Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση  Πέμπτη  18  Δεκεμβρίου  2014 :***   Νέος «επίμονος» ιός απειλεί τους χρήστες του Facebook         
   
Ιδιαίτερα... «επίμονος» αποδεικνύεται ο νέος ιός που έκανε την εμφάνισή του τις τελευταίες ημέρες, απειλώντας τους χρήστες του Facebook.
Ο νέος ιός «καμουφλάρεται» σε αρχείο το οποίο υποτίθεται ότι περιέχει βίντεο.
Στην πράξη, «κρύβεται» σε μήνυμα που αποστέλλεται σε χρήστες, αναφέροντας ότι κάποιος φίλος τους έχει προσθέσει μια δημοσίευση που περιεχει το εν λόγω βίντεο.
Αν οι χρήστες ανοίξουν και διαβάσουν το μήνυμα, τότε το μηχάνημά τους «κολλά» τον ιό.
Ως εκ τούτου, καλό θα είναι αν λάβετε ένα παρόμοι μήνυμα να μην κάνετε «κλικ» στο σχετικό link για το βίντεο και να το σβήσετε αμέσως.
Στην περίπτωση που μολυνθείτε από τον ιό, θα πρέπει:
- Να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης στο Facebook.
- Να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη όλων των browser στον υπολογιστή σας.
- Να ενημερώσετε την έκδοση του antivirus προγράμματός σας.
imerisia.gr

 *** 50% κάτω οι κρατήσεις στον τουρισμό ως απόρροια των πολιτικών εξελίξεων

Ομαλή διαχείριση των πολιτικών εξελίξεων ζητά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης. Ομαλή διαχείριση των πολιτικών εξελίξεων ζητά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, με στόχο την προστασία της τουριστικής βιομηχανίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρεάδης, σε δηλώσεις του χθες στους δημοσιογράφους, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ, αφού έκανε λόγο για βαριά σύννεφα στην τουριστική βιομηχανία, ως απόρροια των πολιτικών εξελίξεων, σημείωσε ότι αυτές επηρεάζουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, και τόνισε ότι ο τουρισμός δεν έχει κομματικό χρώμα και χρειάζεται συνεννόηση. Ο κ. Ανδρεάδης υπογράμμισε ότι, εάν συνεχιστεί το κλίμα αβεβαιότητας, θα επηρεαστεί και το τελευταίο ανάχωμα της ελληνικής οικονομίας που είναι ο τουρισμός. Σε ό,τι αφορά τη ροή των κρατήσεων στην Ελλάδα, ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε ότι παρατηρείται ανακοπή τους. Την ίδια στιγμή ο σχεδιασμός πτήσεων προς την Ελλάδα μετατίθενται για το μέλλον από τις αεροπορικές εταιρείες. -

 ***  Παίζει μόνη της για την υποψηφιότητα του 2021 η Καλαμάτα          
           
Παρουσίαση του προγραμματισμού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
 Εντείνει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας τις προσπάθειές της για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021. Σήμερα, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να συγκροτήσει τη σημαντικότερη των επιτροπών, για την προώθηση της προσπάθειας αυτής, ενώ προχθές ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας παρουσίασε την υποψηφιότητα της Καλαμάτας στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.
Συγκεκριμένα, σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συγκροτηθεί η Επιτροπή Πολιτιστικού Σχεδιασμού, η οποία θα σχεδιάσει το δεκαετές πρόγραμμα πολιτιστικής ανάπτυξης της Καλαμάτας αλλά και θα ορίσει την Επιτροπή Προγράμματος, η οποία θα δημιουργήσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν το 2021, εφόσον η Καλαμάτα επιλεγεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Όπως αναφέρει η προχθεσινή ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, «ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από το Ν. Μπασακίδη, δημοτικό σύμβουλο, που έχει εξουσιοδοτηθεί να χειρίζεται τα θέματα της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, καθώς και τον Έκτορα Τσατσούλη, εκτελεστικό διευθυντή και διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας του “Καλαμάτα 2021”, μετέβη προχθές στην έδρα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη (…) και παρουσίασε στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου τις επιδιώξεις της Καλαμάτας, το σκοπό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, το σχέδιο της Καλαμάτας και την οργανωτική πορεία μέχρι την ανάδειξη της πόλης που θα ονομασθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021», σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου.
Επισημαίνεται ακόμη ότι «οι εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας ζήτησαν τη συνδρομή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συναποφασίσθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Πανεπιστημίου, για την προώθηση της υποψηφιότητας της Καλαμάτας.
Από την αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας τονίσθηκε πόσο μεγάλη σημασία έχει η Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το Πανεπιστήμιο και την προοπτική του. Σημειώνεται πως είναι δυνατή η διασύνδεση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τα Πανεπιστήμια πόλεων που υπηρέτησαν το θεσμό αυτό (είναι συνήθης πρακτική) μέχρι τώρα.
Στην περίπτωση που επιλεγεί η Καλαμάτα, έχει να ωφεληθεί ολόκληρη η νότια Πελοπόννησος τουλάχιστον, καθώς οι μεγάλες πόλεις της με το νέο αυτοκινητόδρομο απέχουν μεταξύ τους 30 με 40 λεπτά. Φυσικά, δεν υπάρχει αντιπαλότητα με καμία συνυποψήφια πόλη».

 *** Σοβαρό τροχαίο είχε ο Γιώργος Ράλλης         
           
Χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς
«Άγιο» είχαν ο δικηγόρος και πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης και δύο δικηγόροι από το γραφείο του, όταν  νωρίς το πρωί, λίγο μετά το Κοπανάκι, έπεσαν θύματα τροχαίου ατυχήματος.
Ο κ. Ράλλης πήγαινε στην Κυπαρισσία, όπου έχει σε εξέλιξη δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όταν το τζιπ που οδηγούσε για άγνωστο λόγο ξέφυγε από την πορεία του και βγήκε εκτός δρόμου. Το αυτοκίνητο ντελαπάρισε από τη δεξιά πλευρά και ευτυχώς 5 μέτρα πιο κάτω σταμάτησε στα δέντρα.
Και οι τρεις ήταν πολύ τυχεροί και γλύτωσαν με πολύ λίγα τραύματα. Προληπτικά όλοι διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αλλά μετά τις προληπτικές εξετάσεις επέστρεψαν στην Καλαμάτα.  Β.Β.

 *** Εγκρίθηκε η μελέτη για ασφαλτοστρώσεις στην Καλαμάτα

Η έγκριση της μελέτης του έργου «Βελτίωση οδικής ασφάλειας κυκλοφορίας βασικών οδών ∆ήμου Καλαμάτας» και της υλοποίησης αυτού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων θεμάτων, στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας. Τα μέλη έδωσαν τις εγκρίσεις, όσον αφορά σε παρεμβάσεις προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ με το ΦΠΑ, με αντικείμενο εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στις οδούς Κρήτης, Βασιλέως Γεωργίου και Αρτέμιδος. Συγκεκριμένα, στην οδό Κρήτης, από τη συμβολή της με την οδό Ακρίτα έως την απόληξη αυτής, στην οδό Καρακούση (φωτεινοί σηματοδότες Ναυαρίνου), θα γίνει διάστρωση τελικής στρώσης ασφαλτοτάπητα. Επίσης, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου από το ύψος της Φαρών έως τη συμβολή της με τη νέα περιμετρική οδό Καλαμάτας θα εκτελεσθούν οι ίδιες εργασίες, με ταυτόχρονη διαγράμμιση των οδοστρωμάτων τους, καθώς και των διαβάσεων πεζών. Στην οδό Αρτέμιδος, από το ύψος της γέφυρας του ποταμού Νέδοντα (οδός Σπάρτης) έως την οδό Λαιΐκων θα γίνουν εργασίες που αφορούν στην κατασκευή νέων ρειθροκρασπέδων – νησίδας έως την οδό Δαμηλάτη, όπου προβλέπεται η κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα, θα τοποθετηθούν πρόσθετα φρεάτια υδροσυλλογής για τη διευθέτηση απορροής των ομβρίων υδάτων. Το υπάρχον οδόστρωμα θα καθαιρεθεί στο τμήμα των παρεμβάσεων πεζοδρόμησης – ρειθροκρασπέδων – νησίδας, ενώ το υπόλοιπο που θα δοθεί στην κυκλοφορία (κόμβος Σπάρτης έως Λαιΐκων) θα αποξεσθεί – αντικατασταθεί από νέο ασφαλτοτάπητα, όπου θα γίνουν και εργασίες διαγράμμισης οδοστρώματος – διαβάσεων πεζών. Επιπροσθέτως, στο τμήμα της νέας νησίδας θα τοποθετηθούν 23 μεταλλικοί στύλοι ηλεκτροφωτισμού, ύψους 9 μέτρων, με δίδυμα φωτιστικά σώματα, έτσι ώστε να βελτιωθεί ο ηλεκτροφωτισμός της οδού. - 

 ***  Αιτήσεις για 13 επιμορφωτικά προγράμματα του ΚΕΚ          
           
Επιμορφωτικά προγράμματα με ποικίλη θεματολογία προγραμματίζει για τις αρχές του επόμενου έτους το ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Τα προγράμματα θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε το ΚΕΚ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2015, και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση έως την Τρίτη 23/12/14.
Τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν στην Καλαμάτα είναι:
-«Αγιογραφία»
-«Αργυροχρυσοχοΐα»
-«Κοπτική Ραπτική»
-«Εκμάθηση Μουσικών οργάνων»
-«Πλεκτική»
-«Δραστηριότητες οικοξενάγησης»
-«Βιολογική και Οικολογική Γεωργία»
-«Ζωγραφική»
-«Οινολογία-Οινογνωσία»
-«Ραδιοφωνία»
-«Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική»
-«Λογιστής τουριστικής επιχείρησης»
-«Ξυλογλυπτική».
Αιτήσεις γίνονται στα γραφεία του ΚΕΚ, Νέδοντος 137, τηλ. 2721095860, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.
 

***  Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου συγκεντρώνουν χρήματα για το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας

Στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας θα δώσουν τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν, μέσα από λαχνοφορία, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα. Για το λόγο αυτό καλούν όλους τους Καλαματιανούς να σταθούν δίπλα τους και να στηρίξουν τον ιερό αυτό σκοπό. Σχετικά η πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Φιλολογίας, Γεωργία Προδρόμου, δήλωσε: «Στις δύσκολες εποχές που βιώνει η Ελλάδα η ανάγκη για ανθρωπισμό είναι πέρα για πέρα επιβεβλημένη. Το πανεπιστήμιό μας κάνει την αρχή, αποδεικνύοντας ότι ο φοιτητής είναι διατεθειμένος να στερηθεί προκειμένου να προσφέρει. Ακόμα και η ελάχιστη προσφορά μπορεί να κάνει τη διαφορά και γι’ αυτόν το λόγο καλούμε τους πολίτες της Καλαμάτας να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας». Από την πλευρά του Φοιτητικού Συλλόγου του Ιστορικού, η πρόεδρος Δέσποινα Ντρούβα παρατήρησε: «Οι φοιτητικοί σύλλογοι των δύο τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, ξεκίνησαν λαχνοφορία (1 ευρώ ο κάθε λαχνός). Τα έσοδα από τους λαχνούς θα δοθούν στο 1ο Ειδικό Σχολείο της πόλης. Το Πανεπιστήμιο οφείλει να συνδέεται και να βοηθά τους φορείς της πόλης που το έχουν ανάγκη». Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας ιδρύθηκε το 1982 και λειτούργησε ως διθέσιο στις αρχές του 1983. Αρχικά στεγάστηκε σε τροχόσπιτο, που τοποθετήθηκε σε προαύλιο γενικού σχολείου της πόλης. Ήταν η πρώτη δομή ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης που λειτούργησε στο Νομό Μεσσηνίας. Μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην Καλαμάτα το 1986, η ολλανδική κυβέρνηση έστησε, σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, ένα προκάτ με 6 αίθουσες και τρία μικρά γραφεία. Το σχολείο είχε γύρω στους 25 μαθητές και, αν και ήταν οργανικά 6θέσιο, λειτουργούσε πάντα με λιγότερους δασκάλους. Τη δεκαετία του ’90 υπηρετούσαν, εκτός από δασκάλους, μια γυμνάστρια, μια ψυχολόγος και μια σχολική νοσηλεύτρια. Μετά το 2000, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και με τη σημαντική οικονομική συμβολή των ομογενών της Αυστραλίας έχτισε τη νέα πτέρυγα του σχολείου, με μια όμορφη αίθουσα εκδηλώσεων, δύο αίθουσες μεγάλες και τρία γραφεία. Από το σχολικό έτος 2004-05 λειτουργεί και Ειδικό Νηπιαγωγείο, το οποίο συστεγάζεται με το Ειδικό Σχολείο. Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση - 

***  Αντικατάσταση άδεια οδήγησης μηχανής, πρόστιμο σε όσους δεν το κάνουν          
            
Με το Προεδρικό Διάταγμα 51/2012, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Μεσσηνίας, έγινε προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην κοινοτική οδηγία 2006/126/ΕΚ «για την άδεια οδήγησης».
Σύμφωνα με το διάταγμα αυτό, τα έντυπα των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων (ΑΜ), που χορηγήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, παύουν να ισχύουν μετά την 18/01/2015 κι όσοι οδηγούν με τέτοια άδεια οδήγησης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του ΚΟΚ.
Οι κάτοχοι των παραπάνω αδειών οδήγησης, εφόσον επιθυμούν να οδηγούν μοτοποδήλατο μετά τη 18η/01/2015, οφείλουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας αυτής να αντικαταστήσουν το έντυπο της αδείας οδήγησης μοτοποδηλάτου με το νέο έντυπο τύπου κάρτας της Ε.Ε., απευθυνόμενοι στις Υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών του τόπου κατοικίας τους ή σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, υποβάλλοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:
-Παράβολο εκτύπωσης αδείας οδήγησης 30 ευρώ
-Απλό φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή ισχύοντος διαβατηρίου
-Απλό φωτοαντίγραφο αδείας οδήγησης μοτοποδηλάτου
-Εφόσον είναι κάτοχος άλλης αδείας οδήγησης, απλό φωτοαντίγραφο αυτής
-Πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου,
 και συμπληρώνοντας τα παρακάτω έντυπα: αίτηση – υπεύθυνη δήλωση μεταφοράς φακέλου αδείας οδήγησης μοτοποδηλάτου (υπηρεσιακό έντυπο) και αίτηση εκτύπωσης αδείας οδήγησης (υπηρεσιακό έντυπο).
Διευκρινίζεται ότι η αντικατάσταση του εντύπου της αδείας οδήγησης μοτοποδηλάτου μπορεί να γίνει και μετά την 18η/1/2015, οι κάτοχοί τους όμως θα έχουν δικαίωμα οδήγησης μετά την αντικατάσταση του εντύπου της Τροχαίας από τη νέα έντυπη κάρτα οδήγησης.
Τέλος, εξυπακούεται ότι κάτοχος αδείας οδήγησης μοτοποδηλάτου δεν υποχρεούται να προβεί στην παραπάνω αντικατάσταση, εφόσον κατέχει άδεια οδήγησης μεγαλύτερης κατηγορίας (Α1 ή Α2 ή Α).

***  Χαμόγελα και προβληματισμός γέμισαν το αμφιθέατρο των ορκωμοσιών του ΤΕΙ           
   
Ορκωμοσία σήμερα στη Σχολή Γεωπονίας
 Δύο ορκωμοσίες πραγματοποιήθηκαν χθες στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Αρχικά στις 11.00 είχαμε ορκωμοσία 66 σπουδαστών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, το οποίο πρόκυψε από τη συγχώνευση των Τμημάτων Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στην πρώτη ορκωμοσία το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Φιλάνθη Νυφάκου.
Στους χαιρετισμούς που προηγήθηκαν ο κ. Νίκας τόνισε ότι η δική του γενιά δεν έχει δικαίωμα να συμβουλεύει τους νέους, αφού «δεν έκαναν τα πράγματα καλά», ενώ στη συνέχεια είπε στους πτυχιούχους ότι πρέπει να υπάρξει ομόνοια, αν θέλουμε να βρεθεί μια λύση για το μέλλον της χώρας.
Κατόπιν μίλησε στους σπουδαστές ο πρόεδρος του ΤΕΙ, Δημήτρης Βελισαριου, που τους ενημέρωσε για μεταπτυχιακές σπουδές, με τη μορφή μάλιστα υποτροφιών, ενώ είπε ότι η πόρτα του Ιδρύματος θα είναι ανοιχτή για τους πτυχιούχος, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι οι σπουδαστές κάτι χρήσιμο αποκόμισαν από τις σπουδές τους στην Καλαμάτα. Στο τέλος ζήτησε να χειροκροτήσουν τους κρυφούς ήρωες, που δεν είναι άλλοι από τους γονείς τους, καθώς χάρη σε αυτούς βρέθηκαν χθες στην αίθουσα.
Έπειτα μίλησαν ο Ηλίας Μακρής και η Ευγενία Μπιτσάνη, που συνεχάρησαν τους πτυχιούχους με την ελπίδα ότι κάτι σημαντικό αποκόμισαν από τις σπουδές τους, ενώ τους δήλωσαν ότι το ΤΕΙ θα είναι δίπλα τους, αν χρειαστούν κάτι.
Στις 12.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ορκωμοσία, αυτή των 19 πτυχιούχων του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής.
Οι φοιτητές, αφού δέχθηκαν τα συγχαρητήρια και συμβουλές από τους Ιωάννη Δημόπουλο, Ηλία Μακρή και Οδυσσέα Σπηλιόπουλο, παρέλαβαν τα πτυχία τους.
   Ονόματα πτυχιούχων
ΠΡΩΗΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Αλεξόπουλος Διονύσιος
Αλεξοπούλου Παναγιώτα
Δέδε Σοφία
Ζωϊτσάκη Αντωνία
Ιωαννίδης Ιωάννης
Κανάκης Σταμάτιος
Καραΐσκου Μαρία
Καράντζαλη Παναγιώτα
Καράντζαλη Έλενα
Κατσιμαντάκος Πιέρρος
Κατσινούλας Κωνσταντίνος
Κοντοκώστας Γεώργιος
Κόπανου Ελένη-Κωνσταντίνα
Μεττουρή Βαρβάρα
Μπουρής Αλέξανδρος
Νίκα Αθανασία
Ντουρντουρέκας Θεόδωρος
Παγώνης Ειρηνικός
Παναγιώτου Στέλιος
Παναγοπούλου Κωνσταντίνα
Παπαϊωάννου Αργυρώ
Παπαναστασίου Δημήτριος
Πιστικίδης Παναγιώτης
Ρουσάκης Νικόλαος
Τριανταφυλλάκος Χρήστος
Τσετσερή Καλλιόπη
Φίστης Ιωάννης
 ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Αηδονίδου Χριστίνα
Αθανασόπουλος Ανδρέας
Αθανασοπούλου Βασιλική
Βιαννιτάκη Βασιλική
Βουτετάκης Βασίλειος
Γεωργίου Ελένη-Ευθυμία
Γραμματικοπούλου Μάρθα
Γρηγορίου Μαρία- Σαραντούλα
Δημητούλη Χριστίνα
Κανελλάκης Γεώργιος
Καραγιάννη Ανδριάνα
Καρεντζοπούλου Ευαγγελία-Νεκταρία
Κλήμης Σάββας
Κουτσογούλας Ευάγγελος
Λέζι Αριόλα
Μαγγελή Σοφία
Μάντζου Κιλικία
Μούτογλη Αργυρώ
Μπίλια Ελενη
Μπουκοβάλα Αφροδίτη
Μπούνου  Βασιλική
Μωραϊτου Ιωάννα
Νέζη Ολυμπία
Ντάρα Αθηνά
Παντελή   Ελένη
Παπαλάμπρος  Αντώνιος
Παρπέρη  Άντρη
Παυλάκη  Αντωνία
Πετροπούλου Αρετή
Πολυδώρου Μαρία
Ράφτη Άννα
Σαμαρά Σύρμω
Σιορέντα Αικατερίνη
Σίσκου Γεωργία
Σταύρου Γεωργία
Τζιάτζιου Ολυμπία
Τόλια Ευγενία
Τριανταφύλλου  Ευσταθία
Τσουμάνης Κωνσταντίνος
 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
Αλεξοπούλου Νίκη
Βεντούρη  Μεθοδία
Βουνός Γεώργιος
Γρύλλη Φλώρα
Καμβύση Σαραντούλα
Κατσαρού Πελαγία
Κωνσταντινόπουλος Σπύρος
Λαδόπουλος Αναστάσιος
Μητρόπουλος Σταύρος
Μπιλίρης  Ιωάννης
Παγώνης Γεώργιος- Βασίλειος
Παπαδοπούλου Γιαννούλα
Παπανικολάου- Μουσταφά Μαρία - Ζάκια
Πατεράκης Γεώργιος
Πουλοπούλου Αναστασία
Τόκας Χρήστος
Τσιλίκας Δημήτριος
Φλωράτος Παναγιώτης
Χριστόπουλος  Κωνσταντίνος
 Ορκωμοσία σήμερα στη Σχολή Γεωπονίας
Οι ορκωμοσίες συνεχίζονται σήμερα με εκείνη των σπουδαστών Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων. Η συγκεκριμένη θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι και θα λάβουν το πτυχίο τους 75 πτυχιούχοι.
Δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο από τις χθεσινές ορκωμοσίες.
  Αργότερα δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη σημερινή ορκωμοσία.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 
 

***  12 χρόνια κάθειρξης σε Αλβανό για 13 κιλά χασίς         

            
ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Λέξη δεν πίστεψε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας από όσα ισχυρίσθηκε Αλβανός που καταδικάσθηκε σε δεύτερο βαθμό για τη διακίνηση 13 κιλών χασίς.
Παρά το γεγονός πως μέχρι τελευταία στιγμή έλεγε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και τον παγίδευσε άλλος ομοεθνής του, το δικαστήριο επέβαλε την ίδια ποινή με πρωτόδικα, χωρίς να τη μειώσει ούτε ημέρα. Καταδικάσθηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.
  Αγοραπωλησία ναρκωτικών
Το γεγονός συνέβη το Μάιο του 1999, όμως μέχρι το 2013 ο κατηγορούμενος Αλβανός φυγοδικούσε.  Αστυνομικός που τότε υπηρετούσε στη Δίωξη Ναρκωτικών κατέθεσε πως είχαν πληροφορίες ότι τέσσερα αδέλφια Αλβανοί αναζητούν αγοραστή για 10 κιλά χασίς. Στη συνέχεια έμαθαν πως βρέθηκε αγοραστής και έστησαν ενέδρα στο σημείο της ανταλλαγής, που ήταν το νεκροταφείο στη Σπερχογεία. Πριν από την ολοκλήρωσή της, όμως, έγιναν αντιληπτοί, οι αγοραστές τράπηκαν σε φυγή και τα δέκα κιλά χασίς εγκαταλείφθηκαν. Τελικά, συνελήφθησαν μόνο τα δύο αδέλφια, καθώς τα άλλα δύο διέφυγαν. Κοντά στο νεκροταφείο βρέθηκαν κρυμμένα άλλα 3 κιλά χασίς.
  Δεν έγινε πιστευτός
Κατά την απολογία του ο Αλβανός υποστήριξε ότι όσα είπε ο αστυνομικός δεν ισχύουν και έδωσε τη δική του εκδοχή. Όπως ανέφερε, ζούσε στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά του, ενώ τα άλλα του αδέλφια, πέντε τον αριθμό, ζούσαν στη Μεσσηνία. Αποφάσισε το 1999 να έρθει στη Μεσσηνία και «να φτιάξει» τα χαρτιά του για να είναι νόμιμος. Τότε, γνώρισε έναν ομοεθνή του, στον οποίο έδωσε 500.000 δραχμές για να του ετοιμάσει τα χαρτιά. Ωστόσο, στη συνέχεια έμαθε ότι ο συγκεκριμένος έφτιαχνε πλαστά χαρτιά και όταν ζήτησε τα χρήματά του πίσω, αυτός αντέτεινε ότι δεν τα έχει. Ισχυρίσθηκε ότι του ζήτησε να τον βοηθήσει σε μια δουλειά και θα πάρει τα χρήματά του.
Του έδωσε, όπως είπε, να παραδώσει μια τσάντα σε ένα αυτοκίνητο που θα ήταν στο νεκροταφείο της Σπερχογείας. Όταν την έδωσε και την άνοιξαν οι «αγοραστές», διαπίστωσε πως ήταν χασίς, φοβήθηκε και έφυγε. Από το δρόμο, μάλιστα, πήρε το λεωφορείο για Αθήνα. Παρατήρησε δε πως επειδή οι αστυνομικοί δεν έπιασαν αυτόν, έπιασαν δύο από τα αδέλφια του. Τόνισε ακόμη πως δεν έχει καμία σχέση με την αγοραπωλησία των ναρκωτικών, ενώ δε δίστασε να πει ότι ο ομοεθνής του που τον κορόιδεψε είχε σχέσεις με τον αστυνομικό.
Το δικαστήριο, τελικά τον έκρινε ένοχο για διακίνηση ναρκωτικών.
Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
*** Δικαστικός «πονοκέφαλος»
Σε δίλημμα βρέθηκε αρκετές φορές χθες η Έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, καθώς η αποχή των δικηγόρων οδήγησε πολλές υποθέσεις σε αναβολή. Όταν, όμως, οι υποθέσεις κινδύνευαν με παραγραφή ή με εξάντληση του 18μηνου κράτησης, η εύρεση ημερομηνίας για την εκδίκαση της υπόθεσης ήταν πονοκέφαλος, καθώς το Γενάρη και το Φεβρουάριο μπορεί να μυρίσουν… εκλογές. Και ποιος διακινδυνεύει την παραγραφή μιας υπόθεσης ή την ελευθέρωση κρατουμένων; Β.Β. - 
 
***  Ίδρυση οργανώσεων παραγωγών στον τομέα ελαιόλάδου και επιτραπέζιων ελιών 

Τουλάχιστον 100 ελαιοπαραγωγούς μέλη με 2.500 στρέμματα ελαιώνων βάσει της ενιαίας δήλωσης εκμετάλλευσης ΟΣ∆Ε του 2014 θα πρέπει να διαθέτει για την αναγνώρισή της μια Οργάνωση Παραγωγών (ΟΠ) στον τομέα του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών, όπως αναφέρει η υπουργική απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος. Δικαίωμα αναγνώρισης ως Ενώσεων Οργανώσεων Παραγωγών (ΕΟΠ) στον τομέα του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών έχουν οι αναγνωρισμένες Οργανώσεις Παραγωγών σύμφωνα με το άρθρο 156 παρ. 1 του Κανονισμού 1308/2013. Παράλληλα, εν δυνάμει δικαιούχοι για τα προγράμματα στήριξης του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς των Κανονισμών 611 και 615 είναι οι αναγνωρισμένες Οργανώσεις Παραγωγών. Συγκεκριμένα, ο Κανονισμός 611 θεσπίζει τους κανόνες εφαρμογής των προγραμμάτων, ορίζει τα επιλέξιμα μέτρα για χρηματοδότηση και τις επιλέξιμες δαπάνες, το ελάχιστο ποσοστό χρηματοδότησης, καθώς και τα κριτήρια επιλογής των δράσεων. Αντίστοιχα ο Κανονισμός 615 αναφέρεται στις λεπτομέρειες εφαρμογής των προγραμμάτων που αφορούν τόσο στους κρατικούς φορείς για τη διενέργεια των κρατικών ελέγχων όσο και τις οργανώσεις που υλοποιούν τα προγράμματα, διευκρινίζοντας ποια είναι η διαδικασία λήψης προκαταβολών, τροποποιήσεων και εγγυοδοσίας. Οι δε Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων κοινοποιούν άμεσα στο Τμήμα Ελαίας της Διεύθυνσης Παραγωγής και Αξιοποίησης Προϊόντων Δενδροκηπευτικής, καθώς και στο Τμήμα Ομαδικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Αγροτικού Συνεργατισμού και Ομαδικών Δραστηριοτήτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα κατωτέρω: α) κάθε απόφαση αναγνώρισης, απόρριψης ή ανάκλησης της αναγνώρισης ΟΠ και ΕΟΠ β) φωτοαντίγραφο του καταστατικού της ΟΠ ή της ΕΟΠ όπως κάθε φορά ισχύει. -


***  Πρωινό μπουρίνι στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)         

      
  
 
Λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί ένα πρωινό μπουρίνι αναστάτωσε την Καλαμάτα, έπεσε μέχρι και χαλάζι ενώ η ένταση ήταν τόσο ισχυρή που οι δρόμοι εκείνη τη στιγμή πλημμύρησαν.
Το «Θάρρος» θα είναι στο δρόμο και θα σας ενημερώνει για κάθε εξέλιξη.
Video:
  Πρωινό μπουρίνι στην Καλαμάτα  , http://youtu.be/5XINTlmlmLQ ,
www.tharrosnews.gr .-

***

 ***   Αθλητική  Επικαιρότητα  :
 

***   Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου  
Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης 1-1
(8' Τζάνης - 31' Γκοϊάν)
~**ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τριπ  1-1  δηλώσεις και γκολ  17/12/2014 : http://youtu.be/lQYWPurd6J0

Κέρκυρα-Εργοτέλης 3-1
(52', 67' Καϊκούτ, 63' Μαρκόβσκι - 38' Φίντελεφ)
~** KERKYRA-ERGTELHS 3-1  Δηλώσεις και γκολ  17/12/2014 : http://youtu.be/GimN4MGzDa4 ,

Βέροια-Νίκη Βόλου 2-0
(38' Καμπόρα, 84' Καλτσάς)
~**ΒΕΡΟΙΑ-ΝΙΚΗ Βόλου Α΄ΗΜΙΧ  1-0 17/12/2014 : http://youtu.be/T0izFosXQ3k ,
~**ΒΕΡΟΙΑ- Νίκη Βόλου  2-0  2ο γκολ 17/12/2014 : http://youtu.be/J3TEgXrKL0o ,.

Παναιτωλικός-Πλατανιάς 1-0
(24' Μπεχαράνο)
~**ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  ΑΉΜΙΧ 1-0  17/12/2014 : http://youtu.be/UiClMAtkbZA ,

ΟΦΗ-Καλλονή 1-1
(73' Μακρής - 70' -πεν. Χουάνμα)
~**ΟΦΗ- ΚΑΛΟΝΗ 1-1  γκολ πεν Καλονής  17/12/2014: http://youtu.be/GaWHIuUzkfY .-
~**ΟΦΗ-ΚΑΛΟΝΗ 1-1  γκολ ισοφαρ  17/12/2014 : http://youtu.be/VLVTXwJleiw ,

Ατρόμητος-Λεβαδειακός 1-0
(8' Παπάζογλου)
~**ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ Α΄ΗΜΙΧ  1-0  17/12/2014 : http://youtu.be/UhHJ_ungRHc ,.-

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 2-0
(36', 91' Μήτρογλου)
ΟΣΦΠ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  A΄ HMIX το 1ο γκολ 1-0   17/12/2014: http://youtu.be/IB0Ovesii3w .-
~** ΟΣΦΠ-Πανιώνιος  2-0    το  2ο  γκολ  17/12/2014 : http://youtu.be/hc0NLv5GNuQ ,.-

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου   2014 ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ   3-0 , (1-0) .- ^

(17:15, Novasports 1)
Τα  γκολ :  26΄Λίλα , 78΄ Κοροβέσης  , 90΄ Μανιάς  
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου) Βέρρης ,Σταυρουλάκης  ,
Κάρτες : Λίλα , Βίτορ , Αθανασιάδης ,
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Κοροβέσης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Τσουκαλάς, Ιλιτς, Χαρίσης, Τσάβες, Φονσί
ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος,(Ιτάνζ) Σκόνδρας, Περέιρα, Αθανασιάδης, Κάτσε, Βίτορ, Σπυρόπουλος, Σαλπιγγίδης, Τζανδάρης, Γκολάσα, Κίτσιου

Στον πάγκο του ΠΑΣ: Σωτηρίου, Ακόστα, Αυγενικού, Σκόνδρας, Σαπαλίδης, Ντάσιος, Μανιάς
Στον πάγκο του ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Παπαδόπουλος, Πόζογλου, Σαββίδης, Ποζατζίδης, Κουλούρης, Πούγγουρας
~**ΠΑΣ Γιάννενα- ΠΑΟΚ  Α΄ ΗΜΙΧΡ  1-0  γκολ  18/12/2014 : http://youtu.be/jpeJaWkAV5Q .-
~** ΠΑΣ Γιάννενα- ΠΑΟΚ  2ο  γκολ  2-0  18/12/2014 : http://youtu.be/rfJci6RnMKY
~** ΠΑΣ Γιάννενα- ΠΑΟΚ 3-0  το 3ο γκολ 18/12/2014 : http://youtu.be/7FRiuSsiF_M .-


Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014
Ξάνθη-Παναθηναϊκός   4-2 , (2-1).- ^
(19:30, Novasports 1)
Τα  γκολ : 3΄ Γούτας , 16΄Βασιλακάκης ,, 17΄Ν. Καρέλης , 52΄ Σολτάνη , 62΄ Καπετάνο , 65΄Καρέλης .-
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας) , Δημητριάδης , Καραβασίλης , Καλογερόπουλος

Κάρτες :  Ζέκα , Σίντελφερ , Καπετάνο , Λαγός ,Παπαστεριανός ,Λουσέρο ,  Μπέρτος,
Skoda Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου) Κυριακίδης, Καρυπίδης, Γούτας, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Βασιλακάκης(Ομπόντο), Κλέιτον, Σολτάνι, Λουσέρο, Καπετάνος(Ρούντι).
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Σίλντενφελντ, Μέντες, Μπούρμπος, Νάνο(Χουχούμης), Λαγός(Ντίνας), Πράνιτς, Ζέκα(Δώνης) , Πέτριτς, Καρέλης, Κλωναρίδης.
Στον πάγκο της Ξάνθης κάθονται οι Ζαρόπουλος, Κομεσίδης, Ρούντι, Ομπόντο, Παπαστεριανός, Λισγάρας, Μπαρέττας.
Αναπληρωματικοί για τον Παναθηναϊκό είναι οι Κοτσόλης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης, Ντίνας, Μπούι, Ρισβάνης.
~**  ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ  Α΄ΗΜΙΧ  2-1   το 1ο γκολ  18/12/2014 : http://youtu.be/wp729zNn7nE .-
~** ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ  Α΄ ΗΜΙΧΡ  2-1  το 2ο  γκολ  18/12/2014 : http://youtu.be/-dk3h1Y0SJg .-
~** ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ 2-1   Α΄ ΗΜΙΧΡ   γκολ ΠΑΟ   18/12/2014 : http://youtu.be/nBVpSoXEFPk .-
~** ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ 4-2  το 3ο  γκολ  18/12/2014 : http://youtu.be/KwvKKGcXYYw .-
~**ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ 4-2 το 4ο  γκολ 18/12/2014 : http://youtu.be/QLh0D4uh7E8 .-
~**ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ 4-2 το  2ο  γκολ του ΠΑΟ  18/12/2014 : http://youtu.be/edX_fxJr4pE ,.-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 31

2. Ολυμπιακός 30
3. Παναθηναϊκός 26 
4. Αστέρας Τρίπολης 25

 5. Βέροια 24
6. Ξάνθη 24
 7. ΠΑΣ Γιάννινα 23  

8.Ατρόμητος 22
9. Παναιτωλικός 21
. Καλλονή 21
 
11. Κέρκυρα 18
12. Πλατανιάς Χανίων 15
13. Πανιώνιος 14
14. Λεβαδειακός 14
. ΟΦΗ 14
16. Πανθρακικός 11
17. Εργοτέλης 7
. Νίκη Βόλου 7


Η επόμενη αγωνιστική (16η)
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου

15:00 Πανθρακικός-Βέροια (NS2)
17:15 Πλατανιάς-ΟΦΗ (NS2)
19:30 Καλλονή-Ολυμπιακός (NS1)
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου
15:00 Πανιώνιος-Ατρόμητος (NS2)
17:15 Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη (NS2)
17:15 Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα (NS3)
17:15 Νίκη Βόλου-Παναιτωλικός (NS4)
19:30 Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ (NS1)
 Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου19:30 Παναθηναϊκός-Κέρκυρα (NS1)

***

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        3914    video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,    2267     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 266   video.- 
Σύνολον                                                    8447    βίντεο   .-
~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2688   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas 
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   334   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias  , = ARFARA MESSINIAS    737.–   
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   288 .-
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,432/371/21  , 19  χιλ./258/11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-

  *** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
~Άρωμα   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Παρασκευή  28  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/28-2014.html  ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 29  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/29-2014.html  ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/30-2014.html ,.-
~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/29-30-2014.html ,.-

  ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2014   : 
~ Άρωμα  ενημέρωσης   Δευτέρα  01  Δεκεμβρίου  2014   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα 01  Δεκέμβριος  2014 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html ,
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  03  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/12/03-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/04-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη 04/12/2014    : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/6-1-0-17-0-0-0-4-38-43-68-61-1-0-14-2-1_4.html ,
~ Άρωμα  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/05-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  05/12/2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/05122014.html ,.-
~ Άρωμα  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  06/12/2014   ; http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/12/06122014.html ,.-
~ Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο 06 και 07 Δεκεμβρίου    2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/06-07-2014.html ,.-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  08/12/2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/12/08122014.html ,.-
~ Εκδηλώσεις  εκδρομές  Διαδρομές Άρωμα  Ελλάδας  08/12/2014 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/12/08122014.html .-
 ~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Τρίτη  09/12/2014 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/12/09122014.html ,.-
~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Τετάρτη  10/12/2014 : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/12/10122014.html ,.-
~ Επιλογές Πλάκα -Θησείο -Αρχαιολογικός χώρος Αθήνα από τα παλιά  Πέμπτη 11/12/2014   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,
 Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος ΑΘΗΝΑ  11/12/2014 :  
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/11122014.html
~ Επιλογές Πλάκα -Θησείο -Αρχαιολογικός χώρος Αθήνα από τα παλιά  Πέμπτη 11/12/2014   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,
~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Πέμπτη  11/12/2014  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  12 /12 / 2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/12-12-2014.html ,.-
~ Επιλογή  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  12 /12 /2014  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/12-12-2014.html ,.-
~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Σάββατο  13/12/2014 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/13122014.html ,.-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 13 και 14 Δεκεμβρίου 2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/13-14.html ,.-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Κυριακή 14/12/2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/14122014.html ,.-
~  Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Δευτέρα  15/12/2014: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/15122014.html .-
~ ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ  με Ειδήσεις Δευτέρα  14/12/2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/14122014.html .-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση   16/12/2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/16122014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος ΚΑΛΑΜΑΤΑ    Τρίτη  16/12/2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/12/16122014.html ,.-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Τετάρτη 17  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/12/17-2014.html ,.-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  17/12/2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/12/17122014.html .-
~Αθλητικό Διήμερο 17 και 18 Δεκεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/17-18-2014.html ,.-

~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση  Πέμπτη  18  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/12/18-2014.html ,.-
~
***

1 σχόλιο:

  1. ~ Ο λόγος του Θεού έλαβε κατ΄ ανάγκην σώμα για να ζωοποιήσει τα πάντα με την αποκάλυψή του . { Μέγας Βασίλειος } .-
    ~Επιδιώκετε και τον αγιασμό και την καθαρότητα της καρδιάς , από κάθε πάθος .- Διότι , χωρίς τον αγιασμό , χωρίς την σωφροσύνη , κανείς δεν θα αξιωθεί να δει τον Κύριο .- { Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος } .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή