμάτας. Ο κ. Λέκκας χαρακτήρισε πολύ ενθαρρυντικές τις μεθόδους προγνώσεων οι οποίες αναπτύσσονται τελευταία στη χώρα μας και δίνουν μια πολύ καλή προοπτική, έτσι ώστε σύντομα να μπορούν να ενταχθούν σε επιχειρησιακό επίπεδο, το οποίο είναι και το ζητούμενο. «Μέχρι τώρα έχουμε σαφή επιστημονικά δεδομένα, τα οποία χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, ώστε να καταστούν και επιχειρησιακά εργαλεία, καθώς πάντα υπάρχει μια απόσταση μεταξύ της επιστήμης και του επιχειρησιακού επιπέδου» συμπλήρωσε. Κλείνοντας, τόνισε πως, παρά τις αντίξοες συνθήκες και την οικονομική κρίση, ο ΟΑΣΠ σε κάθε περιοχή της χώρας πραγματοποιεί ασκήσεις ετοιμότητας και ενημερώνει τους πολίτες. «Στον ελληνικό χώρο υπάρχει πολύ μεγάλη εμπειρία… Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο για να αντιμετωπίσουμε μια φυσική καταστροφή, το οποίο δεν είναι κάτι θεωρητικό, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια σεισμογενή περιοχή» σχολίασε.
  Βασίλειος Καραστάθης: «Η μέθοδος του ραδονίου μάς έδωσε πρόγνωση στον πρόσφατο σεισμό της Μεθώνης»
STM_2861.jpg

Για τη μέθοδο της πρόγνωσης των σεισμών με τις μεταβολές συγκέντρωσης ραδονίου στην ατμόσφαιρα, μίλησε ο δρ. Βασίλειος Καραστάθης.
Ο κ. Καραστάθης μίλησε για την ομάδα «RADONS» που αποτελείται από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και έχουν αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο, κυρίως κοντά στις περιοχές του «ελλαδικού τόξου», αλλά με σκοπό να το επεκτείνουν, και μελετούν ακριβώς αυτές τις μεταβολές του ραδονίου. Η συγκεκριμένη μέθοδος απέκτησε πρόσφατα μεγάλη δημοσιότητα με την πρόγνωσή της στο σεισμό που σημειώθηκε στη Μεθώνη, τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Γνωρίζαμε ότι σε λίγες ώρες θα γίνει ένας μεγάλος σεισμός στη νοτιοδυτική Ελλάδα και ενημερώσαμε τους πάντες. Τα μηχανήματα εκείνη τη μέρα χτυπούσαν κάθε μισή ώρα, οι τιμές ραδονίου είχαν ξεπεράσει κάθε όριο» τόνισε ο κ. Καραστάθης.
Ωστόσο, σημείωσε ότι η δημοσιότητα σταμάτησε σ’ αυτό το σημείο για τους ίδιους, καθώς προτεραιότητα είναι η συνέχιση της έρευνας, ώστε να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία και αποτελέσματα, για να είναι σε θέση να φτάσουν στο σημείο της πρόγνωσης.
Ο κ. Καραστάθης ανέφερε, επίσης, ότι έχουν αναπτυχθεί ήδη στην περιοχή της Μεσσηνίας δίκτυα στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας, στη Μεθώνη, αλλά και στο Φωλτοβολταϊκό Πάρκο της ΤΕΜΕΣ στο Κυνηγού, όπου έχει τοποθετηθεί και μια συστοιχία από 9 σεισμογράφους.
  Κανάρης Τσίγγανος: «Χρυσωρυχείο έρευνας η Σεισμολογία στην Ελλάδα»
STM_2896.jpg

Για τις σύγχρονες μεθόδους προγνώσεων σεισμών, καθώς και για τη δορυφορική παρακολούθηση πρόδρομων σεισμικών φαινομένων, μίλησε και ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ, συνεργαζόμενος ερευνητής και πρώην πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κανάρης Τσίγγανος.
Ο κ. Τσίγγανος επισήμανε ότι πριν από 30 χρόνια δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ούτε τον καιρό και τώρα έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε για μια εβδομάδα. Υπογράμμισε, δε, ότι βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια πρόγνωσης στη Σεισμολογία στην Ελλάδα, τονίζοντας παράλληλα ότι διαθέτουμε ό,τι καλύτερο σε επιστημονικό δυναμικό σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόσθεσε δε ότι το λεγόμενο «ελληνικό τόξο» κεντρίζει το ενδιαφέρον του προγράμματος σε πρώτη φάση, γι’ αυτό και ήδη έχουν αναπτυχθεί δίκτυα στο Ιόνιο και στην περιοχή της Κεφαλονιάς και στη Μεσσηνία, ενώ σύντομα σκοπεύουν να επεκταθούν στην Κρήτη.
Ο κ. Τσίγγανος χαρακτήρισε την περιοχή μας ως ένα ζωντανό πειραματικό εργαστήριο, που αποτελεί «χρυσωρυχείο» για την έρευνα της Σεισμολογίας και ζήτησε να ενδιαφερθούν άμεσα τόσο η Πολιτεία όσο και οι τοπικοί φορείς, ώστε να διευκολυνθούν αυτές οι προσπάθειες και να εγκατασταθούν όλο και περισσότεροι σταθμοί.
  Μηνάς Καφάτος: «Να φθάσουμε στο σημείο να προβλέπουμε τους σεισμούς όπως τον καιρό»
STM_2969.jpg

Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του και ο διακεκριμένος Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, και συνεργαζόμενος ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μηνάς Καφάτος.
Ο κ. Καφάτος υπογράμμισε ότι δεν κάνουν προβλέψεις αλλά έρευνα, και στόχος της έρευνας αυτής είναι η γνώση για το μέλλον και όχι για αύριο. «Σκοπός είναι μια μέρα να μπορούμε να προβλέπουμε τους σεισμούς, όπως τον καιρό» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι όταν φθάσουμε σ’ αυτό το σημείο, θα μπουν άλλα διλήμματα για το ποιος θα πρέπει να ενημερώνεται και με ποιον τρόπο…
 Άκης Τσελέντης: «Όνειρό μου η δημιουργία Ινστιτούτου του ελληνικού τόξου»
STM_2992.jpg

Τη μεγάλη του χαρά που βρέθηκε στην Καλαμάτα, σημείωσε ο καθηγητής Σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης. Ανέφερε, δε, ότι έχει αναμνήσεις από την περιοχή, όταν είχε πρωτοέρθει με ένα σεισμογράφο αμέσως μετά το σεισμό του 1986 και είχε βιώσει το μεγάλο μετασεισμό δύο ημέρες μετά, ο οποίος και τον είχε ρίξει στο χώμα… Ο κ. Τσέλεντης τόνισε ότι στην περιοχή της Μεσσηνίας έχει εγκατασταθεί ένα πρωτοποριακό δίκτυο για ραδόνιο και σεισμικά ray, που μελετά το ελληνικό τόξο. «Όνειρο δικό μου και του κ. Τσίγγανου είναι να δημιουργήσουμε το “Ινστιτούτο του Τόξου”, δηλαδή να φτιάξουμε ένα φορέα που θα μελετά το κομμάτι που βυθίζεται η αφρικανική πλάκα κάτω από την ευρασιατική.
Στον κόσμο είναι ελάχιστες τέτοιες περιοχές, και αν υπάρχουν ευφυείς πολιτικοί στην Ελλάδα, θα πρέπει να αξιοποιήσουν αυτό το πλεονέκτημα, το οποίο θα έφερνε και σπουδαίους επιστήμονες, αλλά και επιστημονικούς φορές από το εξωτερικό, και θα είχε και ανταποδοτικότητα» πρόσθεσε.
Αναφορικά με τη βοήθεια από την Πολιτεία, σημείωσε ότι όπως πάντα είναι απούσα και περιμένει ένα μεγάλο σεισμό για να επισκεφτούν μετά τις περιοχές οι πολιτικοί μαζί με τους «σφουγγοκωλάριους».
Τέλος, κατέστησε σαφές ότι αυτό το δίκτυο δεν έχει εγκατασταθεί στην περιοχή, επειδή περιμένουν κάτι στο άμεσο μέλλον, αλλά καθαρά για ερευνητικούς λόγους, και για να είναι έτοιμοι σε επίπεδο πρόγνωσης στο μέλλον για ένα μεγαλύτερο σεισμό.
STM_2854.jpg
Στην ημερίδα μίλησαν, επίσης, η κα Ευμορφία Κουκούλη, υπεύθυνη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, η οποία και παρουσίασε το τοπικό σχέδιο για σεισμό του Δήμου, αλλά και ο κ. Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, πύραρχος, διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας, ως κύριος «βραχίονας» πολιτικής προστασίας.
Να σημειωθεί ότι το «παρών», από τοπικούς φορείς, έδωσαν μόνο ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας κ. Καραγιάννης που εκπροσώπησε το δήμαρχο, ο οποίος έφυγε εσπευσμένα για την Αθήνα, και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αλευράς.
Την ημερίδα οργάνωσαν το Εθνικό - Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς και ο σχολικός σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Μεσσηνίας – Λακωνίας, δρ. Κ. Τρίκολας και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργος Σταματόπουλος.
Επιστημονικοί υπεύθυνοι είναι οι: Κανάρης Τσίγκανος, Γ.Α. Τσελέντης, δρ. Βασίλειος Καραστάθης. Στην τοπική οργανωτική επιτροπή μετέχουν οι: δρ. Κων/νος Τρίκολας, Γιώργος Σταματόπουλος, δρ. Αναστασία Μηλίτση – Νίκα, Γιώργος Λιακέας, Αλεξάνδρα Γκότση, Αθανάσιος Κάτσαρης, Γιώργος Μανέας.  Του Κώστα Γαζούλη

*** Φωτοστιγμιότυπα «Από το Ρίο με αγάπη» στην Καλαμάτα φέρνει ο Βασίλης Κουτρουμάνος
Περίπου έξι μήνες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας όσοι επισκεφτούν το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας αυτές τις ημέρες θα έχουν την ευκαιρία να ξαναζήσουν το πανηγυρικό και αγωνιστικό κλίμα της κορυφαίας διοργάνωσης του κόσμου. Αξέχαστες στιγμές, όπως οι προσπάθειες και επιτυχίες των Ελλήνων Ολυμπιονικών, αποτυπωμένες από το φακό του διακεκριμένου φωτογράφου Βασίλη Κουτρουμάνου, θα εκτίθονται από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη 8 Μαρτίου στην πόλη μας. Ο αρκαδικής καταγωγής αεικίνητος φωτογράφος είναι προσκεκλημένος της Ένωσης Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Φωτογράφων Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου (ΕΦΝΕ) και θα μας «χαρίσει» για λίγες μέρες δεκάδες κομμάτια από το έργο του, ανάμεσα στα οποία και η αιχμαλώτιση από τον φωτογραφικό φακό του της «πτήσης» του Ολυμπιονίκης μας Λευτέρη Πετρούνια, που βραβεύθηκε ως η κορυφαία της περυσινής χρονιάς από τον ΠΣΑΤ.
-Τα εγκαίνια της έκθεσης, που τελεί υπό την αιγίδα του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, θα γίνουν σήμερα στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικο Κέντρο, παρουσία του κ. Κουτρουμάνου.
Χ.Ε.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ TOY
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ    ΒΑΣΙΛΗ   ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ
------------------------------ ------------------------------ ------
      Σε αυτό το ραντεβού θέση έχουν μόνο οι καλύτεροι. Αυτοί που το πιστεύουν περισσότερο ,που τοποθετούν τον πήχη ψηλά και προσπαθούν να τον ξεπεράσουν. Αυτοί που όχι μόνο διαθέτουν τα προσόντα αλλά έχουν απόθεμα θέλησης. Το υποστηρίζουν, το προσπαθούν όσο περισσότερο μπορούν, και εν τέλει τα καταφέρουν.
   Για το φίλο μου Βασίλη  Κουτρουμάνο, η διαπίστευση των Ολυμπιακών Αγώνων Ρίο 2016 αποτέλεσε μεγάλο στοίχημα. Δυο χρόνια πριν, στην ίδια εκείνη γη της Βραζιλίας με την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου παρούσα "συνέλαβε" τον εαυτό του να ονειρεύεται αλλά ταυτόχρονα να χαρτογραφεί και να βάζει τον επόμενο στόχο. Ναι, θα ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ και το 2016, υποσχέθηκε στο Βασίλη στο αεροπλάνο της επιστροφής( στην κυριολεξία στα αεροπλάνα της επιστροφής). Τα προβλήματα πολλά. Κάποια τα ήξερε. Τα περισσότερα τα πληροφορήθηκε στην πορεία. Κάποια ούτε που τα είχε σκεφτεί ποτέ. Όλα όμως όφειλε να τα υπερνικήσει. Με όπλο του τη θέληση, το παροιμιώδες πείσμα του, την επιμονή του. Στο προσωπικό του ημερολόγιο οι ημερομηνίες είχαν κλείσει. Ο Αύγουστος του 2016 θα τον έβρισκε στη Βραζιλία. Την υγειά του προσευχόταν να έχει μόνο, το χαμόγελο της συζύγου του και το φιλί της κόρης του. Το σχεδίασε. Το πέτυχε .Τί μεσολάβησε, αυτή την ώρα δεν έχει και μεγάλη σημασία.  Ναι, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ. Αυτός, ο Βασίλης από ένα ταπεινό χωριό της Αρκαδίας ήταν εκεί. Ανάμεσα στους κορυφαίους όλου του κόσμου. Για μια ακόμα φορά. Και τί ευλογία να έχει το προνόμιο να καταγράψει με το φακό σου ιστορικές στιγμές του αθλητισμού μας. Το Λευτέρη να ακροβατεί και να αφήνει με το στόμα ανοικτό όλη τη υφήλιο. Το Σπύρο να δίνει τον αγώνα της ζωής του. Την Άννα να στοχεύει στην αιωνιότητα με δυο Ολυμπιακά μετάλλια σε λίγες ώρες. Τη Κατερίνα να ίπταται στον ουρανό και να προσγειώνεται στο χρυσάφι. Τον Παναγιώτη και τον Παύλο μια γροθιά να "σκίζουν" τα κύματα και να σηκώνουν και αυτοί ψηλά την γαλανόλευκη. Και αυτός εκεί, δίπλα. Με τη μηχανή να "πυροβολεί" ασταμάτητα μην χαθεί το παραμικρό. Κάθε κλικ και μια ιστορία. Όλες μαζί, η Ελλάδα μας...
       Δεν ήταν η πρώτη φορά που κάλυψε μια μεγάλη διοργάνωση. Ούτε θα είναι η τελευταία. Ο Θεός τον  έχει βοηθήσει εδώ και δεκαετίες να δίνει το παρόν σε παγκόσμια γεγονότα. Ήταν όμως η πιο δύσκολη. Η προετοιμασία της γεμάτη εμπόδια. Οικονομικά, τεχνικά, κάθε είδους. Ο Απόστολος Παύλος όμως το έχει πει πολύ παραστατικά: η αγάπη και η πίστη είναι ικανές να μετακινούν μέχρι και βουνά. Η αγάπη και η πίστη σε αυτό που κάνεις. Και ο Βασίλης αγαπάει πολύ τη δουλειά του. Πιστεύει πολύ σε αυτό που κάνει. Δεν ήταν δυνατό να τον σταματήσει οτιδήποτε ανθρώπινο. Ναι, υπήρξαν στιγμές που απογοητεύτηκε. Ναι, υπήρξαν στιγμές που έκλαψε. Ναι, υπήρξαν στιγμές που έφτασε σε απόγνωση. Κάθε εμπόδιο όμως τον πείσμωνε περισσότερο. Έλεγε μέσα του: "έδωσες μια υπόσχεση. Θυμήσου το"...Και προχωρούσε. Να παραλάβει τη πολυπόθητη διαπίστευση. Να κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια. Την διαμονή του. Να κάνει το πρόγραμμα μου, μέρα μέρα . Να....να.....Και να τος εδώ... Με το έργο του. Μάλλον καλύτερα: με την ψυχούλα του.
      Κάθε κλικ και μια ιστορία. Κάθε φωτογραφία και ένα δάκρυ ,ένα χαμόγελο. Έτσι γράφεται άλλωστε το προσωπικό ημερολόγιο. Σε αυτή την διαδρομή από την Αθήνα στο Ρίο και πάλι στην Αθήνα έγιναν πολλά που είναι αποθηκευμένα στο σκληρό δίσκο του μυαλού του. Τα περισσότερα θα τα κρατήσει για τον εαυτό του. Αυτές όμως τις φωτογραφίες που μας παρουσιάζει σε αυτή την  έκθεση μπορεί και έχει-μάλλον- την υποχρέωση να τις μοιραστώ μαζί μας.  Είναι κομμάτι της ζωής του αλλά και της ζωής των πρωταθλητών μας, των προπονητών τους, των οικογενειών τους, είναι κομμάτι της αθλητικής ιστορίας της πατρίδας μας. Της Ελλάδας ΜΑΣ. Για αυτό και τον ευχαριστούμε.
  ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΤΑΒΕΛΟΣ   ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ  Π.Σ.Α.Τ
17028814_744669792374399_1117766900_n.jpg


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ -   ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΟΣ
 Γεννήθηκε κάτω από την Ακρόπολη των Αθηνών και τον καταγάλανο Αττικό ουρανό  στις 12 το μεσημέρι ,στις 16  Φεβρουαρίου του 1969 ,από γονείς ορεσίβιους Αρκάδες.
 Μεγάλωσε και σπούδασε στο κέντρο της Αθήνας. Απόφοιτος του ιστορικού 4 λυκείου .Πτυχιούχος Ανθοκομίας .Τελειόφοιτος  του Τ.Ε.Ι. της Αθήνας .με ειδικότητα Τεχνολόγος τροφίμων .Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού. Ασχολείται  με τη φωτογραφία από το 1987 συνεργαζόμενος με τα μεγαλύτερα φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας και του εξωτερικού με αντικείμενο το Πολιτικό, Αθλητικό, Κοινωνικό, Κοσμικό, Καλλιτεχνικό και Ταξιδιωτικό  Ρεπορτάζ σαν ελεύθερος επαγγελματίας.
( Freelancer -Photographer).
Είναι:
·        Μέλος της ENΩΣΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Φ.Ε.) από  το 1999 και εκλεγμένος Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Μάρτιο του 2006 έως και σήμερα (2017).  ( http://photounion.gr/?page_id=43)
·       Μέλος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (Π.Σ.Α.Τ.) από το 2009.  (http://www.psat.gr/)
·        Μέλος της A.I.P.S ΤΗΣ  ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ,  Association International de la Presses Sportive, από το 2009. ( http://www.aipsmedia.com/)
·        Μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ από το 2013.
·        Μελος της ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ   Ν.P.P.A.
   ·        Μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ε.Φ.Ε  από το 2003 και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. από το 2011 έως και 2013. (http://www.efe.com.gr/dioiksym.htm)
·        Μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ  από το 2011. (http://www.efecrete.gr/)
·        Μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΑΘΗΝΑΣ(Ε.Κ.Φ.Α.) από το 1994 και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. σε θέματα Δημοσίων Σχέσεων από το 2002-2006.  (http://www.ekfa1916.gr/index.html)
·        Εκλεγμένο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (δημόσιες σχέσεις και γραφείο τύπου) της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ   (Π.Ο.Φ.) από το 2011 έως και το  2013. Αντιπρόσωπος της ΕΚΦΑ  από το 2011.
·         Μέλος του Β. Επιμελητηρίου Αθηνών (Β.Ε.Α.) από το 1994.
·        Ιδρυτικό μέλος του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ (ΦΟΙΒΟΣ) από το 1997 και εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Νοέμβριο του 2011 έως και σήμερα (2017).  (http://www.foebus.gr/)
·        Εταιρικό  μέλος της (Ε.Α.Ξ.Τ). ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ από το 2010. (http://www.fpa.gr/index.php)
·        Μέλος του NATIONAL GEOGRAPHIC SOCIETY (June 1st, 2002).
·        Μέλος του ιστορικού ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (1891) από τον Ιανουάριο του 2004. (http://www.apollongs.gr/) ,Μέλος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ από το 1987. (http://www.odpe.gr/main.htm)
         BΡΑΒΕΙΑ-  ΕΠΑΙΝΟΙ –ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.
 ΒΡΑΒΕΙΟ  ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ  ΜΠΟΤΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ  26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017  .ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  Α.Ε. κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ  ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΒΡΑΒΕΙΟ   Π.Σ.Α.Τ .  2016    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ 2016 ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 
ΒΡΑΒΕΙΟ  Π.Σ.Α.Τ.  2014   ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ  ΦΙΦΑ
ΒΡΑΒΕΙΟ   ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΠΑΤΡΙΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ  -ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2016   ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017  ‘Έπαινοι στους διαγωνισμούς της FUJIFILM, EURO PRESS PHOTO AWARDS 2002, 2003, 2004, 2005 και 2006 (Βραβεία Φωτορεπορτάζ-Θέματα από τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες).
·         Έπαινος από το 3ο & 9ο  Τ.Ε.Λ. Αθηνών για την προσφορά του στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ»  (1990-1997) ως εισηγητής.
·          Τιμητικό Δίπλωμα Φωτογραφίας στους Διαγωνισμούς «ΛΥΚΑΙΑ ’93», «ΛΥΚΑΙΑ ’95 » και «ΛΥΚΑΙΑ 2005.
·        Εισηγητής στα σεμινάρια που διοργάνωσε η Ε.Φ.Ε την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2009 με θέματα α) Πολιτικό Φωτορεπορτάζ – Ταξίδια στο εξωτερικό και β) Ημερήσιος Τύπος – Προεδρικό & Πρωθυπουργικό Φωτορεπορτάζ. Την τελευταία ημέρα των σεμιναρίων, ως μέλος του ΔΣ, ήταν ένας από τους εισηγητές που απένειμε τα πτυχία σε όσους τα παρακολούθησαν.
·        Μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ  για την κατάρτιση του επαγγελματικού περιγράμματος  των  φωτοειδησεογράφων  - φωτοδημοσιογράφων (φωτορεπόρτερ) 2010-2011.
·        Μέλος της επιτροπής ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  Μάρτιος 2011 για τους φωτορεπόρτερ, εκτέλεση Μάρτιος 2014.
·        Μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού φωτογραφίας τον Απρίλιο 2010 με θέμα «ΜΑΝΑ» που προκηρύχτηκε από το Ίδρυμα Εστία Μητέρας και την Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς. ο 1ος πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα:
ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ---Σημείο αναφοράς φωτογραφήσεών του στο Δημόσιο Τομέα    αποτελούν:
·        Προεδρία της Δημοκρατίας- Επίσημη ακολουθία των Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το 1988
·        Επίσημη ακολουθία των Πρωθυπουργών της Ελλάδας στα ταξίδια στο εξωτερικό από το 1998.
·        Υπουργεία  Πολιτισμού,  Εξωτερικών,  Εσωτερικών Υγείας,  Παιδείας, Τύπου, Μεταφορών. Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης,  Γενική Γραμματεία ΕπικοινωνίαςΕλληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.)---ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ: Αμερικάνικη, Αυστραλιανή, Ουκρανική, Ρώσικη.
·        ΔΗΜΟΙ: Αθηναίων, Θες/νίκης, Ζωγράφου,  Γορτυνίας, Λαγκαδίων, Τρικολωνών, Τριπόλεως, Κοντοβαζαινης, Πέλλας, Κεφαλληνίας.
·         Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων , Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, Πολιτικά Κόμματα, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ΤΕΔΚΝΑ (Τοπική Ένωση Δήμων Και Κοινοτήτων Νομού Αττικής), Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.),  Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος , Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ,- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ       ΕΟΕ       O.A.K.A.
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ:
·        PHILIP MORISS,  COLGATE-PALMOLIVE, ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, Ο.Α.Σ.Α., S.A.P. HELLAS, Π ΣΥΣΤΕΜΣ INTERNATIONAL AEBEE, BULL A.E.E., ROMCO, ALTEC COMMUNICATION NETWORK, ΑΛΛΑΤΙΝΗ, ΙΝΤΕRCΟΝΤΙΝΕΝΤΑL, PRICE WATERHOUSE COOPERS,  www.teleiosgamos.grwww.wednews.gr
·        Οfficial photographer της FIA-WRC (Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου)
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΠΟ
DER SPIEGEL 46/2010  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ  15-11-2010 ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
·         Μηνιαίο περιοδικό  «GREEK DIPLOMATIC LIFE» από το 2000 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 2016
·         Εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», ειδικός συνεργάτης από το 1995
·         Μόνιμος συνεργάτης των Εφημερίδων «ΓΟΡΤΥΝΙΑ» ,  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΗΣ»
·         Περιοδικά: «ΝΥΦΙΚΟ σπίτι», «ΝΥΦΗ», «ΣΠΙΤΙ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ», «MARIAGES», «ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ», «BAZAAR», «LIFE and STYLE», «VOGUE HELLAS», «NITRO ELITE»,  ΕΙΝΑΙ, DOWN TOWN, MAG του Επενδυτή, GREEK DIPLOMATIC LIFE, RACING MOTO SPORT, «Κ» Καθημερινής.Ρωσόφωνη εφημερίδα ΟΜΟΝΟΙΑ – Αγγλόφωνη εφημερίδα NEW EUROPE.
·         Δημοσιεύσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (Α.Π.Ε./Μ.Π.Ε.) και στο Πρακτορείο EUROKINISSI. Δημοσιεύσεις σε όλο τον Αθηναϊκό Ημερήσιο τύπο  «ΕΘΝΟΣ», «ΒΗΜΑ» «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΤΗΛΕΡΑΜΑ», «ΒΗΜΑgazino», «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», «ΒΡΑΔΥΝΗ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», «ATHENS VOICE»
·         Πρωτοσέλιδα σε «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (ΡΙΖΟΥ)», « ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ», «metroRAMA»
·         Οδηγός Ελληνικής Φωτογραφίας  PhotoBusiness , Περιοδικό Φωτογράφος K -καθημερινής  – Εκδόσεις <Press Photo Publications>
BHMAgazino, 27/10/2002, Aφιέρωμα 6 σελίδων στο οδοιπορικό του στην Ουκρανία.
ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, 11/6/2005, 10 σελίδες οδοιπορικό στο Μπαχρέιν.
·         ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, 25-26/04/2008, τεύχος419, 12 σελίδες, οδοιπορικό στην Συρία.- Περιοδικό Μηνιαίο ICONS TRAVELLERS – Τεύχος Μαΐου 2008, 12 σελίδες, οδοιπορικό στην Κένυα - Περιοδικό Μηνιαίο ICONS TRAVELLERS –Τεύχος Μαΐου 2008, σαν guest traveler με θέμα «Μελβούρνη Αυστραλίας»--ESPRESSO της Κυριακής, 12/6/2005, φωτορεπορτάζ για τους Προέδρους της Δημοκρατίας και 19/6/2005 φωτορεπορτάζ για την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.-Μηνιαίο περιοδικό  «GREEK DIPLOMATIC LIFE, Μάιος 2008,  φωτογραφικό αφιέρωμα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι,  και αποκλειστική φωτογραφική κάλυψη της αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Ολυμπία εν όψει των ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου.--Περιοδικό «TRAVEL EARTH»-τεύχος Άνοιξης 2008 με 3 φωτογραφικά οδοιπορικά στην Αρκαδία, στην Μαριούπολη Ουκρανίας και στο Ντουμπάι.
ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ ΕΛΕΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2008 για το Ινσμπουργκ της Αυστρίας και για τον θερισμό και το αλώνισμα στην Ελλάδα.
Τις φωτογραφίες του, τις έχουν συνοδέψει άρθρα  της αφρόκρεμας των δημοσιογράφων του πολιτικού,  κοινωνικού και ταξιδιωτικού  ρεπορτάζ.
«ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Σεμινάρια Φωτογραφίας Ε.Κ.Φ.Α. από 1995 έως 2007. (Still Life – Τοπίου -  Μόδας - Πορτρέτου). Σεμινάρια Φωτογραφίας ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ (Still Life) 1997.  Επεξεργασίας Εικόνας με Η/Υ στο 24th TECHNICAL SUPPORT.
·      Υπηρέτησε στο στρατό ξηράς στο μηχανικό από το 1990 μέχρι και το 1992, ως  έφεδρος  υπαξιωματικός. Εκπαιδεύτηκε  και πήρε και την ειδικότητα του φωτογράφου, εξασκώντας ταυτοχρόνως και το επάγγελμα του φωτορεπόρτερ.                      
·          Με αφετηρία την επαγγελματική ιστοσελίδα του www.cpnpress.gr και την πρωτοπορία του σε θέματα τεχνολογίας και ψηφιακής επεξεργασίας φωτογραφιών, αποτέλεσε αφιέρωμα: α) της εκπομπής του Alpha TV  "ΠΑΝΟΡΑΜΑ"  το  Σεπτέμβριο του 1999, -β) των ειδήσεων του STAR το Μάρτιο του 2004 και τον Ιούλιο του 2005
γ) της Ε.Ρ.Τ. το Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2004, το 2005, το 2007, το 2008,   το                    2009 και το 2010.-Τον Μάρτιο του 2009 επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η σημαντική του προσφορά στο χώρο της φωτογραφίας και του ρεπορτάζ, καθώς είναι καλεσμένος στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού 902---, ‘’Φωτογραφές ‘’ που παρουσιάζει ο Τάκης Δεβελίδης. (www.cpnpress.gr)
·          Την ίδια περίοδο, τον φιλοξενεί η στήλη «Ο Φωτογράφος της εβδομάδας» του κλαδικούPhotobusinessWeekly (http://www.photobusiness.gr/PhotoBusinessWeekly/Photobusiness_weekly_8.pdf.)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ   ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016 ΣΤΗΝ   THE IMAGES GALLERY   ΜΕ ΘΕΜΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ … ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ .90 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2016
·          Η πρώτη ατομική του έκθεση πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2003 στο Πνευματικό  Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ στην Αθήνα με θέμα  «Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ».
·          Η δεύτερη ατομική του έκθεση φιλοξενήθηκε στο χώρο της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Αθήνα το Φεβρουάριο του 2003 στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης αποφοίτων της Ουκρανίας με θέμα: «Η Σύγχρονη Ζωή του Κιέβου».
·          Συμμετοχή στην έκθεση φωτογραφίας PHOTOVISION 2003,  2005,  2007  2009 με θέμα εργασία  από τον εικοστό στον εικοστό πρώτο αιώνα.2011 2013 2015 ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ 2017  -ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ  ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016.
·          Έκθεση Φωτογραφίας στην Πολυτεχνιούπολη Ζωγράφου το Δεκέμβριο του 2003 υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φιλίας των Εθνών.
·         Tον Μάιο του 2006 πραγματοποιήθηκε έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Κίνα: Ζωή και Πρόσωπα» στον Δήμο Αμαρουσίου με την υποστήριξη της Κινεζικής Πρεσβείας και του Υπουργείου Πολιτισμού.
·          Τον Φεβρουάριο του 2007 πραγματοποιήθηκε έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Η ΚΕΝΥΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ»  στο Πνευματικό  Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ) της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και του (ΦΟΙΒΟΥ).
·          Τον Ιούνιο του 2007 πραγματοποιήθηκε στη Χίο η έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Η Ζωή σε τρεις Ηπείρους». Διήρκησε ένα μήνα, έγινε στη Γκαλερί «Καλλιόπη» και δέχθηκε εκατοντάδες επισκέπτες, αλλά και πανελλαδική κάλυψη από τα Μέσα Ενημέρωσης.
·          Τον Ιούνιο του 2007 πραγματοποιήθηκε έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Πρόσφυγες του Κόσμου». Η έκθεση έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων με διοργανωτή τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
·          Από τον Μάιο του 2008 ως και τον Νοέμβριο του 2008 συμμετοχή στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «οι δρόμοι τις φωτιάς-Αύγουστος 2007», της  Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος η οποία πραγματοποιήθηκε σε 15 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
·          Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση  "Η ΕΙΔΗΣΗ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ"  12 Σεπτεμβρίου-6 Οκτωβρίου 2012 σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.
Οι παραπάνω εκθέσεις έχουν τύχει θετικής κριτικής από δημοσιεύματα ελληνικών και ξένων εφημερίδων και περιοδικών.
Επίσης, έχει διατελέσει ως επιμελητής των εκθέσεων:
·        «Πρώτη Γραμμή-Front Line Γιάννη Μπεχράκη (REUTERS)-Λευτέρη Πιτταράκη (AP) στην PHOTOVISION 2007 (22-26 Φεβρουαρίου 2007) με θέμα πολεμικό ρεπορτάζ. Στην έκθεση της  Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με θέμα κοινωνικό ρεπορτάζ τον Νοέμβριο του 2007  Στην PHOTOVISION 2009 για λογαριασμό της ΕΦΕ.
ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
 Έχει λάβει άριστες κριτικές για τις φωτογραφίες του στα έργα :
·         Πολυτελές Λεύκωμα "ΑΡΚΑΔΙΑ: Τα μοναστήρια και οι εκκλησίες της. Οδοιπορικό 10 αιώνων" (Εκδόσεις «OTHISIS») με 400 έγχρωμες φωτογραφίες σε 224 σελίδες, δερματόδετο, μεγέθους 25Χ30 cm  το 2002, το οποίο έχει πραγματοποιήσει τρεις εκδόσεις.  (http://www.greekbooks.gr/kutrumanos-vasilis-------------.person)
·         Πολυτελές Λεύκωμα "ΑΡΚΑΔΙΑ: Οι τόποι και οι δρόμοι του νερού" (Εκδόσεις «OTHISIS») με 300 έγχρωμες φωτογραφίες σε 234 σελ., δερματόδετο, μεγέθους 25Χ30cm το  2003.
·         Πολυτελές Λεύκωμα ΑΡΚΑΔΙΑ «Κάστρα και Ακροπόλεις» , Ιούλιος 2006.
·         Πολυτελής Τουριστικός Οδηγός για τον Νομό Αρκαδίας 2005, 2008.
·          Ετήσιο Αλμανάκ  του 2005 της Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα (Βιβλίο της Χρονιάς)
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
       Ως τελειόφοιτος του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Αθηνών, είναι λάτρης του καλού και προσεγμένου φαγητού και αναζητά ξεχωριστές γεύσεις από όλο τον κόσμο. Ως πτυχιούχος του τμήματος ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ του 3ου  Τ.Ε.Λ. αγαπά ιδιαίτερα τη φύση και βρίσκεται κοντά της σε κάθε ευκαιρία. Όταν δεν φωτογραφίζει ,αθλείται και διαιτητεύει.-   Επ’ ευκαιρία των Ολυμπιακών  Αγώνων Αθήνα 2004 όπως και των Παραολυμπιακών ως εθελοντής είχε επιλεγεί ως ‘photo manager’ στον στίβο του ολυμπιακού σταδίου υπεύθυνος για 2.000 Φωτορεπόρτερ από όλον τον πλανήτη. Επίσης  ως εθελοντής των SpeciaL Olympics   τον Ιούλιο του 2011 είχε επιλεγεί  ως ‘photo manager’ στον στίβο του ολυμπιακού σταδίου και ήταν υπεύθυνος για 1.000 φωτορεπόρτερ.
          Εμπνευστής και δημιουργός της σχολικής βιβλιοθήκης του δημοτικού σχολείου της Μαριούπολης Ουκρανίας, η οποία αριθμεί πάνω από 2.000 βιβλία, χορηγίες των μεγαλύτερων εκδοτικών οίκων της χώρας μας. Για τον λόγο αυτό, έχει τιμηθεί από τον δήμαρχο της Μαριούπολης.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ
Έχει ταξιδέψει και στις πέντε  Ηπείρους, σε 109 χώρες του κόσμου και έχει κάνει 800 αεροπορικά ταξίδια, για να φωτογραφίσει τη φύση, τη ζωή, την κοινωνία, τους ανθρώπους και τις συνήθειές τους, τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου. Έχει διαπιστευτεί και έχει αποκτήσει δικαίωμα εισόδου σε Hot Spot σημεία όπως: OHE, NATO, EU, FIFA, UEFA, ΔΟΕ, NASA .Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν τυχερός να ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΟΠΩΣ-
IOΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2014   ΒΡΑΖΙΛΙΑ   ΦΙΦΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ .ΙΟΥΝΙΟΣ  2014   UEFA  ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 ΗΠΑ Λ.ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΣΙΚΑΓΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΠΕΣΙΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚΣ. ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ   2016   ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ   ΑΓΩΝΕΣ  2016  ΡΙΟ  ΒΡΑΖΙΛΙΑ -.ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΣ 2017 ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΙΒΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ   -ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟ  4-9/8/2017.ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ   ΠΟΥΤΙΝ  ΜΕΡΚΕΛ  ΟΛΑΝΤ   ΚΑΙ ΟΜΠΑΜΑ.
Ένας από τους στόχους του είναι να συνεχίσει να αναζητά και να απαθανατίζει όλα εκείνα που κάνουν έναν τόπο να ξεχωρίζει. Κάθε γωνιά  με απόδημο ελληνισμό αποτελεί πρόκληση για εκείνον και λόγος για το επόμενο ταξίδι, την επόμενη φωτογράφηση και συλλογή εμπειριών.                 M0BILE :  0030- 693 2458082
Email :    koutroumanosv@gmail.com
                koutroumanospress@gmail.com
                kkam34@otenet.gr
URL :        www.cpnpress.gr

***  Αύριο η εξόδιος ακολουθία του πρώην υπουργού Αριστείδη Καλαντζάκου 
Αύριο Πέμπτη, στη 1.00 μετά το μεσημέρι, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του πρώην υπουργού Αριστείδη Καλαντζάκου από την Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.
Ο Αριστείδης Καλαντζάκος πέθανε τη νύχτα της Κυριακής σε ηλικία 89 ετών. Ο εκλιπών υπηρέτησε με ήθος, εντιμότητα και ακεραιότητα τον κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και σφράγισε την πολιτική του ζωή με την προσφορά του στη χώρα, τη Μεσσηνία, την Τριφυλία και την Κυπαρισσία.
Γεννημένος το 1928 στην Κυπαρισσία, υπήρξε βουλευτής της ΕΡΕ από το 1958 έως το 1967 και της Ν.Δ. από το 1974 έως το 1996, ενώ διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών (03/04/1967 - 21/04/1967) και Συντονισμού (10/09/1976 - 21/10/1977), υπουργός Εμπορίου (11/10/1980 - 21/10/1981) και Εργασίας (11/04/1990 - 12/10/1993).
Δικηγόρος στο επάγγελμα, σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και στις Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στα Πανεπιστήμια Παρισίων και Νανσί στη Γαλλία, ενώ ήταν διδάκτωρ Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Τίμπιγκεν Γερμανίας.
Ήταν παντρεμένος με τη Δωροθέα Λαντζούνη, με την οποία απέκτησαν μία κόρη, τη Σοφία.
Ο Αριστείδης Καλαντζάκος ήταν γόνος οικογένειας με μεγάλη πολιτική παράδοση. Τρισέγγονος του οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821 Αναγνώστη Καλαντζάκου, ανηψιός του Νίκου Καλαντζάκου, βουλευτή το 1920 και το 1926, ανηψιός του γιατρού Αλέξανδρου Καλαντζάκου, που διετέλεσε υπουργός και βουλευτής από το 1928 έως το 1957 και γιος του Γεωργίου Καλαντζάκου, που ήταν δήμαρχος Κυπαρισσίας με τελευταία του θητεία το 1964.
Το 1959 εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στα Ηνωμένα Έθνη ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας. Το 1960 μετείχε στη διάσκεψη των νέων πολιτικών ηγετών του ελεύθερου κόσμου στο Παρίσι. Το 1963 υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ΕΟΚ στις Βρυξέλλες. Το 1974 διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής επί των Οικονομικών, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνταγματικής Επιτροπής, γενικός εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στην ΕΟΚ. Το 1979 διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Το 1981 ήταν πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Έργου (ΟΚΕ) των υπουργείων Ενέργειας, Βιομηχανίας και Εμπορίου, μέλος του τομέα παραγωγής και μέλος της Κεντρικής και Εκτελεστικής Επιτροπής της Ν.Δ.
Την 1η Δεκεμβρίου 1989 ορίστηκε μέλος της Διαρκούς 15μελούς Επιτροπής, η οποία σύμφωνα με το νέο κανονισμό της Βουλής που ψήφισε η κυβέρνηση Τζανετάκη, ανέλαβε να κρίνει και να εισηγείται την καταλληλότητα των διοικητών και των ανώτερων στελεχών των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας που θα διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Στις 4 Δεκεμβρίου 1989 εξελέγη μέλος της Γενικής Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Στις 2 Ιανουαρίου 1995 ορίστηκε αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.
  ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ
 Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του πρώην βουλευτή και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Αριστείδη Καλαντζάκου «Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ τον Αριστείδη Καλαντζάκο. Υπήρξε ένας τίμιος αγωνιστής της παράταξης, της Δημοκρατίας και της πατρίδας μας. Για πάνω από τρεις δεκαετίες υπηρέτησε ως βουλευτής στο Κοινοβούλιο την αγαπημένη του Μεσσηνία. Το ήθος, η αξιοπρέπεια και η ακεραιότητα του χαρακτήρα του αποτελούν την πολιτική παρακαταθήκη που αφήνει στην Ελλάδα μας. Στην αγαπημένη του κόρη Σοφία και στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».
  Κώστας Καραμανλής
«Ο Αριστείδης Καλαντζάκος, στη μακρόχρονη πολιτική διαδρομή του, υπηρέτησε με συνέπεια και ανιδιοτέλεια την πατρίδα, τη Μεσσηνία και την παράταξη», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για την απώλεια του πρώην υπουργού. «Με το ήθος, την αξιοπρέπεια και την εντιμότητά του κέρδισε την αγάπη των φίλων και το σεβασμό των αντιπάλων του. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.
  Νικόλαος Βούτσης
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης, δήλωσε: «Εκφράζω τη θλίψη μου για το θάνατο του Αριστείδη Καλαντζάκου που τίμησε με την παρουσία του ως βουλευτής το Ελληνικό Κοινοβούλιο για πάνω από τρεις δεκαετίες, με το ήθος και την αξιοπρέπεια που πάντα τον διέκριναν. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του».
Ο πρόεδρος της Βουλής θα αποστείλει στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην κηδεία του Αριστείδη Καλαντζάκου.
  Μανταλένα Παπαδοπούλου
Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., Μανταλένα Παπαδοπούλου, ανέφερε: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το θάνατο του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Αριστείδη Καλαντζάκου, που υπηρέτησε με ήθος την πατρίδα μας επί σειρά ετών. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του».
  Δημήτρης Αβραμόπουλος
Ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Αριστείδη Καλαντζάκου, επιφανούς Μεσσήνιου πολιτικού, καλού φίλου και ευπατρίδη δημόσιου άνδρα. Υπόδειγμα συνέπειας στις αξίες του, καθ’ όλη τη διάρκεια του δημόσιου και ιδιωτικού βίου του υπηρέτησε τις ιδέες και την αγαπημένη του Μεσσηνία με εντιμότητα, ευπρέπεια, ήθος  ακεραιότητα και σταθερότητα. Στην κόρη του Σοφία και στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και τον αποχαιρετούμε, αλλά και θα τον θυμόμαστε πάντα, με σεβασμό, τιμή και αγάπη».
  Πέτρος Τατούλης
Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, αναφέρει: «Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του πρώην υπουργού Αριστείδη Καλαντζάκου. Υπήρξε ένας λόγιος, μετριοπαθής και συνετός πολιτικός, που υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο και την Ελλάδα. Καλό ταξίδι, φίλε Αριστείδη!».
ΔΗΜ. ΤΟ. ΝΔ Καλαμάτας
 Ο Αριστείδης Καλαντζάκος  εδραιώθηκε στη συνείδηση του Μεσσηνιακού
λαού αλλά και όσων τον γνώριζαν από όλη την Ελλάδα, ως ένας πραγματικός
κύριος της πολιτικής ζωής. Ο  Αριστείδης Καλαντζάκος  ήταν  ένας
καλλιεργημένος άνθρωπος, ένας σωστός οικογενειάρχης, ένας βουλευτής που
με το ήθος του και την προσφορά του έλυσε πολλά προβλήματα στον νομό
και βοήθησε πάρα πολλούς συνανθρώπους μας. Οι αγώνες και το ήθος του,
θα φωτίζουν για πάντα την παράταξη και τη  Μεσσηνία μας.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγο του Δωροθέα και στην
κόρη του Σοφία.
Καλό ταξίδι Αριστείδη μας .
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΚΛΗΚΑ
 Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας
Χθες συνεδρίασε εκτάκτως το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας, προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον εξαίρετο συμπολίτη τους και πολιτικό, Αριστείδη Καλαντζάκο.
Το Τοπικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε: «Η Δ.Κ. Κυπαρισσίας με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον έντιμο πολιτικό Αριστείδη Καλαντζάκο. Ο καταγόμενος από την Κυπαρισσία μας πολιτικός υπηρέτησε την πατρίδα μας για 35 περίπου χρόνια ως βουλευτής στο Κοινοβούλιο. Τον διέκρινε ήθος, αξιοπρέπεια, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια. Η πολιτική παρακαταθήκη του είναι πολύ μεγάλη. Στους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».
  Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας
Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας συνεδρίασε εκτάκτως χθες και ομόφωνα αποφάσισε την απόδοση τιμών στον Αριστείδη Καλαντζάκο, ο οποίος «διακρίθηκε για την εντιμότητά του, την αγωνιστικότητά του και το ανεπίληπτο ήθος του. Υπήρξε ευπατρίδης πολιτικός και προσέφερε τα μέγιστα στην πατρίδα. Το Δ.Σ. Τριφυλίας ομόφωνα αποφάσισε να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Δήμου Τριφυλίας σε όλα τα δημοτικά κτήρια, αντιπροσωπεία του με επικεφαλής το δήμαρχο να παραστεί στην κηδεία που θα γίνει στις 2-3-2017 στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, να ονομαστεί μια δημοτική οδός στην Κυπαρισσία με το όνομά του, να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος».
  Πένθος
Η είδηση του θανάτου του Αριστείδη Καλαντζάκου βύθισε στο πένθος τη Μεσσηνία, την Τριφυλία και την Κυπαρισσία, ενώ πολιτικοί του φίλοι, αλλά και απλός λαός όλων των ιδεολογικών αντιλήψεων και πολιτικών πεποιθήσεων θρηνούν την απώλεια του μεγάλου πολιτικού ανδρός, ο οποίος υπήρξε στυλοβάτης της περιοχής, γνήσιος πατριώτης και άνθρωπος του μέτρου, της σύνεσης και της προσφοράς.
Πολιτικοί φίλοι, γνωστοί, συμπατριώτες, όλοι θα πουν το στερνό αντίο στον υπουργό Αριστείδη Καλαντζάκο αύριο στη 1.00 μετά το μεσημέρι στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Οι Μανιάτες πάνε Σύνταγμα και ζητούν απόσυρση των δασικών χαρτών 
Μεγάλη, κινητοποίηση από Μεσσηνία, Λακωνία και Αθήνα
 Εδώ και τώρα την απόσυρση των δασικών χαρτών θα ζητήσουν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή αύριο Πέμπτη, 2 Μαρτίου, οι Μανιάτες.
Τον τελευταίο καιρό επικρατεί αναβρασμός στους Μανιάτες, όχι μόνο σε όσους κατοικούν μόνιμα στη Μάνη, Μεσσηνιακή και Λακωνική, αλλά και σε αυτούς του Πειραιά και της Αθήνας.
Από την αρχή  διαμαρτύρονται ότι οι δασικοί χάρτες που εκδόθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών προβλέπουν την αρπαγή οικοπέδων τους.
  Συγκέντρωση
Η «Επιτροπή Αγώνα Μάνης» που έχει συγκροτηθεί έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης, ούτως ώστε να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση όλων των Μανιατών για την αυριανή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, κάνοντας λόγο για «υπεράσπιση της Γης μας, τους Αγώνες των Προγόνων μας, για να μη γίνουμε πρόσφυγες και δουλοπάροικοι στον ευλογημένο Τόπο μας… γιατί έτσι αποφάσισαν κάποιοι ελληνόφωνοι γραφειοκράτες στην Αθήνα και τα ξενόδουλα αφεντικά τους…».
Ως σημεία αναχώρησης για την αυριανή συγκέντρωση στην Αθήνα έχουν οριστεί το Γύθειο, η Αρεόπολη, η Στούπα, η Καρδαμύλη και ο Κάμπος, το πρωί, είτε με λεωφορεία, είτε με ΙΧ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθύνεται στα τηλ. 6930-657858, 6937-293850, 6944-697897 και 27210 77777.
  Ενημέρωση
Ειδική συνεδρίαση για το θέμα των δασικών χαρτών πραγματοποίησε και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τραχηλιωτών Δυτικής Μάνης, όπου τονίσθηκε ότι «με την απόφαση της συγκυβέρνησης για τους δασικούς χάρτες θίγονται σοβαρά θέματα με τις προγονικές εστίες και τη γη των Μανιατών, επιβάλλοντας βαρύτατους φόρους».
Στο μεταξύ, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ανάρτηση δασικών χαρτών Μάνης – Προβλήματα – Προτάσεις αντιμετώπισης – Συντονισμός δράσης» διοργανώνει στην Αθήνα η κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη υπό την αιγίδα της Ένωσης Απανταχού Μανιατών. Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της Ένωσης (Πραξιτέλους 215 στον Πειραιά) και είναι ανοικτή για το κοινό. Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι επιστήμονες, δασολόγοι, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί και λογιστές.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Καλαμάτας από ασυνείδητο οδηγό 
«Μποτιλιάρισμα» σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί της Τρίτης στην οδό Αριστομένους. Αιτία ήταν ένας οδηγός που είχε παρκάρει παράνομα επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου, στη διασταύρωση με την Αριστομένους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αστικό λεωφορείο να μην μπορεί να στρίψει και να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και μεγάλες «ουρές» στην οδό Αριστομένους.
Τελικά, με τη βοήθεια περαστικών και πολλές «μανούβρες», ο οδηγός του λεωφορείου κατάφερε να στρίψει και να συνεχίσει την πορεία του κανονικά…  Κ. Γαζ.

*** Π. Θεοδώρου: «Ταφόπλακα νέα μείωση σε αφορολόγητο και συντάξεις» 
Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους της Μεσσηνίας να συμμετέχουν στην ανοιχτή σύσκεψη – ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη το πρωί στις 11.00 στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, απηύθυνε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Καλαμάτας, Παναγιώτης Θεοδώρου.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Θεοδώρου, στη σύσκεψη της Πέμπτης θα βρεθούν στην Καλαμάτα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος και θα ενημερώσουν γι’ όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Παράλληλα, εξαπέλυσε «επίθεση» στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι ήδη έχει συμφωνήσει σε νέα μέτρα για περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, τα οποία και χαρακτήρισε «ταφόπλακα» για τους συνταξιούχους. Πρόσθεσε δε ότι οι συνταξιούχοι αποτελούν τους καλύτερους «επενδυτές» κάθε κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια, ενώ ζήτησε οι συντάξεις να επανέλθουν στα προ-μνημονίων επίπεδα, καθώς και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.  Κ. Γαζ.

***  Ο Φερεντίνος έκανε τη διαφορά στο φετινό καρναβάλι… 
*Με τον καλύτερο τρόπο έπεσε η αυλαία στο 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι, καθώς χιλιάδες επισκέπτες κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της πόλης και όλο το μήκος της οδού Αριστομένους, για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη παρέλαση… Σύμμαχος και ο καιρός, παρά την αρχική ανησυχία…
*Τη διαφορά… σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έκανε ο παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος. Με τη δυνατότητα του μικροφώνου συμμετείχε ενεργά συνομιλώντας με τον κόσμο και δίνοντας ξεχωριστό «τόνο» στις φετινές εκδηλώσεις…
STM_1529.jpg
*Η συναυλία που ακολούθησε με τους Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα και Ήβη Αδάμου «κράτησε» τον κόσμο και τα πληρώματα στην κεντρική πλατεία, διασκεδάζοντας για ώρες μετά τη λήξη του καρναβαλιού…
*Με την επιτυχημένη, από πλευράς συμμετοχής των επισκεπτών και κεφιού των πληρωμάτων, μεγάλη παρέλαση, φαίνεται πως «κερδήθηκε», έστω και στο νήμα, το «στοίχημα» της φετινής διοργάνωσης. Δηλαδή, η «αναζωπύρωση» του Καλαματιανού Καρναβαλιού, που τα τελευταία δύο χρόνια φαινόταν να έχει πάρει την «κατηφόρα»… Η εικόνα της «πλημμυρισμένης» από κόσμο κεντρικής πλατείας αποτελεί αναμφίβολα την καλύτερη διαφήμιση για τα επόμενα χρόνια.
STM_1388.jpg
 *Βέβαια, πολλά είναι αυτά που πρέπει να γίνουν, με κυριότερο τη συμμετοχή του κόσμου και των καταστηματαρχών… Παρασκευή και Σαββάτο βράδυ περπατούσαμε στο κέντρο της Καλαμάτας και, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν καταλαβαίναμε ότι στην πόλη μας γίνεται καρναβάλι… Όπως και το προηγούμενο διάστημα, από την έναρξη και μετά…
Αν δεν το θέλει ο κόσμος, όσο και να το προσπαθούν οι διοργανωτές, αυτό θα «σβήσει»…  Οι χιλιάδες επισκέπτες που έδωσαν «ανάσα» την Κυριακή σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ίσως κάνουν κάποιους να «αναθεωρήσουν» για την επόμενη χρονιά και δουν το όλο εγχείρημα με πιο θετικό μάτι…
*Τέλος, αν πραγματικά θέλουν να συνεχιστεί το καρναβάλι οι διοργανωτές, νυν και παλαιότεροι, τότε δε χωρούν «κόντρες» και δημόσιοι τσακωμοί, για το ποιος έκανε το μεγαλύτερο… Φωτογραφίες «ένθεν κακείθεν» και δημόσιοι τσακωμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόνο κακό κάνουν και προσβάλλουν τους ίδιους πρωτίστως. Κι αυτά τα γεγονότα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο γεγονός ότι αρκετοί δε θέλησαν να συμμετάσχουν… Σίγουρα χρειάζεται καλύτερη οργάνωση και ανανέωση το όλο εγχείρημα για να συνεχιστεί αυτό που άρχισε από την επιτυχημένη φετινή παρέλαση…Κ. Γαζ.

***  

~

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τη Ξάνθη και ο Ατρόμητος τον Ολυμπιακό   για το κύπελλο  Ελλάδας .
~ Ο ΠΑΟΚ και ειδικά ο Παναθηναϊκός έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού.
~ Αναλυτικά το πρόγραμμα των Β' προημιτελικών και τα αποτελέσματα των πρώτων ματς:
ΤΕΤΑΡΤΗ 01-03-2017 :

    Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός (0-4) και 0-1 .-
με γκολ 92΄ Ν. Μαρινάκη .- Πρόκριση  για ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ .-
Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
Κίτρινες: Μολέδο
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Aθανασιάδης, Καλτσάς (64΄ Ιγκλέσιας), Ευαγγέλου, Βιτάλι, Γιαννούλης, Μακροστέργιος, Τσουκαλάς (64΄ Δημούτσος), Τσιλιανίδης, Στανισάβλιεβιτς (74΄ Φαρίνια), Μπαστιάνος, Ιωαννίδης
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Μέστο, Μολέδο, Ευαγγέλου, Χουχούμης, Μπουμάλ (73΄ Μαρινάκης), Ρέις, Λουντ, Π.Βλαχοδήμος, Λέτο (61΄ Μολίνς), Εμποκ
VIDEO:
~* ΑΣΤΕΡΑΣ Τριπολ -ΠΑΟ  0-1 γκολ κύπελλο  01/03/2017:

 ΑΕΚ-Πλατανιάς   3-0 ,   (2-0) ,  1ος  αγώνας στο(0-0) .-
Τα γκολ :
VIDEO:
~**ΑΕΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  3-0 Α΄ ημιχρονο 2-0  γκολ κύπελλο  1/3/2017: https://youtu.be/RlLg1SWFQgQ .-


ΠΕΜΠΤΗ 01-03-2017 :
17:15 ΠΑΟΚ-Ξάνθη (2-1)
 19:30 Ατρόμητος-Ολυμπιακός (0-0)


*** Για τη φάση των «16» του Champions League :

~*  ΑΡΗΣ - ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ  67-67 .-

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 37-36, 54-49, 67-67
Διαιτητές: Ντοζάι (Κροατία), Κρέγιτς (Σλοβενία), Γκλίσιτς (Σερβία)
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Τζάκσον 6, Ξανθόπουλος 3 (1), Τσαϊρέλης 14, Τζένκινς 11 (1), Κάμινγκς 9, Ζάρας 6 (1), Μούρτος 4, Σίμτσακ, Γκόρντον, Γιάνκοβιτς, Καββαδάς 14
ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (Τζέι Ντι Τζάκσον): Ντράγκοβιτς 10 (1), Μίτσαμ 4, Ούτερ 14, Λανγκ 7, Σι 9 (2), Νουά 3, Χοτζ 5, Νέλσον 10, Γουάτκινς 5

~*  ΠΑΟΚ-ΤΕΝΕΡΙΦΗ  66-63 .-

 Τα δεκάλεπτα: 16-16, 34-30, 57-46, 66-63
Διαιτητές: Γιασεβίτσιους (Λιθουανία), Ματζόνι (Ιταλία), Καλίκ (Πολωνία)
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 11 (1), Κόνιαρης 2, Τσόχλας, Μαργαρίτης 8, ΜακΦάντεν 9 (2), Μιλιένοβιτς 4, Γλυνιαδάκης 4, Πέινερς 15 (1), Κλάντον 13.
ΤΕΝΕΡΙΦΗ (Χεσούς Βιντορέτα): Σαν Μιγκέλ 8 (2), Ριτσότι, Νιανγκ 2, Μπάσας 2, Χάνλεϊ 4, Κίρκσεϊ, Γκριγκόνις 12 (1), Βάσκεζ 4, Αμπρομάιτις 3, Μπόγρης 6, Γουάιτ 3, Ντόνερκαμπ 19 (5).

~*  ΑΕΚ -ΜΟΝΑΚΟ   69-68 .-

 Τα δεκάλεπτα: 22-15, 34-35, 50-53, 69-68
ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Ούκιτς 9 (1), ΜακΓκραθ 2, Ελονού 5, Σάκοτα 20 (4), Βασιλειάδης 2, Ντίξον 11(1), Λαρεντζάκης 4, Νιούλεϊ 4, Μαυροειδής 8, Μαυροκεφαλίδης 4.
ΜΟΝΑΚΟ (Ζβέζνταν Μίτροβιτς): Ντέιβις 7(1), Μποστ 9 (1), Ράιτ 11(1), Σι 4, Γκλαντίρ 8(2), Αμπουντού 4, Φοφανά 2, Κάνερ Μπέντλεϊ 6, Σούλερ 10(2), Ουατάρα 7.

*** Στους πρώτους αγώνες για τη φάση των «16» σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:Α' ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου

ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) - Τενερίφη (Ισπανία) 66-63
ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) - Μονακό (Γαλλία) 69-68
Όλντενμπουργκ (Γερμανία) - Μπάνβιτ (Τουρκία) 82-82

Τετάρτη, 1 Μαρτίου

Καρσίγιακα (Τουρκία) - Μπεσίκτας (Τουρκία)
Σάσαρι (Ιταλία)- Λε Μαν (Γαλλία)
Βενέτσια (Ιταλία)- Αβελίνο (Ιταλία)
Άρης (ΕΛΛΑΔΑ) - Βιλερμπάν (Γαλλία) 19:30
Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία) - Νεπτούνας (Λιθουανία)

*** Διεθνές Κύπελλο ρυθμικής: Πλούσιο 3ήμερο και φέτος, βλέψεις για αναβάθμιση του χρόνου αν δοθεί το Μέγαρο Χορού
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Τέντα από 24 έως 26 Φεβρουαρίου η μεγάλη γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής και του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας που περιλάμβανε το 25ο Διεθνές Κύπελλο και το 4ο Elegant Cup. Ήταν ένα 3ήμερο με πλούσιο αγωνιστικό θέαμα,  με τη συμμετοχή 300 αθλητριών όλων των κατηγοριών, από παγκορασίδες, κορασίδες, νεάνιδες έως  και γυναίκες που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους  και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του πολυπληθές κοινού που γέμισε τις κερκίδες της Τέντας όλες τις ημέρες.
Εκπροσωπήθηκαν επτά χώρες τόσο σε εθνικό όσο και συλλογικό επίπεδο, εκτός από την Ελλάδα, από τη Βουλγαρία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Ιταλία, την Αίγυπτο,  την Ινδία και 45 σωματεία από τα χώρα μας και το εξωτερικό. Από μεσσηνιακής πλευράς το «παρών» έδωσαν εκτός από το διοργανωτή ΦΟΚ -που εξασφάλισε ένα μετάλλιο, χάρις στην 5 θέση της Ευτυχίας Δωδεκάτου στο σχοινάκι- αθλήτριες από τον  Ίκαρο και τον Ρυθμικό Όμιλο Καλαμάτας.
Ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης η πρόεδρος του ΦΟΚ Βούλα Κουβάτσου ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν και στη φετινή επιτυχία, ενώ παρ’ ότι η φόρτιση και η κούραση δεν έχουν φύγει ακόμα σκέφτεται ήδη τους επόμενους αγώνες…
Το 2018, όχι με τους χρονικούς περιορισμούς που έθεσαν κάποιες συγκυρίες όπως οι καθυστερημένες εξετάσεις των κριτών ή οι διαδοχικοί αγώνες της Ομοσπονδίας και η ζέστη της Τέντας, αλλά με την αποφασιστικότητα να εξαντληθούν τα περιθώρια ώστε να συμπεριληφθεί και πάλι το μίτινγκ της Καλαμάτας στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ως  γκραντ πρι! Το ενθαρρυντικό στοιχείο που δίνει δύναμη στους ανθρώπους του ΦΟΚ να κυνηγήσουν το …όνειρο εν καιρώ κρίσης είναι ότι περισσότεροι άνθρωποι βοήθησαν φέτος ως εθελοντές και χορηγοί.  Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Καλαμάτας στήριξαν τους αγώνες, ο Δήμος όχι όσο χρειάζεται οικονομικά, αλλά ο ρόλος του στην εκπλήρωση του μεγάλου στόχου του χρόνου μπορεί να είναι καταλυτικός, χωρίς να χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη, αλλά βοηθώντας με έναν διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο... Μιλάμε για την διάθεση του Μεγάρου Χορού που έχει διαπιστωθεί πώς μπορεί να αξιοποιηθεί ιδανικά και για τις αγωνιστικές ανάγκες  μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης, παράλληλα με την Τέντα. Να λοιπόν ένας εξαιρετικός τρόπος αξιοποίηση ενός κτιρίου που έχει δεχθεί έντονη κριτική για το αν άξιζε τα λεφτά του σε σχέση με τη χρησιμότητά του…  Χ.Ε.

*** Αναλυτικά τo πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Euroleague:
Πέμπτη, 2/3/2017 :
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 21:05
Μπασκόνια (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Παρασκευή, 3/3/2017
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 19:15
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 18-5 41
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 17-6 40
Ολυμπιακός 16-7 39
Φενερμπαχτσέ 15-8 38
------------------------
Παναθηναϊκός 14-9 37
Ερυθρός Αστέρας 13-10 36
Αναντολού Εφές 12-11 35
Μπασκόνια 12-11 35
--------------------------
Νταρουσάφακα 11-12 34
Ζαλγκίρις 10-13 33
Μπαρτσελόνα 9-14 32
Μακάμπι Τελ Αβίβ 8-15 31
Μπάμπεργκ 8-15 31
Αρμάνι Μιλάνο 7-16 30
Γαλατασαράι 7-16 30
Ούνιξ Καζάν 7-16 30

***
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5206   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3466   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3463 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.135  βίντεο   .-  

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..... 
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .- 
~** ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~**Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .- 
~**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....
  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ...... : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :
Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-08-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS , Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας ......  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-09-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-10-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσής μας ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/news-11-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .......   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-12-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατοκύριακο 11  και 12  Φεβρουαρίου  2017 : ~*  Όλοι η αθλητική δραστηριότητα της εβδομάδας που πέρασε ....  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/11-12-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 13  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-13-2017.html  .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 14  Φεβρουαρίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-14-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/02/news-15-2017.html  .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Φεβρουαρίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   ......   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-16-2017.html .-
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας : ΥΓΕΙΑ  ..από το Α - Ω ....16/02/2017  :  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή  17 Φεβρουαρίου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ......    :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-17-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 18 Φεβρουαρίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-18-2017.html   
~*  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  19  Φεβρουάριος  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .......  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-19-2017.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  και 19  Φεβρουαρίου  2017 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/18-19-2017-18022017-17.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ......  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/news-20-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/02/news-21-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Φεβρουαρίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-22-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-23-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-24-2017.html  .- 
~*  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ...υγεία το Α και το Ω  .. Παρασκευή 24  Φεβρουαρίου  2017:  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post_24.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο  25 Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-25-2017.html .-
~* Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι  της ενημέρωσής μας ......: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-26-2017.html .- 
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και  26 Φεβρουαρίου 2017  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/25-26-2017-super-league-25022017-3-0-1-0.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κ. Δευτέρα 27  Φεβρουαρίου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/02/news.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  28  Φεβρουαρίου  2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-28-2017.html .-  
~**

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου