Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης

Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  :
Δευτέρα  12  Νοεμβρίου  2012 ,

Μοσχονήσια  2012
ΠΕΡΓΑΜΟΣ  2012
ΜΟΣΧΟΝΉΣΙΑ στην Τουρκία  2012
Μοσχονήσια - Αϊβαλί

Το  ποντικάκι  μας κοντά στην ενημέρωση  !


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :*** Εξαφανίστηκαν 2 σπίτια στον οικισμό Μπιρμπίτα : Με  το Γιάννη Σινάπη
Εξαφανίστηκαν 2 σπίτια στον οικισμό Μπιρμπίτα
* ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ  
 Δύο από τους 66 οικίσκους έχουν εξαφανιστεί, δε βρέθηκαν καθόλου. Αυτό τονίζεται στην αυτοψία της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και είναι χαρακτηριστικό στοιχείο της τραγικής κατάστασης και των μεγάλων καταστροφών που έχουν γίνει στην κατασκήνωση τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα. Κατασκήνωση που κόστισε εκατομμύρια ευρώ και διαφημίστηκε ως έργο πρότυπο για όλη την Ελλάδα, αλλά εγκαταλείφθηκε στην τύχη της από τους αρμόδιους τοπικούς άρχοντες και διαλύθηκε.
Για να αποκατασταθούν οι ζημιές, σύμφωνα με την έκθεση των υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων, απαιτούνται πάνω από 1 εκ. ευρώ!, 1.014.750 ευρώ για την ακρίβεια, για εργασίες που κατά την κατασκευή της κατασκήνωσης είχαν κοστίσει 2.117.368,39 ευρώ. Κόστος αποκατάστασης που χαρακτηρίζεται απαγορευτικό, με δεδομένη και την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας μας.
Στην έκθεση σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «οι ζημιές που έχουν προκληθεί, κατά κοινή διαπίστωση είναι ιδιαιτέρως έντονες, με κύριο χαρακτηριστικό τους την ολοκληρωτική καταστροφή των καλύψεων - επενδύσεων των οικίσκων». Από τους 64 οικίσκους που έχουν απομείνει, κατοικήσιμοι είναι μόλις οι 25. Από τους υπόλοιπους 39 οι 28 είναι χωρίς στέγη, «δεν έχουν επικάλυψη στέγης - πάνελ πολυουρεθάνης). Σε 2 από αυτούς έχει αφαιρεθεί και ο σκελετός της στέγης. Οι 34 οικίσκοι είναι χωρίς εξωτερικές πόρτες και οι 37 χωρίς παράθυρα. Σε έναν οικίσκο υπάρχει μόνο ο ξύλινος σκελετός. Σε 14 οικίσκους έχει καταστραφεί εσωτερικά η γυψοσανίδα και σε 12 έχουν καθαιρεθεί σε ποσοστό 20 - 50% και οι εξωτερικές ξύλινες επενδύσεις.
Επισημαίνεται, ακόμα, πως υπάρχει «πλήρης καταστροφή των υδραυλικών, ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, όλων των κουφωμάτων αλουμινίου, σιδήρων, 5 ξύλινων και μερική καταστροφή των πλακιδίων στα 5 κτήρια τουαλετών και πλυντηρίων κουζίνας και στο κτήριο ιατρείου.
Καταγράφοντας τα αίτια της καταστροφής, οι υπηρεσιακοί παράγοντες εκφράζουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για το μέλλον, σε περίπτωση αποκατάστασης, παρατηρώντας: «Οι οικίσκοι έχουν αποδιοργανωθεί από την κακή χρήση των κατοίκων, την εγκατάλειψη και λεηλασία, σε συνδυασμό με τη σχεδόν ανύπαρκτη συντήρηση. Αιτίες που οδήγησαν στις διαπιστωθείσες ζημιές και είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν στο άμεσο μέλλον σε παρόμοιες ή και χειρότερες βλάβες».


***  3ο Ανοιχτό TavloGroup στον Πλάτανο Αρκαδίας  :
13ο Ανοιχτό TavloGroup στον Πλάτανο Αρκαδίας
* ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
2004   
ΟΤΑΝ Η ΣΥΜΦΟΡΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΕ ΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΝΗ
(Οδυσσέας Ελύτης)
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, απανταχού φίλοι του Πλατάνου,
το σκηνικό είναι γνωστό. Στον ελληνικό Καραγκιόζ-μπερντέ ανέβηκε επί δεκαετίες, με τεράστια «εισπρακτική» επιτυχία κι ατιμωρησία, η ιλαροτραγωδία «Φάτε, πιέτε», με πρωταγωνιστές επαγγελματίες κι ερασιτέχνες πορτοφολάδες. Για όλους αυτούς, η εποχή που έφερναν εξάρες πέρασε ανεπιστρεπτί. Τώρα άρχισαν για όλους τα ασόδυα.
Η ζωή, ένα παιχνίδι ταβλιού, απρόβλεπτη, μεταβαλλόμενη, ανατρεπτική, πικρά και γλυκεία. Όμως η διαχείριση των ζαριών είναι δύσκολη και για τους δύο παίκτες. Τι κάνουμε, λοιπόν; Επειδή το πράγμα ΔΕΝ είναι καθόλου απλό και χρειάζεται διερεύνηση εις βάθος, το σημαδιακό Σαββατοκύριακο 17-18 Νοέμβρη 2012 συγκαλείται στον Πλάτανο Αρκαδίας το κρισιμότατο 13ο Ανοιχτό TavloGroup.
Το αίτημα, 40 χρόνια μετά, παραμένει ολοζώντανο κι επίκαιρο: ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (από τα νέα δεσμά). Ετοιμαστείτε απ’ όλες τις απόψεις κι εφοδιαστείτε καλά. Η έρημος είναι μακρά και εχθρικότατη. Ο Πρόεδρος δεν μπορεί να σας σώσει, γιατί δε μιλάει με το Θεό, όπως ο Σαμαράς, παρά μόνο με τα πνεύματα συναλλάσσεται, και κυρίως τα πονηρά.
Στο τραπέζι θα τεθούν υπό σκληρή διαπραγμάτευση από μηδενική βάση όλα τα τραπεζικά διαθέσιμα: τάβλια, κατσικάκια, προβατίνες, κάστανα, σύκα, καρύδια, οίνοι και τσίπουρα.
Ακριβοί φίλοι σύνεδροι,
επειδή ο βίος έγινε αβίωτος, ελάτε και φέτος στον Πλάτανο, ελάτε και ρίχτε ιδέες, ζαριές, πενιές, διπλοπενιές, ρίχτε και δυο γυροβολιές (και, όποιος θέλει, μπαταριές). Και να είστε βέβαιοι ότι εμείς δε θα «χάσουμε» τις λίστες των αποτελεσμάτων, γιατί οι ληστές, οι λήσταρχοι κι οι κατσαπλιάδες είναι ανεπιθύμητοι στην παρέα μας. Κι έτσι θα στέψουμε πανηγυρικά τον πρωταθλητή μέσα σε παρέλαση αισθημάτων, συναισθημάτων και ιδεών, ανήμερα του… Αγίου Πλατάνου! (Υπάρχει και τέτοιος άγιος.)
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 27550-52510 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 27550-52510 end_of_the_skype_highlighting
(Γιώργος Λάτσης)
(Παράκληση: Φέρτε μαζί σας τάβλια. Για τα υπόλοιπα μεριμνά η Δημοκρατία)
 ****
Η πλάστιγξ κλίνει εκεί που προτιμάμε
Κατά την ερμηνεία που της δίνουμε
Κάθε φορά που επιτυγχάνουμε στα ζάρια.

Και ιδού που επιτυγχάνουμε και πάλι
Αφού τα ζάρια πέσαν στην κοιλιά μιας γυναικός
Μιας γυναικός γυμνής και κοιμωμένης
Κατόπιν κολυμβήσεως στην άμμο.
(Ανδρέας Εμπειρίκος)

***  "Η πόλη" από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας  :
"Η πόλη" από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας
* Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας (ΕΘΟΛ) παρουσιάζει
το μονόπρακτο της Λούλας Αναγνωστάκη
Η πόλη.
Οι παραστάσεις θα δοθούν
την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012
στις 8:30 μμ
στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Πολιτιστικού Κέντρου Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου
(πεζόδρομος Κλεομβρότου, απέναντι από τον ΟΤΕ).
 Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, για κρατήσεις καλέστε στο:
6974712849 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 6974712849 end_of_the_skype_highlighting (ώρες: 11:30-13:30 και 19:00-21:00)
Λίγα λόγια για το έργο
Σ’ ένα σπίτι— ίδιο κάθε φορά— που μετακινείται από πόλη σε πόλη, δυο άνθρωποι προσπαθούν απεγνωσμένα να αποκτήσουν μνήμη. Εκείνος μέσω εκείνης, εκείνη μέσω της πόλης. Κάθε φορά που το ρολόι σημαίνει 8.30 μ.μ., ένα τραπέζι στρωμένο με αστακό, μαγιονέζα, σπαράγγια και σαμπάνια θα μπορούσε να είναι ένας καλός οιωνός. Ποιος είναι, όμως, ο ρόλος του καλεσμένου σε αυτό το δείπνο;
Τρία μοναχικά «φαντάσματα» σε έναν αγώνα αλληλοσπαραγμού με φόντο μια πόλη.


*** 
  Ετοιμα τα πορίσματα εκτίμησης ζημιών για ζημιές στον ΕΛΓΑ για την περιοχή της Καλαμάτας  :

 Ετοιμα τα πορίσματα εκτίμησης ζημιών για ζημιές στον ΕΛΓΑ για την περιοχή της Καλαμάτας
Ανακοινώνεται ότι, παραλήφθηκαν σήμερα οι πίνακες με τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών από ζημιογόνο αίτιο:
  1. ΠΑΓΕΤΟ της 16/01/2012 στις καλλιέργειες παραγωγών της Δημοτικής Κοινότητας ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.
  2. ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ της 06/02/2012 στις καλλιέργειες παραγωγών της Δημοτικής Κοινότητας ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.   
Τα πορίσματα αυτά θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων παραγωγών για 10 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή μέχρι την 22-11-2012 στην ανταποκρίτρια του ΕΛΓΑ κ. Σταματελοπούλου Αγγελική στο Δήμο Καλαμάτας, στην οδό Παπατσώνη 4 και στους Πίνακες Ανακοινώσεων του Κεντρικού Δημαρχείου (Αριστομένους 28) και του ισογείου της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών (Παπατσώνη 4).
Κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός μπορεί να πληροφορηθεί τα πορίσματα των πραγματογνωμοσυνών και όποιος διαφωνεί με αυτά, μπορεί να υποβάλει αίτηση επανεκτίμησης μέσα στην παραπάνω προθεσμία των 10 ημερολογιακών ημερών προσκομίζοντας ταυτόχρονα αντίγραφο της δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής που υπέβαλε.
Η Ανταποκρίτρια του ΕΛΓΑ      Σταματελοπούλου Αγγελική

***  Νέα ανοιχτή συνάντηση της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας  :
Νέα ανοιχτή συνάντηση της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας
* Την Τετάρτη 14 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί η νέα ανοιχτή συνάντηση της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την τετάρτη στις 9μμ στον χώρο της Ανοιχτής Συνέλευσης Καλαμάτας (Μαυρομιχάλη 45). Καλούμε τη νεολαία , τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μετανάστες , τους πρόσφυγες, τις συλλογικότητες και γενικότερα όσους συμπολίτες μας θεωρούν αναγκαία την αντιφασιστική και αντιρατσιστική πάλη να συμμετέχουν.
Όχι στο φασισμό,
Όχι στο ρατσισμό,
Όχι στην κρατική καταστολή.
Η σιωπή είναι συνενοχή! 
Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας

*** Συνεδρίαση για το ΕΣΠΑ αύριο στο Ναύπλιο :
Συνεδρίαση για το ΕΣΠΑ αύριο στο Ναύπλιο
* Την 4η συνεδρίασή της πραγματοποιεί αύριο (13/11) στο Ναύπλιο η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνια Νησιά 2007-2013». Η σύγκληση της επιτροπής θα γίνει στις 9 και μισή το πρωί, στο Ξενοδοχείο (Nauplia Luxury Hotels - Akronauplia) στο Ναύπλιο.
Ημερήσια Διάταξη
1. Έγκριση Ημερήσιας Διάταξης
2. Έγκριση πρακτικών προηγούμενης Επιτροπής Παρακολούθησης
3. Εισήγηση Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΔΕ.Π.ΙΝ 2007 - 2013
4. Παρέμβαση Περιφερειάρχη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος
5. Παρέμβαση Περιφερειάρχη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
6. Πορεία Υλοποίησης Επιχειρησιακού Προγράμματος
6.α Πορεία εφαρμογής ΔΕ.Π.ΙΝ (συνολικά μεγέθη)
6.β Πορεία εφαρμογής Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ενέργειες
Επιτάχυνσης, Στόχοι Μνημονίου, Στόχοι ν+3 - ν+2, Έργα Προτεραιότητας, Μεγάλα
Έργα
6.γ Πορεία εφαρμογής Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Ενέργειες
Επιτάχυνσης, Στόχοι Μνημονίου, Στόχοι ν+3 - ν+2, Έργα Προτεραιότητας, Μεγάλα
Έργα
6.δ Πορεία εφαρμογής Προγράμματος Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Ενέργειες
Επιτάχυνσης, Στόχοι Μνημονίου, Στόχοι ν+3 - ν+2, Έργα Προτεραιότητας, Μεγάλα
Έργα
6.ε Κρατικές ενισχύσεις, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, Εγκύκλιοι Επιτάχυνσης
Τοποθετήσεις μελών - Συζήτηση
7. Αναθεώρηση ΕΣΠΑ και Επιχειρησιακών Προγραμμάτων
. Ενημέρωση για την Αναθεώρηση ΕΠ / χρονοδιάγραμμα έγκρισης από τις
υπηρεσίες της Ε.Ε.
. Ενημέρωση για την ανάλυση που συνοδεύει την αναθεώρηση του Ε.Π. και την
ενδιάμεση αξιολόγηση του Ε.Π.
8. Νέα Προγραμματική Περίοδος 2014 -2020
. Ενημέρωση για τη νέα Διαρθρωτική Πολιτική
. Ενημέρωση για τη διαμόρφωση και διατύπωση προτάσεων στρατηγικής και
προτεραιοτήτων μέσω της διαδικασίας διαβούλευσης κατ' εφαρμογή της 1ης
εγκυκλίου.
9. Ειδικά θέματα
. Καταπολέμηση της απάτης
. Κατευθύνσεις για εφαρμογή κανόνων κρατικών ενισχύσεων σε σχέση με έργα υποδομών
. Κατευθύνσεις σχετικά με εξειδίκευση δράσεων ενίσχυσης επιχειρηματικότητας.
10. Ενημέρωση για το κλείσιμο των Ε.Π. (ημιτελή έργα Γ΄ΚΠΣ)
11. Λοιπά θέματα
-Κοινές δράσεις ΔΕ.Π.ΙΝ
-Νέες Τεχνικές Προδιαγραφές Δημοσίων έργων και οι επιπτώσεις στην εφαρμογή του ΔΕ.Π.ΙΝ
12. Σχέδιο Συμπερασμάτων


***  Γενική Συνέλευση στις Εργατικές Κατοικίες στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας :
Γενική Συνέλευση στις Εργατικές Κατοικίες στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας
* Με βασικά αιτήματα της άμεση επανασύσταση του ΟΕΚ, την κατοχύρωση των σπιτιών τους με όρους φτηνής εργατικής κατοικίας, την άμεση ματαίωση κοστολογήσεων με εξοντωτικούς όρους και τη νομοθετική ρύθμιση για την απαλλαγή από το ΕΕΤΗΔΕ 2012, δεδομένου ότι κύριος των σπιτιών παραμένει ο ΟΕΚ θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των κατοίκων όλων των Εργατικών Κατοικιών της Αγίας Τριάδας την Τετάρτη στις 6 μ.μ. στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (οδός Περσεφόνης, βορειανατολικά των νέων εργατικών κατοικιών). Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέλευση, το παρών θα δώσει και αντιπροσωπεία από τις Εργατικές Κατοικίες του λεκανοπεδίου της Αττικής.


*** Μνημόσυνο για τους αδικοχαμένους πυροσβέστες στον Ταΰγετο από την Π.Υ. Σπάρτης :
Μνημόσυνο για τους αδικοχαμένους πυροσβέστες στον Ταΰγετο από την Π.Υ. Σπάρτης
* Η 12η Νοεμβρίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως η ημέρα που το Πυροσβεστικό Σώμα τιμά τους πυροσβέστες που έπεσαν στο καθήκον προστατεύοντας τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και του Κράτους.
Έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση που διοργάνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης στο 17ο χλμ. Ε.Ο Σπάρτης – Καλαμάτας, στο σημείο που έχει ανεγερθεί το μνημείο για τον αείμνηστο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Αντιπύραρχο Ηλία Γκάτσο, παρουσία του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχου Αθανάσιου Ρούμπου και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Πυράρχου Κωνσταντίνου Γιόβα.
Τους πεσόντες πυροσβέστες τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος ο οποίος και τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση, η Αντιπεριφερειαρχης Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Αντισυνταγματάρχης κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος ως εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Ιωάννης Καρμοίρης, ο Υπαστυνόμος Α΄ κ. Καραμπάτος Αναστάσιος ως εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης κ. Νικόλαος Κουφός, εκπρόσωπος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυρ/κού Σώματος Ν. Λακωνίας, ενώ παρευρέθηκαν τα αδέλφια και συγγενείς του εκλιπόντος, καθώς και συνάδελφοι μόνιμοι, πενταετούς υποχρέωσης, εποχικοί και απόστρατοι.
Ας είναι αιωνία η μνήμη των ηρωικών συναδέλφων.                                                                                                                                                                       Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης
Κων/νος Δ. Γιόβας
Πύραρχος

***  Εκδρομή με τρένο στην Πελοπόννησο     :
Του  Γιάννη  Σινάπη

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 17 ΚΑΙ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 
 Την τρίτη εκδρομή με τρένο στο καταργημένο ιστορικό δίκτυο της Πελοποννήσου οργανώνει η ΤΡΕΝΟΣΕ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 17 και 18 Νοεμβρίου. Και δε θα είναι η τελευταία για το 2012, καθώς έχει προγραμματιστεί άλλη μία την 1η Δεκεμβρίου, στη γραμμή Καλαμάτα – Τρίπολη – Μύλοι.
Η εκδρομή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνει στη γραμμή Πύργος - Καλαμάτα, ενώ το τρένο θα πάει και μέχρι τους Χράνους. Θα μετάσχουν 60 άτομα – φίλοι του σιδηροδρόμου από την Ευρώπη και την Ελλάδα. Το συρμό θα αποτελούν δύο μηχανές Alco, ένα επιβατηγό βαγόνι και μια σκευοφόρος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το τρένο θα ξεκινήσει το Σάββατο 17 του μήνα, στις 10.30 το πρωί από τον Πύργο. Στις 2.30 το μεσημέρι θα βρίσκεται στο Ζευγολατιό, όπου θα κάνει στάση για καφέ. Στην Καλαμάτα προβλέπεται να φθάσει στις 4 το απόγευμα, ενώ όσοι εκδρομείς θέλουν, μπορούν να επισκεφθούν το μηχανοστάσιο. Οι φίλοι του σιδηροδρόμου θα περιηγηθούν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπου και θα διανυκτερεύσουν.
Το ταξίδι της επιστροφής θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, από το σταθμό της Καλαμάτας. Στις 11 έχει προγραμματιστεί η άφιξη του τρένου στους Χράνους, όπου θα γίνει στάση για καφέ και περιήγηση στην τοξωτή γέφυρα και στη γαλαρία που υπάρχει στην περιοχή. Στις 2 το μεσημέρι το τρένο θα φθάσει στο Καλό Νερό, όπου θα γίνει δίωρη στάση για φαγητό. Το τέρμα της εκδρομής υπολογίζεται στις 6 το απόγευμα στον Πύργο.
Η εκδρομή της 1ης Δεκεμβρίου θα είναι μονοήμερη και θα γίνει στη γραμμή Καλαμάτα – Τρίπολη – Μύλοι, με επιστροφή στην Καλαμάτα. Σε αυτή μπορούν να μετέχουν φίλοι του σιδηροδρόμου από τη Μεσσηνία και όλη την Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθεί με αμαξοστοιχία ΜΑΝ 1, χωρητικότητας 110 ατόμων. Οσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος για να γνωρίσουν ή να ξαναζήσουν τη μαγεία του ταξιδιού του τρένου σε μια διαδρομή εξαιρετικού φυσικού κάλλους, μέσα από μοναδικά τοπία με χαράδρες και φαράγγια, με εντυπωσιακές γαλαρίες, πέτρινες τοξωτές γέφυρες – αριστουργήματα και ξεχωριστούς υδατόπυργους, μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην οδό Σίνα, στην Αθήνα, 210 3621039 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 210 3621039 end_of_the_skype_highlighting.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ποντάρει σε αυτές τις εκδρομές για την ανάπτυξη του εκδρομικού σιδηροδρόμου, που ανθεί σε διάφορες περιοχές του κόσμου και την προοπτική της επαναλειτουργίας δρομολογίων προαστιασκού χαρακτήρα.


***  Διακοπή κυκλοφορίας στις σήραγγες Νεοχωρίου και Στέρνας λόγω μεγάλης άσκησης :

* Λόγω άσκησης μεγάλης κλίμακας στις σήραγγες Νεοχωρίου και Στέρνας, του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων οχημάτων στον κλάδο προς Αθήνα, από τον ανισόπεδο κόμβο της Τρίπολης (βόρεια) έως και τον ανισόπεδο κόμβο Στέρνας, από τις 11 το βράδυ της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου. Η κυκλοφορία τον οχημάτων θα γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης - Αργους.

***ΑΘΛΗΤΙΚΑ : ΓΙΑ  ΣΗΜΕΡΑ  12/11/2012 :
~ Για  την Σούπερ Λίγκα  10η  αγωνιστική :
~  Κέρκυρα- Παναθηναϊκός 0-0  .- ^ 
 
Κίτρινες: Μπουκουβάλας, Ηλιάδης , Αναστασόπουλος  - Πετρόπουλος 
Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Ηλιάδης, Αγρίτης (69' Καραλής), Μπάρκογλου, Λεόν, Μοντέιρο, Γιάντσης, Κοντοδήμος, Ζουμπουλάκης.
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Βιτόλο, Λαγός, Ζέκα, Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος, Φορναρόλι (60' Πετρόπουλος).
 * Οι Πράσινοι  ταξίδεψαν στο νησί των Φαιάκων με αρκετές απουσίες (Τοτσέ, Σισοκό, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σεϊταρίδη, Χουχούμη, Μπαρμπαρούση) και θα είχαν δύσκολο έργο απέναντι στους γηπεδούχους που με νίκη προσπερνούν τον ΠΑΟ στη βαθμολογία .

~ Για την Α1  στο ελληνικό μπάσκετ :
~**   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -  ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ   101-49 .- ^

~ Για την Β΄ Εθνική στο ελληνικό ποδόσφαιρο :
~** Απόλλων Σμύρνης – Ηρακλής Θεσσαλονίκης  1-1 .- ^

~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσεις   , Με  ειδήσεις Μεσσηνιακά και  Άλλα ,  Τετάρτη  31  Οκτωβρίου  2012  .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στην  καθημερινότητα της ενημέρωσης   ,  Πέμπτη  01  Νοεμβρίου  2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Τα  Βίντεο της  ημέρας   στο  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη  01  Νοεμβρίου  2012 .-  
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, Ενημέρωση και Αθλητικά .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  ,Σ/Κ  03 και 04  Νοεμβρίου   2012
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , Σάββατο στην ενημέρωση , Σάββατο  03 Νοεμβρίου  2012 , .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΑΓΑΠΗ ΓΑΜΟΣ , Κυριακά 04 Νοεμβρίου 2012
 ~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Αθλητικές περιπλανήσεις  Δευτέρα  05/11/2012 .-
 ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο  αγιάζι της  Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα  05  Νοεμβρίου  2012  .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Αγιάζι  ενημέρωσης Άρωμα Ζωής , Τρίτη  06  Νοεμβρίου  2012
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης με άρωμα Ζωής Tετάρτη 07 Νοεμβρίου 2012.   
~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 08 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ δικών μας  ιστοσελίδων  για το χωριό μας.   Παρασκευή   09  Νοεμβρίου  2012 
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/m.html  , Mεσσηνιακά  καί  Άλλα . Παρασκευή  09  Νοεμβρίου  2012
   ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/a.html , Αγιάζι ενημέρωσης του Σ/Κ ΜΕ Άρωμα Ζωής , Σάββατο και Κυριακή 10 και 11 Νοεμβρίου 2012 .-
~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/blog-post_11.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΚΥΡΙΑΚΗ  στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,Κυριακή  11  Νοεμβρίου  2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Φθινοπωρινή Δευτέρα  στο αγιάζι της ενημέρωσης  , Δευτέρα  12  Νοεμβρίου  2012
 ~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/blog-post_12.html  , Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Δευτέρα  12  Νοεμβρίου  2012

**
 ***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~ http://www.youtube.com/stamos01 , =2147  video.-

 *** Μένουμε  βλέπουμε και Ζούμε Ελλάδα :

http://youtu.be/g5uwYU_uHFs  , ~** ΄'Αγιος Εφραίμ Ν. Μάκρη αφήγηση 2012 P1030513.MP4 ¨: http://youtu.be/xHYbfC7bqCE  , ~** Μονή Αγ. Εφραίμ Αττική 2012 P1030519.MP4 : ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ μοναστήρι P1030519.MP4 http://youtu.be/nfhpanT0rBc  , ~** ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ Χασιά 2012 P1030531.MP4 : http://youtu.be/RPlsrTLWhY4  , ~** Αγιος Κυπριανός ανεβαίνοντας 2012 P1030530.MP4 : http://youtu.be/1yxA9Znp8r0  , ~** Διασκέδαση στη Χασιά 2012 P1030528.MP4 : http://youtu.be/tzccGIEgF6w  , ~** Ηλιοβασίλεμα Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου 2012 P1030534.MP4 : http://youtu.be/apWKu_lkHbA  , ~** Ι.Ν. Αγίου Κυπριανού 2012 P1030533.MP4 : http://youtu.be/nNyG2RyhVnY  , ~** Μοναστήρι Αγίου Εφραίμ 11-11-2012 P1030517.MP4 : http://youtu.be/_tB-p9kYVxQ  , ~** Μονή Αγ. Εφραίμ Ν. Μάκρης P1030520.MP4 : http://youtu.be/5djSSnZkIbA  , ~** Μονή Αγίου Εφραίμ φτάνοντας 2012 P1030514.MP4 : http://youtu.be/HDm1qdEHfLo  , ~** Μονή Αγίου Κυπριανού 2012 P1030529.MP4 : http://youtu.be/Rqh_a5iuYkc  ,

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου